elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Weidmüller Güç Kaynakları |
Power Management

Sistemlerin sorunsuz ve güvenilir bir şekilde çalışabilmesi için güç kaynağı ve DC/DC dönüştürücü gibi ürünler kritik bir öneme sahiptir. Weidmüller Power Management ürün grubunda yer alan güç kaynakları, kesintisiz güç kaynakları, redundancy, diyot ve kapasitör modülleri, DC/DC Dönüştürücüler enerji verimliliği ve yer tasarrufu gibi birçok konuda sağladığı avantajlarla ön plana çıkmaktadır.



A- A+
08.04.2020 tarihli yazı 9628 kez okunmuştur.
Güç kaynakları, endüstriyel uygulamalarda iş süreçlerinin devamlılığı için kritik bir öneme sahiptir. Weidmüller güç kaynakları ailesi, ihtiyaçlarınıza uygun ürün modelleriyle sistemleriniz için verimlilik ve yer tasarrufu sağlamaktadır. Yüksek güvenilirlikte olan Weidmüller güç kaynakları ürün grubunda 5 farklı model bulunmaktadır. Weidmüller; PROtop, PROmax, PROeco, INSTA POWER ve PRO-E modelleri ile birbirinden farklı uygulamalar için en verimli ve en uygun maliyetli çözümü sunmaktadır.
 

PROtop


Günümüzde performansın yanı sıra enerji verimliliği ve sürdürülebilirlikte de giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle üretim süreçlerinin sürekli olarak daha verimli hale getirilmesi gerekmektedir. PROtop güç kaynakları mükemmel performans verilerini, sürdürülebilirlikle birleştirmektedir. Bu durum, tüm üretim tesisinin verimliliği üzerinde olumlu bir etki yaratmaktadır.

DCL (Dynamic Current Limitation) teknolojisi ile DC motorlar gibi demenaj akımı yüksek olan zorlu yüklerin kolaylıkla sürülmesi sağlanır.

Güvenilir, güçlü, verimli ve iletişim yeteneğine sahip olan PROtop birçok önemli avantaj sağlamaktadır. Yüksek verimlilik sayesinde enerji maliyetlerinin kalıcı olarak azaltılması, uzun hizmet ömrü ve yüksek MTBF değerleri (>1.000.000 saat) sayesinde tesis kullanılabilirliğindeki artış PROtop’un öne çıkan avantajları arasında yer almaktadır. Ayrıca yerden tasarruf sağlaması sayesinde, fonksiyonel bir kullanıma da sahiptir.

CANopen ve IO-Link haberleşme protokollerini destekleyen PROtop, anlık durum ve proses parametrelerini (Akım, gerilim, sıcaklık, hata, anahtarlama sayısı) izleme yeteneğine sahiptir. Bu yeteneği sayesinde Endüstri 4.0 proseslerinde kullanım için oldukça uygundur.




PROtop, orta ölçekli bir üretim tesisinde günde ortalama 50 kWh tasarruf sağlamaktadır. Üç vardiyalı çalışan ve 100 PROtop güç kaynağının bulunduğu bir tesis ele alındığında, yıllık enerji tasarrufu 15.000 kWh'i aşmakta ve tesisin karbon ayak izinde iyileşme sağlanmaktadır.  

Ayrıca PROtop’un standart güç kaynaklarının iki katı uzunluğundaki hizmet ömrü, değişim maliyetlerini de sürdürülebilir bir şekilde azaltmaktadır.

 


İlginizi Çekebilir: Endüstriyel Ethernet | Weidmüller

Sürdürülebilir ve yenilikçi cihaz konsepti PROtop, yüzde 95.3'e kadar optimum verimlilik seviyelerine sahiptir. Ayrıca daha düşük sistem maliyetleri için entegre ORing MOSFET'ler sayesinde diyot modülleri olmadan doğrudan paralel anahtarlama yapılmaktadır.
 

PROmax


Cihaz arızalarından kaynaklanan arızalar tüm üretim hattını etkileyebilir ve yüksek maliyetlere neden olabilir. Yüksek performanslı ve dayanıklı PROmax anahtarlamalı güç kaynağı üniteleri, makineler ve sistemler için zorlu gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır. PROmax +45 ° C'ye kadar sıcaklıklarda yüzde 120'ye varan sürekli aşırı yük veya yüzde 300'lük geçici pik yüklerde bile güvenli bir şekilde çalışabilmektedir.



PROmax anahtarlamalı güç kaynağı üniteleri yüksek önyükleme kabiliyeti, yerden tasarruf sağlayan tasarımı, geniş sıcaklık çalışma aralığı sayesinde dünyanın her yerinde kullanılabilmektedir. Küçük boyutları ile PROmax en dar alanlarda bile kullanılabilmektedir.
Tek fazlı cihazlarda 277 V'a kadar AC giriş gerilimi ve SEMI F47 ile PROmax son derece sağlamdır. Ayrıca 3A ila 40A aralığındaki çıkış akımı, 5V ila 48V DC çıkış gerilimi ve çok sayıda onayı (örn. GL, UL, Class I, Div. 2) ile tüm dünyada evrensel uygulama çözümleri sağlamaktadır.



 

PROeco


PROeco, tüm temel fonksiyonları kompakt bir tasarımda birleştirmektedir. PROeco anahtarlamalı güç kaynağı üniteleri kompakt tasarımları, yüksek verimlilikleri ve hizmet sürecinin son derece kolay olması ile ön plana çıkmaktadır. PROeco aşırı sıcaklık koruması, kısa devre ve aşırı yük koruması sayesinde evrensel olarak tüm uygulamalarda kullanılabilmektedir.

PROeco içeren çözümler diyot modülleri, kapasite modülleri ve UPS bileşenleri ile uyumluluk sağlamaktadır. Temel işlevselliğe ve yüksek düzeyde güvenilirliğe sahip PROeco güç kaynakları tek ve üç fazlı anahtarlamalı güç kaynağı ünitelerinden oluşmaktadır. –25 °C ila 70 °C arasında geniş sıcaklık aralığında çalışabilmekte, potansiyometre ile hassas bir şekilde çıkış gerilimi ayarlanabilmekte, entegre durum rölesi ile uzaktan izleme yapılabilmektedir. Ayrıca üç renkli LED göstergeler basit hata tespiti yapabilmekte ve yüzde 90 nominal çıkış akımında görsel uyarılar sağlanmaktadır.



100 mm derinliğe sahip PROeco güç kaynakları küçük kabinlere bile sığmaktadır. Bu kompakt tasarım sayesinde, kabin içinde yüzde 50’ye kadar yer tasarrufu sağlanmaktadır.

 

INSTA POWER


Özellikle bina otomasyonunda, sayaç kabinleri ve elektrik dağıtımı için yüksek güç yoğunluğuna ve yüksek verimliliğe sahip güç kaynağı çözümleri talep edilmektedir. Tek fazlı INSTA POWER, geniş bir güç spektrumuna, kompakt tasarıma ve iyi bir fiyat-performansa sahiptir. -25°C ila +70°C sıcaklık aralığında çalışabilmekte ve geniş aralıklı gerilim girişine sahiptir. 

INSTA POWER, 96W'a kadar düşük güç gereksinimleri olan sinyal ve telekomünikasyon sistemleri ile otomasyon sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için uygundur. Özellikle ince tasarımı, kanıtlanmış PUSH IN bağlantı teknolojisi ve yüksek maliyet verimliliği ile piyasadaki rekabetçi ürünlere göre belirleyici avantajlara sahiptir.



Sadece 60 mm derinliğe sahip olan INSTA POWER, en küçük kontrol kabinlerine bile sığabilmektedir. Yüzde 91'e kadar ulaşan yüksek verimlilik ve maksimum 0,5 W'lık aşırı düşük/yüksüz güç kaybı, enerji maliyetlerini minimuma indirmeyi garanti etmektedir.

 

PRO-E


Çok amaçlı kullanım için tasarlanan, plakaya monte edilmiş PRO-E güç kaynakları mükemmel bir fiyat/performans sunmaktadır. 5 V, 12 V, 24 V ve 48 V çıkış gerilimlerine sahip PRO-E, çok çeşitli modeller ve kapsamlı uluslararası onaylar sayesinde birçok uygulamada kullanıma uygundur. 25 W ila 350 W arasında tek fazlı güç çözümü sunan PRO-E, duvara monte edilebilir bir yapıya sahiptir. PRO-E aşırı yük koruması, kısa devre koruması, aşırı gerilim koruması ve ters polarite koruması kararlı çalışmayı garanti etmektedir. 25°C ila 70°C sıcaklık aralığında çalışan PRO-E’nin giriş gerilimi ise 85 ila 264 V AC ve 110 ila 370 V DC aralığındadır.


 


Kesintisiz Güç Kaynakları

Kesintisiz güç kaynakları, sistem enerjisiz kaldığında devreye girerek kritik yüklerin belirli bir süre daha çalışmasını sağlayarak, operasyonel sürekliliği mümkün hale getirmektedir. Weidmüller'in kesintisiz güç kaynakları, 24 V DC tüketicileri şebeke arızalarından kaynaklanabilecek gerilim düşmelerine karşı güvenilir bir şekilde korumaktadır. Bu nedenle, kesintisiz güç kaynakları sistem kullanılabilirliğini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Kesintisiz güç kaynakları batarya, UPS ve Buffer Modülü olmak üzere 3 modülden oluşmaktadır.
 


 

Batarya

► 3.4 Ah - 17 Ah arası bakım gerektirmeyen kurşun-asit bataryalar
► Optimum batarya şarjı için entegre sıcaklık sensörü
► 40A/30 dakika veya 1A/30 saate kadar kapasite
► Duvara montaj için sağlam metal gövde
 
 

UPS

► İki adet 24V model (10A/20A ve 40A)
► Uzun batarya ömrü için sıcaklık dengelemeli şarj özelliği
► Sürekli kullanılabilirlik testi dahil entegre batarya sistem kontrolü
► Uzaktan izleme için durum rölesi ve ek transistör çıkışları
► Kolay hata analizi için kullanışlı LED ekranlar
 

Buffer Modülü

► Kondansatör bazında bakım gerektirmeyen UPS (20A/260 ms kapasiteli)
► Çıkış akımını veya tampon süresini artırmak için paralel anahtarlama
► LED ve röle kontağı üzerinden durum bildirimi


 

Redundancy, Diyot ve Kapasitör Modülleri

Birçok otomasyon uygulamasında, güvenilir şekilde çalışan güç kaynağı sistemleri gerekmektedir. Weidmüller, optimum şekilde koordine edilmiş tamamlayıcı modülleri ile kalıcı bir tedarik konsepti oluşturmaktadır. Weidmüller'in diyotları ve Redundancy modülleri, bir cihazın arızasını kompanse etmek için iki güç kaynağını birbirine bağlar.

Diyot modülleri, güç kaynağı sistemlerinin 20 A veya 40 A çıkış akımına izin vererek güvenliği sağlamaktadır. Diyot modülleri sistemlerin kurulumunun sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlarken, küçük sistemler için de uygundur.

Redundancy modülleri, sistem kullanılabilirliğini artırmada belirleyicidir. Güç kaynağı arızası durumunda, 24V kontrol gerilimi sabit kalır. Redundancy modüllerinde MOSFET kullanımı optimum verimlilik sağlamaktadır.



Weidmüller kapasitör modülleri, giriş gerilimini izlemek için entegre alarm rölesi, kırmızı/yeşil LED'ler ile optik durum izleme özelliklerine sahiptir. Kapasite modülleri, motora start verme gibi durumlar için yeterli enerji rezervini sağlar. Kısa devre durumunda ise seçici devre kesici açar.
 

DC/DC Dönüştürücüler

DC/DC Dönüştürücüler, gerilim seviyesini değiştirerek, gerilimi yeniden oluşturur ve uygulamalar için düzenli bir DC gerilim sağlar. DC/DC Dönüştürücüler ile gerilim dalgalanmaları dengelenir. Böylelikle uzun kablolu sistemlerde bile güvenli DC gerilim sağlanmış olur.

Weidmüller’in DC/DC Dönüştürücüleri, ortalamanın üzerinde performans özelliklerine sahip olmasının yanı sıra ince tasarımı, servis kolaylığı ve yüzde 94'e varan yüksek verimliliği öne çıkmaktadır. Çok çeşitli güvenlik fonksiyonlarının yanı sıra PROtop, PROeco veya PROmax güç kaynakları ile birleştirilebilir özelliktedir. Yedekli bir güç kaynağı oluşturmak için UPS bileşenlerini, diyot ve Redundancy modüllerini DC/DC dönüştürücüyle birleştirmek de mümkündür. Tüm bu özellikler, 24 V DC besleme gerilimleri söz konusu olduğunda DC dönüştürücüyü çok yönlü hale getirir.

Güvenilir ve güçlü yapıdaki Weidmüller DC/DC Dönüştürücüler kompakt tasarım ile kontrol kabininde yüzde 30'a kadar yer tasarrufu sağlar. Yüzde 93’e kadar yüksek verimliliği ile enerji maliyetlerini azaltır.  5A, 10A ve 20A modelleri ve uluslararası onaylar sayesinde çok amaçlı kullanım sağlamaktadır. Weidmüller DC/DC dönüştürücüler –25 ° C ile +70 ° C arasında geniş bir sıcaklık aralığında ve 1.000.000 saatin üzerinde yüksek MTBF değeri ile güvenilir bir şekilde çalışır.


Aşağıdaki video ile Weidmüller Güç Kaynakları çözümü hakkında bilgi edinebilirsiniz.





                                

Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar