Ark Hatası Algılama Cihazı |
Hager Türkiye
Hager, ark hatası algılama cihazları ile ark kaynaklı yangınları önlemeye yönelik geniş bir ürün portföyü sunuyor. Ark hatası algılama cihazları, izolasyon kaynaklı olası tutuşma ve yangın risklerini ortadan kaldırıyor.
26.03.2023 tarihli yazı 10616 kez okunmuştur.
Ark arızaları ve ark flaşları, istenmeyen gerilim atlamalarından kaynaklanır. Evlerimizde, iş yerlerimizde kablo bükülmesi gibi izolasyonu etkileyen durumlar nedeniyle elektriksel ekipmanlarda ark meydana gelebilmektedir. Ark arızasının elektrik enerjisi arıza yerinin ısınmasına neden olur. PVC kablolar 450 joule üzerindeki enerji seviyelerinde tutuşabilir. Bu tutuşma ile birlikte bir yangın çıkması, en kötü senaryoda tüm binaya yayılabilir. Ark arızasının başlıca nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
► Kıvrılmış veya kırılmış cihaz kabloları
► Çok fazla bükülmüş cihaz kabloları
► Duvarlarda hasar görmüş kablolar (matkap veya çivi nedeniyle)
► Kötü soket bağlantısı
► Arızalı yalıtım
► Gevşek bağlantı noktaları
► Küçük hayvanlar tarafından ısırılan veya çiğnenen cihaz kabloları
►İlginizi Çekebilir: Hager'den Daire İçi Su Baskın Sensörleri ile Üstün Koruma
Bir ark arızasının neden olduğu yangın tehlikesini önlemek için Hager geniş bir ürün portföyü sunuyor. Özellikle pratik: AFDD açma üniteli yeni RCBO; kalıcı akım, kablo ve ark hatası korumasını tek bir kompakt modülde birleştirir. Hager'in tüm AFDD anahtarları 10 kA'e kadar yüksek kesme kapasitesine ve genişletilmiş açma özelliklerine sahiptir.
RCBO AFDD
RCBO AFDD, elektromekanik kalıcı akım ve kablo korumasını ark hatalarına karşı mikroişlemci kontrollü koruma ile birleştirir. Kombine cihaz, bireysel AFDD'lerin RCD gruplarıyla klasik cihaz kombinasyonlarından daha fazla seçicilik sunar. Bu, elektrik kesintisi durumunda yalnızca etkilenen devrenin kapatılacağı ve diğerlerinin bozulmadan kalacağı anlamına gelir.
AFDD ile Önleyici Yangın Koruması
DIN VDE 0100-420'ye göre, belirli alt devrelerde ark hatası algılama cihazları zorunludur. Hager, kullanılabilecek cihaz sayısını 24'ten toplam 46'ya çıkardı: "24 devre kesici AFDD şalter ve 22 RCBO AFDD şalter"
10 kA'ya Kadar Anma Kesme Kapasitesi
Hager'in ark hatası algılama cihazlarının birçok olası kullanımı var. 6 kA kesme kapasiteli cihazların yanı sıra her anma akımı için 10 kA kesme kapasiteli çeşitleri de mevcut. Daha yüksek besleme gücü nedeniyle daha yüksek kesme kapasitesinin gerekli olduğu her yerde kullanılabilirler.
Değişken Açma Özellikleri: B ve C
Hager'in tüm ark arızası algılama cihazları için B veya C açma özellikleri seçilebilir. C özellikleri, B özelliklerinden daha "yavaş" yanıt verir. Daha büyük ampul gruplarına sahip devrelerde ve ayrıca yüksek ani akımlara sahip yüklerin kullanıldığı endüstrilerde kullanım için idealdirler. C açma karakteristiğine sahip AFDD anahtarları bu ani akımları tolere eder ve bu devrelerin gereksiz yere kapanmamasını sağlar.
6 kA için plug in Teknolojisi
Hager'in 6 kA kesme kapasiteli tüm ark arızası algılama cihazları, denenmiş ve test edilmiş hızlı bağlantı eklenti teknolojisi ile donatılmıştır. 10 kA kesme kapasiteli AFDD anahtarları, işlevsel bina yapımında yaygın olan vidalı bağlantı teknolojisi kullanılarak bağlanır.
AFDD Anahtarları Güvenilir Koruma Sağlar
Hager'in ark arızası algılama cihazları, seri ve paralel ark arızalarına karşı güvenilir koruma sağlar. Bu, sürekli olarak 120 akım ve gerilim parametresini izleyen bir mikroişlemci tarafından sağlanır. Ark hatalarını gösteren 2,5 A'nın üzerinde karakteristik akım akışları ve gerilim eğrileri tespit ederse, devreyi kapatır.
AFDD'ler için VDE standardı
Belirli akımlarda ark hatası algılama cihazlarının kullanımı DIN VDE 0100-420 tarafından düzenlenir. Çoğu DIN VDE standardında olduğu gibi, bu yasal bir gereklilik değildir. Bununla birlikte, hükümlere uyulması tavsiye edilir. Neden? VDE hükümlerine uyan kalifiye elektrikçiler, sorumlulukla ilgili sorular söz konusu olduğunda önemli bir argüman olan, teknolojinin kabul görmüş kurallarına uydukları kabul edilir.
DIN VDE 0100-420
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
ANKET