elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB ve Microsoft, Jeneratif Yapay Zekayı Endüstriyel Uygulamalara Taşımak için İş Birliği Yapıyor

ABB, daha güvenli, akıllı ve sürdürülebilir operasyonlar için jeneratif yapay zeka yeteneklerinin endüstriyel dijital çözümlere entegrasyonu konusunda Microsoft ile birlikte çalışıyor.



A- A+
14.07.2023 tarihli yazı 7521 kez okunmuştur.
Uzun süredir devam eden ortaklıklarını genişleten ABB ve Microsoft, Azure OpenAI Hizmetinin ABB Ability™ Genix Industrial Analytics ve AI Suite paketine entegrasyonu konusunda iş birliği yapacak. Şirketler, endüstriyel müşterilerin operasyonel verilerde gizli olan içgörüleri ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için jeneratif yapay zeka teknolojisinin uygulanması konusunda birlikte çalışacak. İyileştirilmiş veri toplama ve düzeltme, verimlilik ve üretkenlik, varlık güvenilirliği, operasyonel güvenlik, daha düşük enerji tüketimi ve çevresel etkinin azaltılması konularında önemli kazanımlar sağlanması hedefleniyor.



ABB, GPT-4 gibi büyük dil modelleri (LLM'ler) de dahil olmak üzere Azure OpenAI Hizmeti aracılığıyla üretken yapay zekayı Genix platformuna ve uygulamalarına entegre ederek kod, görüntü ve metin oluşturma gibi işlevleri mümkün kılacak. Yeni uygulama - Genix Copilot - piyasaya sürüldüğünde, sezgisel işlevsellik sunarak ve süreçler ve operasyonlar arasında bağlamsallaştırılmış veri akışını kolaylaştırarak kullanıcı deneyimini geliştirecek. Bu, sektör yöneticilerine, işlevsel uzmanlara ve atölye mühendislerine daha iyi karar verme ve daha fazla üretkenlik için gerçek zamanlı eyleme geçirilebilir içgörüler sağlayacak. Bu tür içgörüler, varlık ömrünü yüzde 20'ye kadar uzatma ve plansız duruş süresini yüzde 60'a kadar azaltma potansiyeline sahip.

Ayrıca çözüm, endüstriyel sera gazı emisyonları ve enerji kullanımına ilişkin gelişmiş izleme ve optimizasyon içgörüleri sağlayarak müşterilerin sürdürülebilirlik ve enerji dönüşümü hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma kapasitesine sahip olacak.
 
Genix Copilot aynı zamanda operatörlerin bilgi birikimini yakalamayı ve çeşitli roller arasında iş birliğine dayalı karar vermeyi kolaylaştırmayı mümkün kılacak ve işletme içinde veri ve bilginin korunmasına büyük katkı sağlayacak.

ABB Ability™ Genix, iş sonuçlarını yönlendirmek ve müşterilerin mevcut yatırımlarının korunmasını sağlamak için sektöre özgü alan bilgisini içeren kapsamlı, modüler bir endüstriyel IoT, analitik ve yapay zeka platformudur. Genix kullanan işletmeler, operasyon ve bakımda yüzde 40'a varan maliyet tasarrufu, üretim verimliliğinde yüzde 30'a varan iyileşme, enerji ve emisyon optimizasyonunda yüzde 25'e varan iyileşmeler sağladı. Genix'e jeneratif yapay zeka yeteneklerinin eklenmesinin bu faydaları daha da artırması bekleniyor.

ABB Proses Otomasyonu Küresel Dijital Baş Sorumlusu Rajesh Ramachandran, "Bu, ABB ve Microsoft'un sanayi sektörünün dijital dönüşümünü hızlandıracak stratejik ortaklığında önemli bir adımdır" dedi. "Genix Copilot'un endüstriyel müşterilerin sürdürülebilirlik, operasyonel mükemmellik ve gelişmiş varlık performansı hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz. ABB'nin endüstriyel dijital çözümleri genelinde üretken yapay zeka yeteneklerini genişletmek, müşterileri milyarlarca daha iyi karar alınmasını sağlayan yeni bir yapay zeka çağına taşıyacaktır."

 
► İlginizi Çekebilir: ABB'nin Yeni Nesil Kobot'ları 
 

Microsoft EMEA Başkanı Ralph Haupter, "Uzun vadeli başarı için en iyi konumda olacak kurumların veri platformlarını modernize eden ve ölçeklendiren kurumlar olduğuna inanıyoruz" dedi. "Azure OpenAI Hizmeti gibi gelişmiş dijital yetenekleri uygulamak, ABB'nin Genix'ini bağlamsallaştırılmış verileri etkili bir şekilde yönetmek için güçlendirirken, büyüme ve kalıcı değişim için kritik olan dijital dönüşümü yönlendirmeye de yardımcı olacaktır."

Genix, işletme genelinde operasyon (OT), bilgi (IT) ve mühendislik (ET) verilerinin bağlamsal entegrasyonunu otomatikleştirerek verilerin gücünü ortaya çıkararak gelişmiş analitik ve optimizasyon sağlamak için Endüstriyel Yapay Zeka kullanıyor. Varlıktan tesise ve işletmeye kadar sorunsuz bir şekilde ölçeklenebiliyor. Platform; bulut, hibrit, uçtan uça veya şirket içi olarak dağıtılabiliyor. Genix tasarım olarak güvenli, entegre bulut bağlantısı ve hizmetleri için Microsoft Azure kullanıyor.

Kaynak: