elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Serhat Seyrek

Motor Koruma Şalteri Nedir & Seçimi Nasıl Yapılır? | Chint

Motor Koruma Şalteri Nedir & Seçimi Nasıl Yapılır? | Chint Elektrik motorlarını aşırı yük akımı, kısa devre akımı ve faz hatasına karşı korumak için tasarlanmış elemana motor koruma şalteri (MKŞ) denir. Endüstride elektrik motorlarının yaygınlığı düşünüldüğünde yaptığı görev itibariyle motor koruma şalterleri old...

devam >>
Endüktif Yük Sürücüsü ve SVC Nedir? | Chint

Endüktif Yük Sürücüsü ve SVC Nedir? | Chint Endüktif yük sürücü cihazları sistemde oluşan kapasitif gücü dengelemek için kullanılır. Anlık değişimler, faz dengesizlikleri, mevcut ünitelerin yetmediği değerler gibi durumlara çözüm sağlar. Chint, geniş ürün bandında SVC özellikli endüktif yük sürücül...

devam >>
Rüzgar Türbinlerindeki Elektrik Kontağı Tasarımı Değişiyor

Rüzgar Türbinlerindeki Elektrik Kontağı Tasarımı Değişiyor Sandia Ulusal Laboratuvarları araştırmacıları tarafından yeni bir elektrik kontağı geliştirildi. Twistact adını verdikleri yeni döner elektrik kontağı, türbinlerdeki toprak mıknatıslarının yerini alacak. Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Hidrojenle Çalışan Tren Artık Raylarda

Hidrojenle Çalışan Tren Artık Raylarda Alstom firması tarafından geliştirilen %100 hidrojenle çalışan, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli treni aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Sessiz ve emisyonsuz çalışan bu tren hakkındaki detaylar haberimizde.

devam >>
Ağaç Şeklinde Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Geliştirildi

Ağaç Şeklinde Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Geliştirildi Elektrikli araç şarj istasyonları üzerine çalışmalar en az elektrikli araçlar üzerindeki çalışmalar kadar yoğun bir şekilde sürüyor. Farklı tipte ve farklı kapasitelerde şarj istasyonları mevcut. Peki sizce ağaç şeklinde şarj istasyonu nasıl bir avantaj s...

devam >>
Deniz Ulaşımında Yapay Zeka Dönemi

Deniz Ulaşımında Yapay Zeka Dönemi Ulaşım sektöründeki en büyük trendlerden biri otonom teknolojiler. Aklınıza gelebilecek her türlü ulaşım yönteminde otonom teknolojiler test ediliyor. Fakat deniz ulaşımında şimdiye kadar yapılmış en büyük test bu olabilir.

devam >>
Drone ile 1 Günde 40.000 Ağaç Tohumu Ekildi

Drone ile 1 Günde 40.000 Ağaç Tohumu Ekildi Dronelar şu anda da askeri istihbarat, doğala afetlere müdahale gibi çok kritik alanlarda kullanılıyor. Ağaç tohumu ekmek de artık dronelara emanet.

devam >>
Yüzünüz Hakkında Fikir Yürüten Yapay Zeka

Yüzünüz Hakkında Fikir Yürüten Yapay Zeka Bir insan hakkındaki ilk izlenimler kimileri için önemsiz olsa da birçok insan için oldukça önemlidir. İlişkilerini bu izlenimlere göre ilerletirler. Peki ya bir yapay zeka bir insan hakkında izlenime sahip olabilir mi? Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Slew Rate Nedir?

Slew Rate Nedir? Bir op-amp’ın çıkış işaretinin ne kadar hızlı değişebildiğini belirten orana slew rate denir. Slew rate, op-amp’ın optimum çalışma genliğini ve maksimum giriş frekansını belirlememizde bize yardımcı olur. Detaylar yazımızın devamında.

devam >>
Otonom Aracı Polis Durdurursa Ne Olur?

Otonom Aracı Polis Durdurursa Ne Olur? Otonom araçlar hakkında çok olumlu gelişmeler yaşandığı gibi trafikte yaşattığı zor durumlar ve kazalar da birçok habere konu oluyor. Fakat bizim içeriğimiz bu 2 konuyla da alakalı değil. Bir otonom aracı polis durdurmaya çalışırsa ne olur? Detaylar yazım...

devam >>
Toplam 95 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2 3 4 5