elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geçen Haftanın En Çok İlgi Çeken 5 Teknik Bilgisi

Günümüzde ulaşmak istediğimiz teknik bilgiyi kaynağından ve doğru bir şekilde bulmak bir hayli zor iken ElektrikPort bunu sizin için biraz daha kolaylaştırıyor. Geçen hafta birçok ilginç teknik bilgi yayınlandı. AutoCAD derslerinden, Arduino eğitimlerine kadar geçen hafta en çok okunan ve ilgi çeken teknik bilgilerimiz yazımızda.



A- A+
09.12.2013 tarihli yazı 12407 kez okunmuştur.
Arduino Eğitimleri 1 | ElektrikPort Akademi

Elektrikport Arduino Eğitimleri Robotistan'ın katkılarıyla son yılların en popüler kartlarından biri olan Arduino hakkında bilgi vermek ve Arduino ile proje geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Arudino nedir ? Arduino prototipi nerelerde kullanılabilir ? Evimizde Ardunio protopini nasıl hazırlarız ? Bu ve buna benzer tüm soruların cevabını bulabileceğimiz teknik bilgimiz geçen haftanın en çok ilgi çeken teknik bilgisi oluyor ve zirvede yerini alarak 1. oluyor.




 
AutoCAD Dersleri 3 | ElektrikPort Akademi

AutoCAD derslerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir önceki yazımızda Draw komutlarını anlatmıştık. Bu yazımızda ise Modify komutlarını işleyeceğiz. Komutları gösterdikten sonra verdiğimiz bilgileri videomuz da uygulamalı şekilde göstereceğiz. Array, Scale, Strech, Brake ve bütün Modify komutlarının anlamlar, işlevleri ve uygulamalarını bulabileceğiniz teknik bilgimiz geçen haftanın en çok ilgi çekenleri arasında 2. sırada karşımıza çıkıyor. 

                                  

  

 

Elektroniğin Alfabesi ve Elektronik Boyama E-Kitap | Çocuklar için Elektronik


Çocuklarınızın elektronik hakkında temel bilgilere sahip olmasını istiyorsanız, bu yazı dizimizi çocuklarınıza okutmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede çocuklarınız hem elektronik konusunda bilinçli olacaktır hem de günlük hayatta ve okulunda faydalı olacak birçok bilgi öğrenecektir. Çocuklara eğlenceli yollarla elektronik eğitim vermek için bir çok kaynaktan yararlanılarak Elektronik'in alfabesini hazırladık. Elektronik Alfabesi boyama kitabını indirmeyi unutmayın. Çocuklar için Elektronik teknik bilgimiz ise geçen haftanın ilgi çekenleri arasında 3. sıraya yerleşiyor. 
 

► Haberin Detayları   ► Teknik içeriği Facebook'ta arkadaşlarınzla paylaşın.




Parlayan Yıldızımız LED


LED'ler günümüzdeki en popüler diyot temelli elektronik devre elemanıdır. Özellikle aydınlatma sektöründe düşük enerji sarfiyatından dolayı en çok kullanılan devre elemanlarından olmuştur. LED’lerin çalışma prensibini, LED’lerin farklı renklerde nasıl ışık verdiğini ve LED’ler hakkında genel bir bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Parlayan Yıldızımız LED geçen haftanın en çok ilgi çekenleri arasında 4. sırada. 
 

► Haberin Detayları   ► Teknik içeriği Facebook'ta arkadaşlarınzla paylaşın.



Fritzing Devre Tasarımı Eğitimi 2. Bölüm | ElektrikPort Akademi

 


Fritzing, Arduino ve diğer elektronik tabanlı projelerde prototipten üretime geçerken üretim maliyetlerini azaltmayı ve çıkabilecek fiziksel sorunları en aza indirgemeyi amaçlayan açık kaynak kodlu bir devre tasarım programıdır. Bu dersimizde Fritzing programı ile breadboard üzerine devre kurmayı öğreneceğiniz yazımız ise geçen haftanın en çok ilgi çeken 5. teknik bilgisi oldu.

 ► Haberin Detayları   ► Teknik içeriği Facebook'ta arkadaşlarınzla paylaşın.     
     
 
 

 

►Sizin için geçen haftanın en iyi teknik bilgisi hangisiydi?


Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar