elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Eski Google Çalışanı Katil Robotlardan Dolayı Endişeli

Robot teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, katil robotlar da hayatımıza girmeye başladı. Eski Google çalışanının yaptığı açıklamalar, ardından akıllara Terminatör filmleri gerçek mi oluyor sorusunu getirdi.



A- A+
01.12.2019 tarihli yazı 5489 kez okunmuştur.
Eski bir Google çalışanı olan Laura Nolan, katil robotları durdurmak için kampanyaya katıldı. Eski Google çalışanı The Guardian'a  AI (Yapay Zeka) robotlarının ve makinelerinin yanlışlıkla bir savaş başlatabileceğini ve bunun da toplu vahşetlere neden olabileceğini söyledi. Laura Nolan, ABD askeri drone projesini geliştirmeyi amaçlayan Maven Projesi’ne atanmasını protesto etmek için geçtiğimiz yıl Google’dan istifa etti. İnsansız tüm otonom silahların yasaklanması gerektiğini söyledi.
 

Potansiyel Bir Felaket

 
Nolan, yaptığı açıklamada, katil robotların “başlangıçta programlanmadıkları felaket şeyleri” yapma eğilimine sahip olduklarını söyledi.
 

Bazı uzmanlar makinelerin bazı tehlikelere yol açabileceğini düşünüyorlar.  Nolan, savaş makinelerine programlanmış yapay zekanın gelişimi konusunda endişe duyan bu uzmanlardan sadece bir tanesi. Nolan, Katil Robotlarını Durdurma Kampanyası’na katıldı. New York ve Cenevre'deki BM diplomatlarıyla Yapay Zeka(AI) silahlarının büyük tehlikeleri hakkında konuştu.
 
 
İlginizi Çekebilir: Yeni Nesil Yapay Zeka Çipi Geliştirildi
 
Bir felaket olasılığı olduğunu, makinelerin insan kontrolünde olması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Nolan: “Büyük çapta kazalar olabilir, çünkü bu şeyler beklenmedik şekillerde davranmaya başlayacaktır. Bu nedenle, gelişmiş silah sistemlerinin bir insan kontrolünde olması gerekiyor, aksi durumda yasaklanmaları gerekmektedir çünkü  makinelerin ne yapacağı çok fazla tahmin edilemez ve tehlikelidirler. ”dedi.

 

Ölümcül Savaş Kazaları

 
Nolan,hava koşullarının değişmesi ve makinelerin insan davranışlarını doğru yorumlayamaması gibi dış koşulların ölümcül kazalara yol açabileceğini düşünüyor. Eski Google çalışanı, 2017 yılında araştırma şirketi olan Maven Projesi üzerinde çalışmaya başladı. Yaptığı çalışmalar onun bazı konular üzerine düşünmesini sağladı.Yaptığı iş onu etik konusunda kaygılı hale getirdi.

 

İlginizi Çekebilir: Robot Denizanası Geliştirildi
 
2017'de, Elon Musk ve 116 diğer uzman, Avrupa Birliği'ne katil robotların tamamen yasaklanması çağrısında bulunan açık bir mektup imzaladılar. Musk yaptığı bir konuşmada, “En gelişmiş Yapay Zekaya maruz kalıyorum ve insanların bu konuda gerçekten endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıl ise Google, Maven Projesi sözleşmesini yenilemeyeceğine dair karar aldı. Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

 
Kaynak


►interestingengineering
►teslarati


Yazar: Pelin Turan

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.