elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Alman Posta Devi DHL'de İnsansız Hava Aracı Kullanmaya Başlıyor

İnsansız hava aracı alanında teknolojinin hızla ilerlemesi İHA'ları çoğu projede karşımıza çıkarıyor. İHA'ların ebatlarının küçültülmesi ile teslimat alanında kullanılan İHA'lara ilk örnek Dominos Pizza'nın pizza tesliminde kullandığı insansız hava aracıydı. Bu gelişmelerden sonra Alman kargo devi DHL'da insansız hava aracı kullanmaya başlayacak. Devamı haberimizde...



A- A+
16.12.2013 tarihli yazı 12464 kez okunmuştur.
Gelişen teknoloji ile boyutları küçülen ve hız konusunda alanında ön sıralarda olan İnsansız  hava 
araçları geçtiğimiz  yıldan  bu  yana  teslimat  alanında  kullanılmaya  başlandı. Amazon, UPS ve 
FedEx gibi büyük şirketlerin art arda yaptıkları açıklamalar ile  gündemde  büyük  yer kaplamaya
başlayan insansız hava araçları Berliner Zeitung'un haberine göre bir diğer büyük firmalardan DHL 
tarafından da aynı projeler geliştiriliyor.

 


İlk olarak Dominos’un pizza teslimatında tercih ettiği insansız hava aracı, daha sonra dünyanın en büyük alışveriş platformlarından Amazon'un son projesi ile karşımıza çıkmıştı. Deneme aşamasında başarıya ulaşan Dominos ve Amazon kullandığı IHA'ları(İnsansız Hava Aracı) basına duyurup açıklama yaptı. Amazon ve Dominos tarafından yapılan açıklamalar hemen hemen benzerdi. DHL tarafından yapılan deneme teslimatında ise mesafe uzayıp, ağırlık arttı. 1 km'lik bir mesafede orta dereceli bir kargo ile yapıldı.
 


Yapılan bu açıklamalarda; " Yakın mesafeler için hafif yüklü deneyler yapsakta, hedefimiz yakın zamanda bu projeyi geliştirip daha detaylı, hızlı ve maliyeti daha düşük teslimatlar yapmaktır. " dediler. Ürün sevkiyatına farklı bir boyut kazandıran teknoloji, araştırmacılar tarafından geleceğin teknolojisi şeklinde yorumlanıyor. Firmaların büyümeye yönelik yenilikçi planları ise yavaş yavaş bu yönde planlanıp, şekillenmeye başlıyor.
 
                      


Öyle ki Alman posta servisi Deutsche Post DHL, drone yardımıyla posta teslimatı yapmak için kolları sıvadı. Hazırlanan insansız hava aracının şimdilik sadece test niteliği taşıdığını söyleyen yetkililer, hedeflerinin -insan kontrolüne ihtiyaç kalmadan- kendi rotasını bulup daha uzun mesafelere gidebilen hava araçları geliştirmek olduğunu belirtiyorlar. İlk yapılan denemede, nehrin iki kıyısı arasında temsili posta gönderen DHL, sistemin ne zaman hayata geçirileceği hakkında net bir bilgi vermesede, yapılan açıklamalar sonucunda proje gelişiminin hızla ilerlediğini söyleyebilriz.




Aşağıdaki videoda, DHL tarafından yapılan ilk deneme teslimatını izleyebilirsiniz:
 

Kaynak:
► Log.Com
► Dw.De
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.