elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji İsrafını Ortadan Kaldıran Şarj Adaptörü |
PowerSlayer

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 87'si yetersiz batarya ömründen şikayet ediyor. Ortalama bir akıllı telefonun batarya ömrü 15 ile 30 saat arasında değişiyor, bu da kullanıcıların her gece yatmadan önce telefonlarını şarja takmasını gerektiriyor. Telefon ortalama 2 saat içinde şarj olurken geriye kalan 6-7 saat enerji israfına yol açıyor. California'lı Velvetwire tarafından tasarlanan PowerSlayer isimli şarj aleti bu soruna bir çözüm getiriyor. Devamı haberimizde.



A- A+
12.12.2013 tarihli yazı 10137 kez okunmuştur.
Teknolojinin hızla gelişmesi, sürekli yeni model akıllı telefonların piyasaya sürülmesi ve bireyler arası rekabet insanları akıllı telefon almaya itiyor. Çevremize baktığımızda 5 insandan 4'ünde akıllı telefon görüyoruz. Yaşamımızda vazgeçilmez hale gelen akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 87'si pil ömrü ve şarjın hemen bitmesinden şikayet ediyor. Ortalama bir akıllı telefon şarjının bir gün bile zor dayanması kullanıcıları, telefonlarını tek kullanmadıklarıı zamanda şarj etmeye yani uyurken şarja takmaya zorluyor. 


Ortalama bir akıllı telefon 1 ile 2 saat arasında doluyor. Fakat telefonlar şarjı dolsa dahi prize bağlı olarak kalıyor. Akıllı telefonları sürekli olarak şarj etmek ise yüklü miktarda elektrik faturası geleceği anlamına geliyor. Mobil cihazları şarj etmek için kullanılan şarj adaptörleri cihazları şarj etmediği durumda yani prize takılı olsa dahi enerji tüketiyor. California kuruluşlu Velvetwire şirketi tarafından tasarlanan PowerSlayer adlı şarj adaptörü bu soruna bir çözüm getiriyor.
 
 


Akıllı yazılım ile şık bir tasarımı bir araya getiren ve şimdiye kadarki en akıllı çözümlerinden biri olan şarj adaptörü, bekleme modundayken enerji israfını ortadan kaldırıyor. Mobil cihazın tam olarak şarj edilip edilmediği şarj adaptörünün üzerinde yer alan gösterge üzerinden öğrenilebiliyor. Yeşil ışık cihazın pili tam olarak  şarj edildiğinde, turuncu ışık ise cihazı şarj ederken ortaya çıkıyor.




► 
İlginizi Çekebilir: Yeşilden Gelen Enerji: Biyokütle 


Üretim bandına giren Powerslayer, beyaz, siyah, kırmız ve  mavi renk seçenekleriyle birlikte önümüzdeki yılın ocak ayında piyasada olacak. Sadece şarj adaptörünü almak isterseniz ödeyeceğiniz fiyat 40 Amerikan Doları. Eğer yanında Lightning USB ara kablosunu da isterseniz esktradan 15 Amerikan Doları, bunun yanında bir de Seyahat Çantasını yanınıza almak isterseniz ekstradan 35 Amerikan doları ödeyerek PowerSlayer'ın tam setine 75 Amerikan Doları'na sahip olabiliyorsunuz . Powerslayer, enerji israfını ortadan kaldırması ile yapılan tasarruf, ödenen ücreti misliyle karşılayacağı için Power Slayer'ın fiyatının çokta pahallı olmadığını belirtmekte yarar var.
 


 
Kaynak: 

► Log.Com

► Velvetwire.Com

 
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.