elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Galaxy Note 3 mü Yoksa iPhone 5S mi?

Akıllı telefon teknolojisinde devleşen iki firma olan Apple ve Samsung ellerindeki kozları piyasaya sürüyor. Note3 ve iPhone 5S hemen hemen aynı tarihlerde üretilmesine rağmen aralarında çok fazla farklar var. Yapılan incelemeleri, detaylı özellikler ve farklılıkları sizler için araştırdık.



A- A+
04.11.2013 tarihli yazı 219891 kez okunmuştur.
Yaklaşık olarak 3 hafta önce Apple şirketinin konferansında sunulan ve 18 Eylül Cuma günü sadece belirli ülkelerde piyasaya sürülen iPhone 5S'in Eylül ayı stokları aynı gün içersinde tükendi. Yeni ulaştırılan stoklarda hemen hemen bitmiş durumda. Diğer ülkelerde bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye'de Aralık ayında tam olarak piyasaya sürülmesi düşünülen iPhone 5S ve bunun yanında Samsung üreticilerinin deyimiyle bu yıla damgasını vuracak telefon olan Galaxy Note 3 arasında iddialı bir çekişme yaşanacak gibi görünüyor. Galaxy Note 3 geçtiğimiz haftalarda piyasaya Türkiye'de piyasaya çok iddialı sloglanlarla sürüldü. Güçlü teknik özellikleriylede oldukça iddialı bir şema çiziyor.
 


 

 
 
İşlemci ve Hız
 
Samsung'un 2,3 GHz hızında dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemcili ve 3 GB Ram'e sahip iken bunun karşısında Apple'ın 64 Bit mimarisi üzerine inşa edilmiş 1.29 GHz hızında çift çekirdekli A7 işlemcili ve 1 GB Ram'li yeni iPhone 5S'i var. Donanım açısından Galaxy Note 3, iPhone 5S'ten daha iyi gibi görünse de, Apple'ın yeni geliştirdiği ve mobil cihazlarında ilk defa kullanacağı 64 Bit teknolojisi sayesinde iPhone 5S hız testlerinde Galaxy Note 3'ün bir adım önüne geçiyor. Buna karşılık Galaxy Note 3 ise dört çekirdekli olmasından dolayı "Multi-Core" yani çoklu işlemci testinde iPhone 5S'e karşı büyük bir üstünlük sağlıyor.
 
Geekbench 3'ün tek çekirdek testinden iPhone 5S 1411 puan alırken Galaxy Note 3 958 ise  puan alabiliyor. Çoklu çekirdek testinden ise iPhone 5S 2552 puan alabilirken Galaxy Note 3 2976 puan alarak dengeyi tersine çeviriyor.
 

 
 

Batarya ve Pil Ömrü
 
Akıllı telefonların en kötü yanı olan batarya kullanım süresi kısalığı konusunda ise, Galaxy Note 3 3200 mAh gücünde bir bataryaya sahip iken iPhone 5S'te batarya gücü 1570 mAh ile sınırlı kalıyor. Aradaki farka bakılacak olursa hemen hemen Galaxy Note 3'ün kullanım süresi iPhone 5S'e oranla 2 kat oranla daha fazla görünüyor. 

  

Ağırlık ve Boyutlar

Ağırlık ve boyutları ele alacak olursak, iPhone 5S; 112 gram ağırlığında, 123,8mm - 58,6mm - 7,6 mm boyutunda, Samsung Galaxy Note 3 ise 168 gram ağırlığında 151,2mm - 79,2mm - 8,3mm boyutlarında karşımıza çıkıyor. SmartPhone teknolojisinde ağırlık her zaman bir dezavantaj olarak karşımıza çıktığından dolayı iPhone 5S bu konudaki mimarisiyle Galaxy Note 3'ü geride bırakıyor. Boyutlar, kişinin kendi seçimi elinde olan bir konu olduğu için Samsung; büyük ekran,  büyük boyut, Apple ise küçük boyut, zarafet ve göz güzelliği getirir diyor.
 

 
 
RAM ve Hafıza

 
Ram konusunda, iPhone 5S, 1GB ram'e sahip iken, Galaxy Note 3'ün 3GB ram'i var.  iPhone 5S klasik olarak 16/32/64 GB'lık sabit hafızasına karşılık olarak Galaxy Note 3 32/64 GB'lık hafızaya sahip. Hafıza konusunda iki telefonda bir üstünlük sağlayamazken, RAM olarak Galaxy Note 3, 2GB ram farkla üstünlüğü elinde tutuyor.
 
 
Aksesuar
 
Samsung'un imzasını attığı başka bir teknoloji, Samsung Note 3 ile birlikte kullanılabilen Samsung Galaxy Gear yani akıllı saat ile aynı zamanda eşleşebiliyor. Aksesuar konusunda yeni bir devrim gibi görünüyor. Şuan için sadece Galaxy Note 3 ile uyumlu olarak kullanılabilen Samsung Galaxy Gear daha sonra çıkıcak güncellemelerle Samsung  S3, S4 ve Note 2 işletim sistemlerinde de kullanılabilecek. 
 

 

 
İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy Gear ve Tüm Özellikleri

 
 
Ekran
 
Ekran konusunda Samsung Galaxy Note 3'ün, iPhone 5s'e göre açık ara bir üstünlüğü var. Note 3'ün  5.7 inç Süper AMOLED 1920x1080 386 ppi bir ekranı var iken bunun karşılığında ise, iPhone 5S'in 4 inç IPS   1136x640  326 ppi'lik bir ekrana sahip. Görüntü kalitesi ve ekran büyüklüğü olarak Note 3  iPhone 5s'ten bir gömlek üstün durumda oluyor. 
 
 
 
Kamera

Galaxy Note 3 arka kamerasından 13 MP, ön kamerasından ise 2 MP'lik bir kalite ile fotoğraf çekerken, iPhone 5S'te bu değerler; arka kamera 8 MP ve ön kamera ise 1.2 MP. Ön ve arka kameralarda Megapixel olarak Galaxy Note 3 bir adım öndeyken, iPhone 5S'in yavaş çekim teknolojisi, Çift LED flaşı ve 5 elementli lensi görüntü kalitesini dengeliyor gibi görünsede yapılan kullanıcı yorumlarına göre iPhone 5S'in kamerası, Galaxy Note 3'e göre büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Tarafsız olarak çekilen fotoğraflara bakıldığında, netlik ve görüntü kalitesi olarak Samsung Galaxy Note 3 ciddi bir üstünlük kuruyor.

 
 
Aşağıdaki video da detaylı ve tarafsız olarak hem iPhone 5S hemde Galaxy Note 3 kameralarından çekilmiş fotoğrafları inceleyebilirsiniz;
 

  
KAYNAK:

►ShiftDelete.com.tr

►Log.com.tr
 

Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.