elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows Sürümlerindeki Güvenlik Açığına Çözüm Bulundu

Microsoft, daha önce duyurduğu güvenlik açığına geçici bir çözüm bulduğunu duyurdu. Bu haberimizde Microsoft’un çözümüyle ilgili detayları sizler için derledik.



A- A+
27.03.2020 tarihli yazı 7455 kez okunmuştur.
Bilgisayarlar, kişisel verilerin, özel dosyaların saklandığı önemli bir depolama aygıtıdır. Bu nedenle kişisel bilgisayarlardaki verilerin güvenli bir şekilde korunmasını isteriz. Ancak kişisel bilgisayarlara ulaşmak, idari veya kurumsal bilgisayar sistemlerine ulaşmaktan daha kolaydır. Bu nedenle bilgisayarınızdaki bir güvenlik açığı sizi siber suçluların birincil hedefi haline getirebilir.

Bilgilerinizin çevrimiçi olarak çalınması veya yayınlanması size yıkıcı gelebilir ancak birçok insanın başına gelen bir durumdur. Yayınlanan siber güvenlik raporlarına göre günde ortalama 4 kişiden 1’i siber saldırıya uğramaktadır.

Dünya çapında bilgisayar kullanan 5 milyardan fazla insanla, siber saldırıların dramatik bir şekilde artmış olması ve günümüzde her zamankinden daha yaygın olması şaşırtıcı değildir. Bu saldırılar gizli ve kötü amaçlı yazılımlar yoluyla yapılmaktadır. Bu yazılımlar, popüler bilgisayar programlarında veya e-postalarda bulunabilir. Bunlara karşı düzenli güvenlik taramaları yapmamak bilgisayarınız için önemli risk oluşturabilir.

 

Microsoft, saldırganların Windows 10 da dahil olmak üzere tüm desteklenen Windows sürümlerinde bulunan, daha önce açıklanmayan bir güvenlik açığından yararlandığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Windows, kendisini 'The Ultimate Antivirus' olarak tanıtan, TotalAV ile anlaşma yaptı. Yapılan bu anlaşmada TotalAV, tüm bilgisayar sahiplerine virüs ve kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için gereken güvenlik taramalarını 2020’nin sonuna kadar ücretsiz vereceğini belirtti.

Bilgisayarınızdaki gizli virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları, TotalAV’nin gelişmiş algoritmaları ile tespit edebilirsiniz. Ardından, gerçek zamanlı koruma ve güvenli tarama özelliklerini etkinleştirerek, tehditleri algılayarak, bilgisayarınızı güvende tutmamasını sağlayabilirsiniz.

 

TotalAV Ücretsiz Hizmet Veriyor

Microsoft ürün müdürü David Los yaptığı açıklamada, “Geçen yıl binlerce tüketicinin, bilgisayar ve akıllı telefonlarındaki kötü amaçlı yazılımların ani artıştan etkilendiğini gördük. Ana hedefimiz kullanıcıların kişisel bilgilerini, kimliklerini ve çevrimiçi bankacılık gibi işlemlerini korkmadan korumalarına yardımcı olmak istedik. Bunun üzerine, internet sağlayıcılarının veya gizli gözetmenlerin, müşterilerimizin çevrimiçi aktivitelerini izlemelerini önlemek için tarama ve şifreleme aracını ekledik.” dedi.

David Los: “İnsanlar en son sistemi zaten seviyorlar. Planımız, ürünün viral hale gelmesi için çok sayıda ücretsiz tarama lisansı vermektir. 2020'nin sonuna kadar her eve ulaşmasını istiyoruz. Hayatı müşterilerimize daha güvenli hale getirmek için uğraşıyoruz ve bu yüzden iyi hissediyoruz. ” dedi.

 

TotalAV Yazılımını Ücretsiz Nasıl Kullanabilirim?

Bir Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınız varsa, otomatik olarak bu yazılımı ücretsiz kullanmaya hak kazanmış olursunuz. Windows’un, ücretsiz sağlayacağı bu yazılımın kullanılabilirliği ve son kullanma tarihi hakkında tam olarak açıklama yapılmadı.
Ücretsiz koruma paketinin kullanımı için duyuru yapıldığında aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.


► TotalAV resmi web sitesini ziyaret edin.
► TotalAV ücretsiz güvenlik taramanızı indirin.
► Ücretsiz TotalAV programınızı etkinleştirin, zararlı tehditleri veya virüsleri hemen kaldırarak bilgisayarınızın en iyi şekilde korunmasını sağlayın.



Kaynak:


securitysaversonline

Yağmur Aktepe Yağmur Aktepe Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.