elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Çevreci ve Mürekkepsiz Çalışan Yazıcısı |
Tanning Printer

Tanning Printer, mürekkep yada kartuş gerektirmeyen solar bir yazıcıdır. İnovatif yöntemler kullanarak çıktı alınmasına olanak sağlayan bu cihaz, alışılagelmiş standart yazıcıların aksine; herhangi bir mürekkep yada kartuş kullanmadan güneş ışığını absorbe edip kağıt üzerine işlem yapmamıza olanak sağlıyor. Gelin bu füturistik, çevre dostu tasarımı yakından inceleyelim.



A- A+
23.02.2014 tarihli yazı 12849 kez okunmuştur.
Sözlük anlamı “bronzlaştırma” olan tanning, ismindende anlaşılacağı üzere mürekkep yada kartuş kullanmadan güneş ışını absorbe ederek çıktı almamızı sağlayan sıradışı inovatif bir yazıcı. 
 

 
Cihaz, herhangi bir adaptör yada elektik şarj ünitesi kullanmadan; güneş enerjisinin ısı enerjisine transpoze edilmesi tekniğini kullanarak kendi mürekkebini oluşturur. Bu sayede geleneksel enerji kaynaklarının süratle tükendiği, alternatif enerjinin hayatımıza hızla girdiği teknoloji alanında; çevre dostu akıllı bir çözüm oluşturur, enerji tasarufu ve verimliliği sağlar.

 


Yazıcı temelde 2 basit aşamayla çalışır. Başlangıç aşamasında kağıt beslemesine kağıdı koyduğuz an, akıllı ekolojik sensörler sayesinde cihaz kağıt beslemesindeki değişik sensörler aracılığıyla fark edilir ve üzerindeki güneş pillerini harekete geçirir.

Bu aşamadan sonra “header” ismi verilen cihazın üst kısmına konumlandırılan akıllı mercek, kendisine ayrılan kanal içerisinde sağa ve sola doğru süratle hareket edip, eksen üzerinde odaklandığı her noktayı ufak bir solar enerji ile “bronzlaştırıp” kağıda döküm almanızı sağlar
.
 


Çalışması için sadece güneş enerjisine ihtiyaç duyan ve güneş enerjisinin olduğu her yerde hızlı ve pratik şekilde kullanılabilir bu inovatif cihaz, geleneksel enerji kaynaklarının hızla tükenmeye başladığı günümüzde teknolojiye alternatif enerji odaklı bir çözüm sunuyor. Mürekkeplerin çevreye ve ekosisteme vermiş olduğu kirlilik düşünüldüğünde; inovatif çözümlerin hayatımıza ilerleyen yıllarda sıklıkla gireceğini söylememiz yanlış olmaz.

Kaynak:
 
►MelissaPark

İbrahim Kuşçu İbrahim Kuşçu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.