elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SNAP IN Bağlantı Çözümü OMNIMATE® 4.0 |
Weidmüller

Modüler prensibe göre tasarlanan yeni OMNIMATE® 4.0 konnektörleri, elektrikli cihazların geliştirilmesine yönelik talepleri eksiksiz bir şekilde karşılıyor. Weidmüller OMNIMATE® 4.0 ile konnektörü adeta yeniden icat ediyor.



A- A+
29.06.2021 tarihli yazı 5743 kez okunmuştur.
Gün geçtikçe elektrikli cihazlar daha küçük, daha güçlü ve kullanımı daha güvenli hale geliyor. Cihazlar, sürekli artan pazar gereksinimlerini karşılamak ve giderek daha da hızlanan geliştirme döngüleri içinde olmak zorunda kalıyor. Ayrıca sektördeki dijital dönüşüm ilerlemeye devam ederken, güvenilir ve istikrarlı bağlantılara da ihtiyaç artıyor. Tüm bunlar cihaz üreticilerine, doğru cihaz bağlantı teknolojisi kullanılarak çözülmesi gereken zorlukları beraberinde getirmektedir. Modüler tasarım prensibine göre geliştirilen yeni OMNIMATE® 4.0 konnektörleri, bu gereksinimleri etkileyici bir şekilde karşılıyor. Yeni bir tasarım konsepti ve hızlı SNAP IN bağlantı teknolojisi bunun temelini oluşturuyor.

Bağlantı sistemlerinde ve teknolojilerinde öncü olan Weidmüller, ilk PCB terminallerini 1960'larda piyasaya sürdü. Yeni modüler ürün konsepti OMNIMATE® 4.0 ile Weidmüller, konnektörü yeniden icat ediyor ve cihaz bağlantı teknolojisi için Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'ne (IIoT) öncülük etmeye  devam ediyor. Uzun vadede, Weidmüller Configurator'da (WMC) basit bir seçim süreci ile neredeyse her türlü sinyal, güç, veri ve hatta hibrit ve akıllı arayüz kombinasyonu oluşturulabiliyor. 


 

Temel tasarımları ile yeni OMNIMATE® 4.0 konnektörleri, kullanıcının çok çeşitli esnek seçenekler sayesinde birleştirebileceği bireysel I/O modülleri olarak yapılandırılmıştır. Konnektörler bir grup boyunca 2 ila 12 kutuplu olarak mevcuttur. Konnektörler, ihtiyaçlara bağlı olarak, müşterinin bireysel gereksinimlerine göre yapılandırılabilmekte ve üretilebilmektedir.
 

SNAP IN Bağlantı Teknolojisine Sahip Konnektörler

Yenilikçi SNAP IN bağlantı teknolojisi ilk kez cihaz konnektörlerinde kullanılıyor ve cihazların kablolamasında devrim yaratıyor. SNAP IN teknolojisi ile bükülmüş kablo ucu yüksükleri olmayan esnek, çok telli kablolar, kontak noktasını açmaya gerek kalmadan bağlantı noktasına kolayca takılabiliyor. Güvenli bir bağlantı kurmak için tek bir "tık" yeterli oluyor. Net bir şekilde duyulabilen "klik" sesi ile akustik onaya ek olarak, iletkenin güvenli bir şekilde bağlandığını görsel olarak doğrulamak için Görsel Güvenlik Göstergesi dışa doğru açılıyor. Bağlantı için hiçbir alete ihtiyaç duyulmayan SNAP IN, görsel ve hissel bağlantı kontrolü sağlıyor.



SNAP IN ile kurulan bağlantı, yüksek titreşimli ve zorlu çevre koşullarına bile dayanıklıdır. Operatör, kolu basitçe etkinleştirerek bağlantı noktasını tekrar açabilir ve bağlı iletkeni çıkarabilir. Aynı zamanda, Görsel Güvenlik Göstergesi orijinal konumuna geri döner. Bağlantı yeniden "kullanıma hazır" hale gelir. Bu, SNAP IN'i en hızlı ve en uygun maliyetli bağlantı teknolojisi olmasını sağlar. OMNIMATE® 4.0 kullanıcılara esnek tasarım ve optimum kullanım imkanı sunar.


 

OMNIMATE® 4.0 PCB geçmeli konnektörler, endüstriyel uygulamalar için IEC 61984 ve UL 1059 onaylı olup bu kriterleri karşılamaktadır. Kirlilik derecesi ve aşırı gerilim kategorisine bağlı olarak, 0,75 mm² ile 2,50 mm² arasındaki iletken kesitleri ile 400 V'a kadar kullanılabilmektedir. İlgili pin başlıkları ayrıca modüler bir tasarıma sahiptir. Otomatik bir montaj işlemi için en yüksek sayıda eş düzeyde pin sağlar ve  ve hem dalga hem de yeniden akış lehimleme için uygundur. Dişi fiş üzerindeki isteğe bağlı kilitleme mekanizması, zorlu koşullarda bile sağlam bir bağlantı sağlar.
 

OMNIMATE 4.0 için Weidmüller Configurator

Hızlı ve profesyonel bir baskılı devre kartı tasarımı uygulaması için bileşenlerin yanı sıra ilgili veriler de mevcut olmalıdır. Yalnızca teknik bilgilere, yazılım araçlarına ve derinlemesine uygulama bilgisine hızlı ve kolay erişime sahip olanlar, geleceğe özel ürünler geliştirebilir. Weidmüller Configurator ile Weidmüller, OMNIMATE® 4.0 PCB konnektörlerinin seçimini, konfigürasyonunu ve siparişini hızlandıran güçlü bir yazılım çözümü sunar. Araç, planlamadan dokümantasyona kadar entegre mühendislik iş akışını destekler. Basit kullanım ve anlaşılır tasarım sayesinde konnektörler kolay, güvenli ve verimli bir şekilde yapılandırılabilir. Ürün verileri, 3D bilgisayar destekli tasarım için CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) ve devre kartı yerleşimlerinin tasarım otomasyonu için EDA (Elektriksel Tasarım Otomasyonu) gibi mühendislik araçlarına tam olarak entegre edilebilir. Bu, çok çeşitli dosya formatlarında cihazların hem mekanik hem de elektronik olarak geliştirilmesini destekler. Kullanıcılar, Weidmüller Configurator'deki OMNIMATE® 4.0 konnektörlerinin konfigürasyonunda 3D görselleştirme ile desteklenir. 


 

Mükemmel Cihaz Tasarımı için OMNIMATE® Hizmetleri

Weidmüller, tüm cihaz geliştirme süreci boyunca müşterilerini desteklemeye büyük önem veriyor ve mükemmel cihaz tasarımı için uyumlu servislerle bireysel çözümler sunuyor. Weidmüller, müşteriyi; şartnamenin oluşturulmasından; geliştirme ve tasarıma, onay ve seri üretime kadar projenin tüm aşamalarında destekler.



İlk adımda sunulan hizmetler, OMNIMATE® ürünleri hakkında temel bilgileri içerir. Kullanıcı kaçak mesafeleri hakkında bilgiler, standartlar ve indirilebilecek diğer belgeler dahil olmak üzere hedeflenen belgelere erişebilir. Weidmüller, internet tabanlı seçim yardımcısı AppGuide ile uygulamaya yönelik ürün önerileri sunar. Sadece birkaç tıklamayla AppGuide, kullanıcıya çeşitli uygulamalardan oluşan bir seçim sunar. Kullanıcıya, farklı cihaz işlevleri için taşıma, boyut, güvenlik, işlem maliyetleri ve standartlara uygunluk gereksinimlerini karşılayan en iyi bağlantı çözümü konusunda kesin bir öneri verilir.

Bir sonraki adım, seçilen bağlantı teknolojisinin PCB'ye uygulandığı PCB tasarımıdır. Burada kullanıcı, tüm standart piyasa formatları için kapsamlı bir EDA (Elektronik Tasarım Otomasyonu) kütüphanesi verilerinden yararlanır. Devre şeması için 3D görüntü, düzen ve semboller her bir ürün için ön izlemede gösterilir. Müşteri, seçimi fiziksel olarak doğrulamak için yerleşik ücretsiz numune hizmetini kullanabilir. Tek yapılması gereken ürün kataloğundan istenilen numuneyi seçip siparişi tamamlamaktır. Kullanıcılar, dünya çapında 72 saat içinde OMNIMATE® ürün numunelerini alır ve hemen çalışmaya başlayabilir. Ürünlerdeki veya kutudaki QR kodları, son kullanıcıyı ve saha çalışmalarını desteklemek için doğrudan bir bağlantı kurar. Burada fiziksel ürün, başka bir dijital hizmetle bağlantılıdır.



OMNIMATE® 4.0 hakkında daha fazla detaylı bilgi için videoyu izleyiniz.
 
 

ÖZET

Weidmüller, cihaz geliştiricilere bugün ve yarın mümkün olan en iyi desteği sağlamak için ürün portföyünü ve hizmetlerini sürekli olarak genişletiyor. Bu nedenle Weidmüller; veri, sinyal ve güç için konnektörler oluşturmaya yönelik modüler bir sistem olan OMNIMATE® 4.0'ı tanıtıyor. Modüler konsepti sayesinde OMNIMATE® 4.0 gelecekteki teknolojiler, sistemler ve bağlantılar için şimdiden hazırlanmıştır. Pazar lansmanı için Weidmüller, geleceğin sürücü kontrolörleri için ideal olan SPE (Single Pair Ethernet) veri konnektörlü hibrit bir versiyon sunuyor.

 
                                


Kaynak:
 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar