elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Taşınabilir Ulaşım Aracı |
WalkCar

Eskiden hayal bile edemeyeceğimiz birçok şeyin hayalden çıkıp gerçeğe dönüştüğü günümüz teknolojisine bir yenilik daha eklendi. O öyle bir yenilik ki uzun yada kısa tüm gezintilerinizde sizle beraber olacak ve sizi hiç yormayacak bir yenilik,WalkCar. Ayrıca o kadar hafif ki el çantanızda yer almak için gün sayıyor. Gelin WalkCar'ı yakından tanıyalım.



A- A+
27.08.2015 tarihli yazı 9626 kez okunmuştur.

Teknolojinin En Konforlu Hali

Son yıllarda otomobil ve motosikletlerin yanı sıra uçan kaykaylar, Segway (yan yana iki tekerli alet), teknolojik patenler gibi araçlarla sıkça karşılaşmaya başladık. Toplu taşıma durakları arasında koşuşturup duran Japon çalışanları düşünerek geliştirilen araç, hareket becerisi azalmış hasta veya yaşlı kimseler için de hareketliliği arttırabilecek bir yardımcı olarak kullanılabilecek. Üzerine çıkılmasıyla otomatik olarak hareket etmeye başlayan WalkCar, vücut ağırlığınız ile yönünüzü belirlemenize olanak sağlıyor.
 



 İlginizi Çekebilir : Hamster Tekerleğinden Spor İcadı

 
26 yaşındaki Japon Kuniako Saito ve Cocoa Motors ekibi tarafından üretilen WalkCar, iç ya da dış mekan olmak üzere iki farklı versiyon halinde hazırlanmış durumda piyasa ile buluşmayı bekliyor. Ekip, toplu taşıma sisteminin en yoğun olduğu Dünya şehri Tokyo için yardımcı ulaşım çözümünü geliştirdi. Motorlu kaykayı andıran tasarımı ile iç mekan sürümü 2 kg, dış mekan sürümü ise 3 kg olan kişisel ulaşım aracı WalkCar, gereken tüm gücü lityum iyon bataryasından alıyor ve belirtildiği kadarıyla 3 saatlik şarj ile 12 km yol alarak, saatte 10 km ye kadar hız yapabiliyor.
 
 

Otopark Sorunu Tarih Oluyor

Dizüstü bilgisayar boyutlarındaki ince bir alüminyum tablete monte edilmiş dört teker ve motorlardan oluşan WalkCar, çantada taşınabilecek yapısıyla kullanıcıyı otopark derdinden kurtarıyor. Bununla birlikte alüminyumdan üretilen gövdesinde 120 kg taşıma kapasitesi sunarak, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.Kol çantanızda dahi taşıyabileceğiniz bu yeniliği yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.
 


 
 İlginizi Çekebilir : Japon İcadı Gözlük


Kuniako Saito'nun, Ulaşım aracımızı çantamızda taşıyabilsek nasıl olur? fikrinden hareketle girdiği bu proje, önümüzdeki sonbahar aylarında popüler bağış platformu olan Kickstarter’da destek arayacak ve beklenildiği gibi bir sonuç alınırsa 800 dolar yaklaşık olarak 2224 TL fiyatı ile 2016'da raflardaki yerini alacak ve bizlerle buluşacak.

 
 

Kaynak:
►Cocoa Motors
VentureBeat


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.