elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

30 Yılı Aşkın Süredir Değişen Dünyaya Uyum Sağlayan:
ADAP-KOOL® Soğutma Kontrol Sistemi |
DANFOSS

ADAP-KOOL®, Danfoss tarafından tüm perakende gıda uygulamaları için geliştirilmiş son teknolojiye sahip adaptif soğutma kontrolleri ailesindendir. Dünya’daki soğutucular, yönetmelikler ve teknoloji değiştiğinden Danfoss’ta her durumda sınıfının en iyi performansını sağlamak için bunlara adapte oldu.



A- A+
12.07.2019 tarihli yazı 5669 kez okunmuştur.
ADAP-KOOL®, optimize edilmiş soğutma performansını ve enerji verimliliğini sağlayarak işletim ortamındaki değişikliklere otomatik olarak uyum sağlar. Mağazalarınızın en iyi şekilde işlediğinden emin olmak için ileri düzeyde algoritmalar, merkezi denetim ve görüntüleme özelliklerini sağlarlar.  Kurulumu ve kullanımı sırasında, sağlam ve güvenilir ADAP-KOOL® , gıda güvenliği konusunda sizi temin eder ve kullanıcı dostu tasarımlar yaparak zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.  İlk kez 1987 yılında bizlerle tanıştırılan Danfoss ADAP-KOOL® ürünlerinin değişikliklere uyum sağlama konusunda uzun bir geçmişi var ve bu deneyim bizim endüstriyi kontrol etmede başı çekmemize sebep oluyor.  Daimi evrimine rağmen, 30 yıldan daha uzun bir süre önce başarı elde eden işletme maliyetlerini düşürürken gıda güvenliğini güvence altına alan bugünkü ADAP-KOOL® kuşağı hala daha etkili enerji, sağlamlık ve adaptif kontrol değerlerini bünyesinde toplar.
 
 


İlginizi Çekebilir: Danfoss’un Kompresör Teknolojisine Yaptığı Yatımlar Devam Ediyor| DANFOSS 

ADAP-KOOL® Nedir?


ADAP-KOOL® tüm perakende gıda uygulamaları için adaptif soğutma kontrol sistemidir.
Zorluk: İşletim koşullarını değiştirme
Çözüm: Adaptif soğutma kontrolü 
Bu, Microsoft Windows’un 2. sürümünde olduğu 1980’lerin sonunda, İnternet’in ve diğer ağların büyük ölçekli ticari kullanımının gelecek yıllarda hala devam edeceğini düşündürdü.

 

İlginizi Çekebilir:Danfoss TMMOB Makine Mühendisleri Gaziantep Şubesi Semineri Büyük İlgi Gördü|DANFOSS


ADAP-KOOL® Solution Anno 1999.


Perakende gıda soğutmadaki işletim koşulları asla çeşitlenmiyorsa optimum işletim için bir soğutma çözümü oluşturmak çok daha kolay olacaktır.  Ancak koşullar şu durumlarda değişebilir: hava, alışveriş modelleri, depolama seviyeleri, ve ürün teklifleri.  Yükleme koşulları değişir, elektrik oranları değişiklik gösterir (bazı lokasyonlarda bazen 1 saate, 1 dk ya da daha az bir süreye kadar), ve mağazaların konfigürasyonu,  müşterinin değişen isteklerini ve ihtiyaçlarını gidermek üzere yapılmıştır.
Tüm bunlar sürekli olarak sistem yüklerini dalgalandırmak anlamına gelir ve yalnızca gerçekten adaptif olan bir kontrol ürünü, optimal soğutma ve tüm bu koşullarda gıda güvenliğini sağlayabilir.   ADAP-KOOL® her durumla tamamen örtüşmeyen “herkese uyacak tek kalıp” yaklaşımından kaçınır.

 
 

ADAP-KOOL®, farklı tipteki perakende gıda mağazaları için Danfoss’un tasarladığı bir soğutma kontrol sistemidir ve paket (raf) ve reyon kontrol cihazları, sistem yöneticileri, sensörler, valfler ve daha fazlasını içerir.  Perakendecinin ihtiyaçları değiştikçe uyum sağlayıp büyüyebilecek esnek ve gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen bir pakette enerji tasarrufu, sağlam ve etkili soğutma ve gıda güvenliği sağlamak üzere tasarlanmış ve üretilmiştir.  “ADAP-KOOL®”, “adaptive cooling” (adaptif soğutma) ifadesinin kısaltmasıdır ve zaten bu ifade ana fikri özetler niteliktedir.
 
 

ADAP-KOOL®’un ilk kuşağı 1987 yılında tanıtılmıştır ve elektronik genleşme valfi, aşırı ısı kontrolörleri ve sıcaklık sensörlerini içeriyordu.  Elektronik kontrol cihazı, mikroişlemci kontrolünü içeren piyasadaki ilk soğutma çözümlerinden biriydi; soğutma bileşenlerinin önde  gelen tedarikçisi tarafından geliştirilen devrimci bir fikir ve ileriye dönük bir hareket. Çatısının altında bulundurduğu tüm bu teknolojiye rağmen, ADAP-KOOL® bu gücü kurulumu ve başlangıçtan itibaren kullanımı kolaylaştırmak için kullanmıştır.  Kurucunun yalnızca sıcaklık ve diferansiyeli ayarlaması gerekir; bunun dışındaki (aşırı ısı kontrolü dahil) kontrolör tarafından halledilir.  Sadece iki yıl sonra, dünyayı sadece yapım aşamasında olan veri değişimi ve uzaktan görüntüleme sistemlerine hazırlayarak Danfoss, harici veri iletişimi seçeneklerini orijinal ADAP-KOOL®’a ekledi.  Buradan ADAP-KOOL® solution anno 1999’un önemini anlayabiliriz. Bu, Microsoft Windows’un 2. sürümünde olduğu 1980’lerin sonunda, İnternet’in ve diğer ağların büyük ölçekli ticari kullanımının gelecek yıllarda hala devam edeceğini düşündürdü.


Bunları Biliyor Muydunuz?


“AK” harfleri, Danfoss ürün tasarımlarında  ADAP-KOOL®’un kısaltması olarak yer alır.  Örneğin; AK-CC, ADAP-KOOL® reyon kontrol cihazı tasarımı için yapılmış bir kısaltmadır.
 

Değişikliklere Durmadan Uyum Sağlıyor


ADAP-KOOL® günümüzde 1987 yılında olduğundan daha fazla ürün ve çözüm içerse de ana fikir hala değişmedi.  Yerel veri iletişimi üzerinden durum bilgisi değişimi yapan reyon ve merkezi sistem kontrol cihazı, evaporatör, kompresörler, sensörler ve denetleme sistemi kendi içinde birbirine bağlıdır.  Akıllı kontrol algoritmaları, sistemin işletim ortamındaki değişikliklere sürekli olarak uyum sağlamasına izin verir. Emme ve basma basıncı gerektiği şekilde düzenlenir ve evaporatör yüzeyini tamamen kullanmak ve super heat’i mümkün olduğunca azaltmak için  enjeksiyon soğutucu doğru bir şekilde kontrol edilir. Sonuç:  ADAP-KOOL® sistem kontrolleri, reyonu ve soğuk oda sıcaklığını, ek kalibrasyon yapmadan ±1 santigrat dereceden (±1.8 Fahrenhayt) daha düşük toleransla kontrol edebilir.  Kompresör ve evaporatör kullanımını optimize ederek, statik sistemlere kıyasla enerji tüketimini eş zamanlı olarak %33’e kadar azaltabilirler.  Bu, enerji maliyetlerinden kısarak tasarruflarını iyileştirme yolları arayan perakendeciler için muhteşem bir haber.
 

ADAP-KOOL® rail heat ve fan eko kontrolü, adaptif defrost, otomatik gece ayarı gibi kullanıcının hayatını kolaylaştıran ve servis maliyetlerini azaltmaya yardımcı olan bir dizi ek özellik sunuyor.  Herhangi bir şey ters giderse, sistem kullanıcıyı hemen o an uyarır.  Eklenmiş tüm bu değerli opsiyonlara rağmen, sistemi kurmak, bağlanmak, hizmete sokmak ve örneğin, Wizard fonksiyonuyla birlikte kullanmak, çevrimiçi eğitimler, uygulamalar ve araçlardan faydalanmak hala kolaydır. 
 

Hissedarların Faydalanacakları Konular


Adaptif ADAP-KOOL® soğutma kontrol sistemi tüm hissedarlar için önemli faydalar sağlamaktadır.  Sistem tasarımcıları ve OEM’ler için, sistemin kanıtlanmış kalitesi, güvenilirliği ve sağlamlığı, işletme maliyetlerini düşürürken gıda güvenliğini sağlayan gıda perakende soğutma çözümleri tasarlamada mükemmel bir seçimdir.  Montajcılar ve ustalar için, kolay kurulum ve yerleştirme prosedürleri günlük işlerindeki karmaşıklığı azaltır ve servis çalışmalarını çok daha kolaylaştırır.  Ve sisteme her gün bel bağlayan gıda perakende son kullanıcısı için, sağlam ve güvenilir işletim ve düşük enerji tüketimi mümkün olan en düşük maliyette gıda güvenliği demektir.  ADAP-KOOL®’un düşük enerji tüketimi sadece enerji maliyetlerini düşürmekle kalmayıp; aynı zamanda mağaza karbon ayak izini de azaltır.
 


Aynı Temel Değerlere Sahip Yeni Olanaklar


Üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen ADAP-KOOL®, birçok pazarda yerleşmiş bir çözümdür.   Yıllar içinde Danfoss, ADAP- KOOL®’u güncellemek ve geliştirmek için Bluetooth cihaz bağlantısı gibi özelliklerle tanıştırma yolunu kullanarak teknolojik iyileştirmelerden avantaj sağlamaya devam etmektedir. Akıllı şebeke entegrasyonu, bulut-veri depolama ve mağaza zinciri düzeyinde örnek edinim yoluyla optimizasyon gibi bu gibi iyileştirmeler, kullanıcılara 1987 yılında olmayan faydaları sağlar.  Bunlar aynı zamanda kullanıcıların mevcut perakende gıda trendlerini takip etmelerine olanak sağlar.  Örnek vermek gerekirse, gıda perakendesinde CO2 soğutma çözümlerinin artan popülaritesi, herhangi bir iklimde optimum evaporatör kullanımı ve enerji tasarrufu sağlayan ALC (Adaptif Sıvı Kontrolü) durum kontrol algoritmasının kullanılmasına neden oldu.

İlginizi Çekebilir: Danfoss Süt Hikayesi


Bu heyecan verici olanaklara ilaveten, ADAP-KOOL®’un sahip olduğu temel değerler aynı kalarak değiştirilmemiştir.  Sistem işletme maliyetlerini düşürürken, hala daha enerji tasarruflu, sağlam, adaptif vitrin ve gıda güvenliğini sağlayan soğuk oda soğutması sunmaya devam ediyor.  ADAP-KOOL® soğutma kontrol sistemi bu değerleri içerir ve müşterilerimizin iklim ayak izini azaltma, maksimum enerji verimliliği, optimize edilmiş gıda güvenliği ve optimize edilmiş operasyonlar gibi hedeflere yönelik çalışmalarına veri analizi yoluyla ulaşmalarına yardımcı olur.
 

Gelecek bilgi güdümlüdür ve değişen koşullara nasıl uyum sağlayacağını bilen kazanır.  Gıda perakendesinde adaptif soğutma kontrolünün ön saflarında 30 yıldan fazla bir süredir yer alan Danfoss, soğutma ve kontrol teknolojisinin müşterilerimize tam olarak hangi konuda ve nasıl yardımcı olacağını bilen bir konumda tecrübeye sahiptir.

Kaynak:


 
 
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar