elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjisiyle Çalışan Şarj İstasyonu |
Electree

Fransız tasarımcı Vivian Müller tarafından dizayn edilen ağaç şeklindeki şarj istasyonu enerjisini güneş ışığından alıyor. Electree adı verilen şarj istasyonu Japon kültürünün süs bitkisi Bonsai ağacı şeklinde dizayn edilmiş olup, şık ve kullanışlı olmasıyla dikkat çekiyor. Devamı haberimizde.



A- A+
18.11.2013 tarihli yazı 10416 kez okunmuştur.
Günümüzde akıllı telefon kullananların %87'si en büyük sorunumuz batarya ömrü ve telefon şarjının hemen bitmesi diyor. Bu konu hakkındaki alternatif çözümler üretilirken, Fransız tasarımcı Vivian Muller  ağaç şeklinde dizayn ettiği ve yaprakları güneş panelleri olan Electree adlı şarj aletini piyasaya sürdü. Muller tasarım fikrini Japon kültüründe süs bitkisi olan Bonsai ağacından aldığını söyledi.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 4 Türkiye'de Satışa Çıkma Tarihi ve Fiyatı Açıklandı


 
27 ayrı dala ve her dal da 96mm x 96mm 'lik bir yaprağa sahip olan ağacın boyu 40 cm. Günümüzde ki akıllı telefonları göz önüne alırsak ortalama batarya kapasitesi 1000 mAh ile 2400 mAh arasında değişiyor. Electree'nin enerji gücü kapasitesi ise 13 500 mAh. Değerlere bakacak olursak şarj edemeyeceği bir batarya yok gibi.
 

 

Genelde pencere kenarlarında kullanılması uygun olsa da, güneş ışığı giren bir odadan da enerji toplayabiliyor. İlk kullanımında 36 saat güneş ışığı altında kalması gereken Electree bu süre zarfı içinde kendi bataryasını tam olarak dolduruyor. Daha sonraki kullanımlarda ise Electree 1.5 ile - 3 saat arasında şarjını tam olarak doldurabiliyor.


 

İlginizi Çekebilir: iPhone 5S'mi Yoksa Samsung Galaxy Note 3'mü

 
Electree'nin saksı kısmında bulunan bir adet USB ve bir adet AC bağlantısı, ara kablo yardımı ile smartphone ve Electree arasındaki bağı sağlıyor. İlk çıkarıldığı zamanlarda 400 $ bir fiyatla piyasaya sürülen Electree'nin şuanda ki fiyatı ise sadece 199 $.

 
► Aşağıdaki videoda Electree'nin kurulumunu ve çalışmasını izleyebilirsiniz. 
 
 

 

 KAYNAK

GreenTechnologiesWorld.blogspot.in


 
 

 
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.