elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otonom Aracı Polis Durdurursa Ne Olur?

Otonom araçlar hakkında çok olumlu gelişmeler yaşandığı gibi trafikte yaşattığı zor durumlar ve kazalar da birçok habere konu oluyor. Fakat bizim içeriğimiz bu 2 konuyla da alakalı değil. Bir otonom aracı polis durdurmaya çalışırsa ne olur? Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
16.04.2022 tarihli yazı 3364 kez okunmuştur.
Günümüzde 2 büyük trend tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Dijitalleşme ve otonom kavramları her geçen gün daha fazla insanın gündeminde kendine yer buluyor. Sadece sözlerde söylemlerde değil aynı zamanda işlerinde ve günlük hayatlarında da somut bir şekilde yer almaya başladı.
 

Sizde Dünya, Hızlı Bir Şekilde Dijitalleşen ve Otonomlaşan Hayata Ne Kadar Hazır? 

 

Otonom araçlar dünyada birçok yerde aktif bir şekilde trafikte yer alıyor. Genel olarak otonom araçların trafikte yaptıkları kazalara haberlerde rastlamışsınızdır. Fakat bu sefer durum biraz daha ilginç. San Francisco Polis Departmanı memurları, farlarının açık olmadığı gerekçesiyle otonom bir aracı kenara çekmeye ve kontrol etmeye çalıştı.
 
 
Yukarıdaki videoda gördüğünüz gibi polisler otonom aracı farlarını yanmadığı için kontrol altına almaya çalışıyor. İlk başta polis memuru aracın kapısını açmaya çalışıyor fakat başarılı olamıyor. Ardından yeşil ışık yanıyor ve tarihin ilk otonom araç – polis kovalamacası başlıyor. Her ne kadar kısa bir kovalamaca olsa da etraftaki insanlar bu duruma dikkat edip kayıt altına almış. Burada dikkat edilmesi gereken konu, otonom aracımızın ışıkları geçtikten sonra bulduğu ilk boşlukta dörtlülerini yakıp kenara çekmesi.
 
İlgili olaydaki otonom araç Cruise adında bir firmaya ait. General Motors’un bir yan kuruluşu olan Cruise 2017’den beri San Francisco’da otonom araçlarını trafiğe çıkarıyor ve kendi çalışanlarını bu araçlarla taşıyor. Bu olayı birkaç gün sonra sosyal medyada fark eden Cruise, araçlarının polisten kaçmadığını aksine trafiği engellememek için daha rahat bir pozisyona geçtiğini söylüyor. Cruise otonom araçlarının sadece 22:00 ve 06:00 arasında trafiğe çıkma izinleri var.
 
Cruise, meydana gelen ve can ile mal kaybına neden olabilecek hatayı çözdüklerini belirtti. San Francisco Polis Departmanı ile iletişime geçen firma yetkilileri, polis memurlarıyla yakın bir şekilde çalışmaya başladıklarını ve böyle durumlar için acil bir iletişim hattı oluşturduklarını açıkladı. Sosyal medyada oldukça popüler hale gelen bu olay hakkında bazı kullanıcılar, polis memurlarının yaralanmadığı için şanslı olduklarını da dile getirdi.



Otonom teknolojilerinin gelişmesi ve kullanıma sunulması tüm insanlığı büyük ölçüde etkileyecek. Teoride bu etki pozitif yönde olsa da pratikte nasıl olacağı konusunda net bir görüş ortada yok. Dolayısıyla yazımızın başında bahsettiğimiz hızlı dijitalleşme ve otonomlaşma yanlış bir şekilde yönetilirse daha büyük problemler olabilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Lütfen aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi belirtin.





Kaynak:

► interestingengineering.com
► cnbc.com
► electrek.co
► digitaltrends.com
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.