elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yüz Tanıma Sistemlerini Kandıran Üç Boyutlu Maskeler

Yapay zeka robotları ve buna bağlı testleri gerçekleştiren AI firmasındaki araştırmacılar, 12 Aralık Perşembe günü yaptıkları açıklamada başkalarının yüzlerine ait basılı maskeler giyerek sınır geçiş noktalarında, bankalarda ve havaalanlarında yüz tanıma sistemlerini kandırdılar. Bununla birlikte, bu güvenlik yöntemi düşünüldüğü kadar kusursuz olmayabilir. Kafalarda soru işaretleri yaratan uygulamanın ayrıntılarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.



A- A+
27.12.2019 tarihli yazı 6333 kez okunmuştur.
Yüz tanıma, bir güvenlik aracı kanun uygulayıcısı olarak yaygın şekilde benimsenmekte ve şirketler de havaalanlarında, mağazalarda ve akıllı telefonlarda kimlerin eriştiğine dair sekmeleri tutmak için uygulanmaktadır.

İnsanların yüzlerini tarayarak ve onları pasaport fotoğraflarıyla karşılaştırarak hızlı bir şekilde tanımlamak, sınır geçişi kontrol noktalarını uygun ve verimli hale getirmiştir. Kneron bu teknolojileri test etmeye karar verdi ve araştırmacılar farklı yüzleri sergileyen maskeler bastırdılar ve ardından yüz tanıma sistemlerini kullandılar. Anlaşılan bu maskeler sistemleri kandırabiliyordu. Aslında bunlar karmaşık olarak basılmış maskeler bile değildi.

 


► İlginizi Çekebilir: Yüz Tanıma Algoritmaları ve Uygulamaları
 
Araştırmacılar, üç kıtada gerçekleştirilen testlerin iki mobil ödeme sistemini, Çin sınır kontrol noktasını ve Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndaki bir pasaport kontrol kapısını kandırdığını söyledi. Araştırmacılar, başkasına benzeyen gerçekçi bir maskeye sahip olan bir kişinin kendi adına uçmak veya alışveriş yapmak için güvenlik kontrol noktalarını atlayabileceğini belirtti.

Çinli şirketler AliPay ve WeChat tarafından işletilen ödeme tabletlerini de kandırdılar. Ayrıca, Kneron CEO'su Albert Liu, yaptığı açıklamada, "Kullanıcıları en yüksek standartlara karşı korumazsa, teknoloji sağlayıcıları sorumlu tutulmalıdır" dedi.

Uzmanlar, Android bazlı telefonların en az güvenli olduğunu ve bazı cihazların yalnızca sahibinin bir fotoğrafını göstererek açıldığını tespit ettiklerini vurguladılar.

 

 
Elbette, bazı yüz tanıma sistemleri diğerlerinden daha iyidir. Örneğin Kneron, testlerinin iPhone X'i kandıramadığını açıkladı. Ancak, diğer sistemler maske kullanılarak kolayca atlandı ve potansiyel olarak dolandırıcılıklara yol açabilir. Endişe verici olan durum ise, insanların zengin bireyleri taklit edebilmeleri, banka sistemlerine veya diğer hesaplara erişebilmeleri, hatta teröristlerin güvenlik önlemlerini atlayabilmeleridir. Bu sorunları çözmek için teknoloji mevcut ancak firmalar bunu iyileştirmedi ve hala güvenlik pahasına kısayollar almaktalar. Kneron, kendi yüz tanıma teknolojisini geliştirirken teknolojinin sınırlamaları hakkında bilgi edinmek için deneyler yaptı.Deney verilerinin yayınlanmasının ardından yapılan açıklamada, Kneron CEO'su Albert Liu, yapay zeka yazılımı kullanan şirketler daha iyi sistemlere geçerse bu sorunların çözülebileceğini söyledi.

Ağustos ayında ise Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, yüz tanıma teknolojisinin başta California olmak üzere 26 Kaliforniya milletvekilini yanlış tanımladığını açıkladı. İngiltere'den bir başka raporda, polislerin kullandığı yüz tanıma sisteminin yüzde 81 hata oranına sahip olduğu tespit edildi.



KAYNAK:

► interestingengineering.com
► themediahq.com

Ceren  Kılıçarslan Ceren Kılıçarslan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.