elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager Domovea:
IoT ile Bina Otomasyonu

IoT teknolojisi, günümüzde birçok sektörde kullanım alanlarını değiştirdi ve yenilikler devam ediyor. Akıllı ev uygulamaları ise IoT teknolojisinin kullanıldığı ilk ürünlerindendir. Hager’in geliştirdiği Domovea, bina otomasyonunu ve akıllı ev konseptini bir adım ileriye taşıyan IoT teknolojisiyle donatılmış bir otomasyon sistemi. Bilgisayarınızdan, akıllı telefonunuzdan, tabletinizden ya da özel dokunmatik panelinizden aynı his ve görüntü ile domovea'nın tadını çıkarabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
10.02.2022 tarihli yazı 15540 kez okunmuştur.
IoT teknolojisinin sunduğu özgürlük ve esnek kontrol imkanı yüksek güvenlikle birleştiğinde Hager’in geliştirdiği Domovea otomasyon sistemiyle karşılaşıyoruz.

Domovea, akıllı ev ve bina otomasyonu için geliştirilmiş bir sistemdir. KNX easy sistemini kullanan Domovea, eski bir evi akıllı ev haline dönüştürmek ya da yeni yapılan binalara akıllı ev konseptini uygulamak amacıyla kullanılıyor.
 

IoT teknolojisiyle donanmış Domovea, evinizdeki farklı cihazların sezgisel kontrolünü sunan bir gösterge panelidir. Işıklar, panjurlar, ısıtma sistemleri, klima ve alarm sistemi gibi unsurların kontrolünü tek bir noktadan yapabilirsiniz. Domovea’yı bilgisayarınızdan, telefonunuzdan, tabletinizden veya özel dokunmatik panelinden aynı his ve görüntü ile domovea'nın tadını çıkarabilirsiniz.

 
domovea; “akıllı görüntüleme + sezgisel kontrol”


Her zaman her yerde evinizle veya ofisinizle bağlantıda kalmak istiyorsanız Domovea size en uygun çözüm. Domovea evinizi internet üzerinden kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca, Domovea’da bulunan enerji gösterge paneli aracılığıyla önceki günlere, haftalara, aylara ve yıllara göre istediğiniz zaman kontrol edebilir ve en çok tüketen cihazları kontrol edebilirsiniz. Bunun yanında enerji tüketimini oda oda, cihaz cihaz görselleştirebilir ve ardından yalnızca gerekli olanı kullanacak şekilde optimize edebilirsiniz.






 

Domovea’daki enerji gösterge paneli ile enerji tüketiminizi kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir zamandaki enerji tüketiminizi oda oda, cihaz cihaz görüntüleyip kontrol ederek en çok enerji tüketen cihazlarınızı denetleyin ve optimize edin.

Ek olarak kullanıcının konfigüre edebileceği; “Evde”, “Uzun Süre Evde Yok”, “Misafir Modu”, “Gece Modu” vb. 7 adede kadar mod yapılanması bulunuyor. Bu modlarda cihazların çalışma süresi ve stili, tamemen kullanıcının isteğine bağlı ve mod geçişi ise tek bir tuşla yapılabiliyor. Kullanıcı, düşük maliyetli kamera gözetim sistemi kurma imkanına da sahip. Domovea, ekranda 10 adede kadar IP kamera destekliyor. Ayrıca bu görüntüler e-posta aracılığıyla kullanıcıya da ulaştırılabiliyor. Hager Domovea, 3 başlık ile kısaca özetlenebilir;

konfor,
► güvenlik 
► verimlilik




Domovea, bina içindeki ve dışındaki kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarına göre tasarlanmış KNX tabanlı bir çözüm olmasının yanı sıra IoT (Nesnelerin İnterneti) ve IFTTT (If This Then That) standartlarıyla entegredir. Domovea’da bulunan entegre IoT denetleyici sayesinde sınırsız sayıda akıllı nesne eklenebiliyor.

Domovea sunucusu, oldukça kompakt ve küçük. 6 modüler ünite ile kurulumu tamamlanan sunucuyu bir yazılım çözümü olarak da görülebilir. USB arayüzleri üzerinden güncellenebilen bu cihaz, Domovea İnternet Portalı üzerinden dünya çapında erişim de sağlıyor.
 
►İlginizi Çekebilir: Hager ile Konfor ve Tasarruf Çok Kolay


Kaynak:




      

 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar