elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ile Üretilen Yüzler Kütüphanesi Kullanıcılara Açıldı

Generated Photos, tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğrafların bulunduğu kütüphaneyi herkes için erişime açtı. Bu kütüphane ile yapay zeka çalışmaları yürüten geliştiricilere destek olunması hedefleniyor.



A- A+
20.04.2020 tarihli yazı 10912 kez okunmuştur.
Generated Photos, görsel alanda çalışmalar yürüterek ve yapay zeka ile sahte yüz üretiyor. Ayrıca yapay zeka ile oluşturduğu sahte yüzlerin, isteyen geliştiriciler için ücretsiz veya ücretli olmak üzere farklı seçeneklerle kullanıma sunuyor. Generated Photos, gerçeğinden ayırmanın neredeyse imkansız olduğu yaklaşık 2 milyon yüz fotoğrafını erişime açtı.
 

Yaklaşık 2 Milyon Yüz Fotoğrafı Erişime Açıldı


Yaklaşık 2 milyon hazır yüzü olan Generated Photos, fotoğrafları şeffaf arka planlarla kullanıcılara sunuyor. Ayrıca soldaki panelden istediğiniz herhangi bir renkte arka plan oluşturabiliyorsunuz. Generated Photos, bu şekilde yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri sunumlardan web sitelerine ve mobil uygulamalara kadar her alanda tasarım öğesi olarak kullanmanıza olanak sağlıyor.

Sahte Yüz Fotoğraflarına Nasıl Erişiliyor?


Kişisel kullanım için fotoğraflara ihtiyacınız varsa, daha düşük kalitede olmaları kaydıyla fotoğrafları ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ancak, bu fotoğrafları kullanmanı için kaynak belirtmeniz gerekiyor. İlk günlerde tamamen ücretsiz olan platform, görsellerin artmasıyla birlikte belirli bir ücret karşılığında hizmet sunuyor. Bu platforma Google hesabınızla abone olabilir ve sahte yüzleri istediğiniz bir amaçla kullanabilirsiniz.
 
Bu kütüphaneyi kurumsal bir şirket hesabı üzerinden kullanmak isterseniz, indirmek istediğiniz görsel için sizden 2,99 dolar talep ediliyor. Eğer 8,97 dolar ödeme yaparsanız seçtiğiniz fotoğraf kütüphaneden silinerek sadece sizin kullanabileceğiniz bir sahte yüz olmasına olanak tanıyor. Ayrıca aylık 29 dolar ödeyerek Generated Photos’a Pro üyelik sahibi olabilir ve bu şekilde istediğiniz kadar fotoğraf indirebilir, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


Yapay zeka ve yüz tanıma sistemleri üzerine çalışan geliştiriciler, çalışmalarına uygun database bulmakta fazlasıyla zorluk yaşıyorlar. Özellikle bu alanda çalışan kişiler için Generated Photos’un bu çalışması büyük bir öneme sahip. Ancak Generated Photos’un erişime açtığı bu fotoğraflar, Deepfake konusunda yeni tartışmaları da gündeme getirdi. Bu fotoğrafların sahte videolar ve fotoğraflar oluşturarak yanlış bilgilendirme amacıyla kullanılmasından endişe duyuluyor. Generated Photos hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız.



Kaynak:

somagnews.com
Yağmur Aktepe Yağmur Aktepe Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.