elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka, Yüz Tanıma ve IP Gözetiminin İşletmeler için Sunduğu Avantajlar

2024 yılına kadar değerinin 7 milyar dolar olması beklenen yüz tanıma pazarı, IP gözetimi ile birleştirildiğinde perakende, bankacılık ve işletmeler tarafından hızla benimseniyor. Bu yenilikçi teknolojilerin perakende, bankacılık ve işletmeler geleceğini sizler için derledik.



A- A+
12.04.2020 tarihli yazı 8749 kez okunmuştur.
Yüz Tanıma, belirli bir kişiyi bir görüntü veya videodaki yüz özelliklerine göre tanımlayan ve doğrulayan bir analiz programıdır. Kimlik sahtekarlığının tespiti, stereo veya 3D kameraya gerek kalmadan canlılık testi ile sağlanır. Yüz Tanıma teknolojisi artık IP gözetimi ile birleştirildiği için bir adım daha atıyor. Thales Group bir parçası olan Gemalto, Dijital Kimlik ve Veri Korumasına odaklanan, siber saldırıların iki temel nedeninin ise kimlik hırsızlığı ve şifrelenmemiş veriler stratejisiyle hareket eden bir şirkettir. Bu şirket yüz tanımayı yüzünü kullanan bir kişinin kimliğini belirleme veya doğrulama süreci olarak tanımlar.
 

Yüz tanıma, kişinin yüz ayrıntılarına dayalı desenleri yakalayan, analiz eden ve karşılaştıran bir teknolojidir. Bu teknolojide kullanılan yüz algılama işlemi ise sistemlerin bir dizi görüntü ve videodaki insan yüzlerini tespit etmesini ve bulmasını sağlayan önemli bir adımdır. Yüz yakalama işlemi, bir yüzün içerdiği analog bilgiyi, kişinin benzersiz yüz özelliklerine göre bir dizi dijital bilgiye dönüştürür. Bu verileri kullanarak yüz eşleştirme işlemi, iki yüzün aynı kişiye ait olup olmadığını doğrular. Yüz Tanıma, günümüzde kullanılmakta olan tüm biyometrik ölçümler arasında en doğal olanı olarak kabul edilmektedir.

Yüz Tanıma teknolojisi her alanda bir ivme kazanıyor. BBC News'e göre, ABD süpermarket devi Walmart, hırsızlığı tespit etmek için mağaza çıkışlarında görüntü tanıma kameraları kullandığını doğruladı. Teknolojiyi 1000'den fazla mağazada kullanan şirket, "müşterilerimizin ve çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak için bir yatırım" yaptığını söyledi.

 

IP Gözetimi için Yüz Tanımanın Yükselişi


Yüz tanıma teknolojisindeki gelişmeler ve yenilikler devam ederken,  yüz tanıma ve yüz özellik teknolojilerinde dünya lideri olan CyberLink’in FaceMe® (Yapay Zeka Yüz Tanıma Motoru),(bu açıklamayı silebiliriz) ağ kameraları ve video yönetim yazılımlarının IP gözetim çözümlerine entegre edilmesiyle en yeni trendlerden biri haline gelmiştir. Bu entegrasyon, güvenlik operatörlerinin hem kara listelere hem de beyaz listelere dayanan doğru Yüz tanıma uyarıları almasını sağlar. Derin Öğrenme ve Yapay Sinir Ağı algoritmaları ile güçlendirilen Cyberlink FaceMe, şirkete göre en doğru Yapay Zeka Yüz tanıma motorlarından biridir. Bu ifade ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından desteklenmektedir.
 
CyberLink'in Kurucusu ve CEO'su Dr. Jau Huang'a göre, en yeni IoT ve AIoT yenilikleri sayesinde Yüz tanıma talebi hızla artıyor. Güvenlik, bankacılık, ev, , perakende gibi sektörlerde çok çeşitli senaryolara olanak sağlıyor. Huang, her uygulamanın yüzleri yakalamak için kullanılan kameraların performansına bağlı olduğunu ve FaceMe'yi Vivotek'in gözetim cihazlarına entegre ederek piyasaya doğru ve güvenilir yeni çözümler getirmenin mümkün olduğunu söylüyor. Bu teknolojinin bazı uygulamaları arasında perakende sektörü, bankacılık, dijital dönüşüme geçiş yapan kuruluşlar ve ofislerini daha akıllı hale getirmek isteyen şirketler bulunmaktadır.
 

Akıllı Perakende için Yapay Zeka Yüz Tanıma


Yapay Zeka ve Yüz tanıma teknolojilerinin öncüsü olan CyberLink'in perakendeciler için çözümü, FaceMe Yapay Zeka Yüz Tanıma Motoru ile detaylı analiz ve hassas pazarlamayı mümkün kılarak müşteri demografisini ve davranışını anlamaktır. Bunun için müşterilerin cinsiyet, yaş, ruh hali ve kafa pozunu tespit ederek kayıt altına alan FaceMe etkileşimli bir gösterge panosu ile gerçek zamanlı mağaza içi analizlerini kaydeder. Ayrıca, satış ortaklarının VIP müşterilerinin gelmesi üzerine bilgilendirilmesini sağladığı gibi kara listeye alınan kişiler mağazalara girdiğinde güvenlik personelini bilgilendirir.
 


Akıllı Bankacılık için Yapay Zeka Yüz Tanıma


CyberLink'e göre FaceMe®, bilgisayar korsanlarının, müşterilerin hesaplarına girmek için fotoğraf veya video kullanmasını önlemek amacıyla 2D / 3D kameralar ve web tarayıcıları kullanır. Bununla birlikte sahteciliğe karşı koruma yöntemi sağlayarak son derece güvenli kimlik doğrulaması ve dolandırıcılık ile yetkisiz işlemleri önler.
 


Akıllı Ofis için Yapay Zeka Yüz Tanıma


Kapı güvenlik erişim sistemlerine dayalı yüz tanımanın benimsenmesi, işletmelerin akıllı ofislerdeki çalışanları ve ziyaretçileri izlemesini sağlar. Ayrıca ofis alanını davetsiz misafirlere veya saldırılara karşı daha güvenli ve daha az savunmasız hale getirir.
 
 

interestingengineering.com
cyberlink.com


Yazar: Yağmur Aktepe

Yağmur Aktepe Yağmur Aktepe Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar