elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstriyel Ethernet |
Weidmüller

Ethernet teknolojisi, ofis iletişiminde uzun yıllardır varlığını sürdüren yerleşik bir teknolojidir. Ethernet; bilgisayarlar, yazıcılar, veri sunucuları vb. farklı bileşenler arasında etkili iletişimi sağlar. Son yıllarda Ethernet teknolojisi, Endüstriyel Ethernet terimi ile genişletilmiş ve otomasyon sistemlerinde uygulanmıştır. Bu yazımızda otomasyon teknolojisindeki bileşenler arasında iletişimde oldukça yaygın olarak kullanılan Weidmüller’in Endüstriyel Ethernet modüllerini inceleyeceğiz.



A- A+
11.12.2018 tarihli yazı 7367 kez okunmuştur.
Weidmüller Endüstriyel Ethernet Modülleri
 
Endüstriyel uygulamalar ofis uygulamalarından önemli ölçüde farklıdır. Bununla birlikte endüstriyel ortamlarda iletişim cihazlarına normalden çok daha fazla talep vardır. Weidmüller’in Endüstriyel Ethernet modülleri, aşağıda listelenen özelliklere sahip olduklarından endüstriyel ortamlardaki iletişim gereksinimlerini karşılamaktadır:


Kesintisiz ağ çalışması için güvenilir (yedekli) güç kaynağı
Aşırı sıcaklıklara dayanıklılık
Elektromanyetik dayanıklılık
Titreşime, şoka ve aşındırıcı ortamlara dayanıklılık
Çeşitli sertifika standartlarına uygunluk
Uzun ömür
 
Weidmüller Endüstriyel Ethernet modülleri şunlardır:
 

Gigabit ve Fast Ethernet için Yönetilemeyen Switchler
Gigabit ve Fast Ethernet için Yönetilebilen Switchler Power-over-Ethernet (PoE) Switchler
RS 232, RS 422 ve RS 485 uyumlu Seri/Ethernet dönüştürücü
WiFi (Wireless LAN WiFi IEEE 802.11a/b/g)
Cat.5, Cat.5e, Cat.6 veya Cat.6A özelliği ve IP20’den IP67’ye kadar kapasitesi olan Endüstriyel Ethernet Uygulamaları için kablolar ve konektörler
 
Bu dayanıklı cihazlar, farklı endüstrilerde ve uygulamalarda dünya çapında kullanılabilir.

 
 

Weidmüller Endüstriyel Ethernet Switchleri
 
Ofis uygulamaları ve otomasyon için kullanılan iletişim ağları birbirine yaklaşmaktadır. Bu süreçten kaynaklanan avantajlar sayesinde, veri alışverişi büyük ölçüde kolaylaşmış ve daha şeffaf hale gelmiştir. Weidmüller'in Endüstriyel Ethernet Switch ürün ailesi, farklı ağların birlikte üst düzey güvenlik ile çalışmasını sağlar.

 
 ►İlginizi Çekebilir:Güç Kaynakları – Weidmüller

Yönetilemeyen Switchler
 

Switchler, Ethernet ağlarındaki temel bağlantı elemanlarıdır. Bir Ethernet ağında iletişim temel olarak katılımcılardan kaynaklanır. Switchler katılımcıları birbirine bağlar ve iletişimi sağlar. Yönetilmeyen switchler en basit aktif ağ bileşenidir. Yapılandırılmaları gerekmediğinden çok esnektirler. Otomatik anlaşma, otomatik geçiş ve akış kontrolü gibi temel standart protokolleri kullanırlar ve farklı iletim hızlarına veya konektör kablolarına otomatik olarak uyum sağlayabilirler.
RJ45 ara yüzü ile çift bükümlü kablo veya IEEE 802.3 spesifikasyon arabirimlerine dayalı fiber optik kablo kullanımı tüm Weidmüller switch ürün ailesi tarafından desteklenir.
 
Yönetilebilen Switchler
 
Yönetilebilen switchler, endüstriyel bir ağdaki iletişim katılımcılarının farklı gereksinimlerini koordine etmek, veri dağıtımı ve bant genişliği yönetimi için kapsamlı kontrol mekanizmaları sunar. Yapılandırma web tabanlı olup, basit ve sezgisel bir kullanıcı ara yüzü kullanılmaktadır.

 
 

PoE Switchler
 

PoE (Power over Ethernet) gücün ağa uyumlu bir cihaza sekiz telli Ethernet kablosu üzerinden sağlanabileceği bir süreci tanımlar. PoE sayesinde ayrı bir güç kaynağı kablosu kullanımı gerekmez ve Ethernet cihazları, erişilmesi zor veya birçok kablo için yeterli alan bulunmadığı yerlerde kurulabilir.  Bu durum, bazı önemli kurulum maliyetlerinden tasarruf edebileceğiniz ve bağlı cihazların güvenilirliğini iyileştirmek için güç kaynağını merkezi kesintisiz bir güç kaynağına (UPS) entegre edebileceğiniz anlamına gelir. PoE, az miktarda güce ihtiyaç duyan IP telefonlar, ağ kameraları, işletim paneli veya WLAN erişim noktaları gibi kablosuz iletişim cihazları için kullanılır.

 
 ►İlginizi Çekebilir:Röle Grupları |Weidmüller

W-LAN
 
Kablosuz iletişim, taşınabilir uygulamalar veya ulaşılması zor alanlarda çalışırken sıklıkla tercih edilmektedir. WLAN (kablosuz LAN), geleneksel kablolamanın uygun olmadığı veya bir mobil ağ bağlantısının gerekli olduğu yerlerde kullanım için idealdir. Örneğin, lojistik AGV (otomatik kılavuz araçlar) WLAN üzerinden bağlanır.
 
Weidmüller’in çok yönlü WLAN modülü bir erişim noktası, köprü veya istemci olarak kullanılabilir. Alternatif bir Power over Ethernet kaynağına sahip olduğundan mevcut altyapılara entegre olması oldukça kolaydır. 
 
RADIUS servisleri ve WPA2 güvenli şifreleme desteği verilerin tamamen korunduğunu garanti etmektedir. Birden çok kablosuz bölge, istemcilerin farklı radyo / kablosuz hücreler arasında hızlı bir şekilde dolaşarak çok yönlülük ile hareket edebilmeleri için ayarlanabilir. Birden çok bölge belirtilebilir (çoklu SSID'ler) ve her kablosuz hücre için farklı VLAN'lar atanabilir. Bu, kablo tabanlı altyapının kablosuz bölgeye bire bir iletilmesini sağlar.

Seri / Ethernet Dönüştürücü
 
Otomasyon sistemlerinde RS 232, RS 422 veya RS 485 gibi seri ara yüzler günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu cihazları modern Endüstriyel Ethernetlere entegre etmek için Seri / Ethernet dönüştürücüler kullanılmaktadır. Bu cihazlar kontrol sistemleri, sensörler, sayaçlar, sürücüler, barkod okuyucuları ve operatör ekranlarını içerir. Weidmüller’in Seri / Ethernet dönüştürücüleri, bu cihazları mevcut Ethernet ağ yapılarına basit ve kolay bir şekilde bağlar. Seri bağlantı noktası ve Ethernet bağlantı noktası parametrelerinin yapılandırması bir internet tarayıcısı kullanılarak yapılır. Ethernet tarafında, bu aygıtlar; TCP sunucusu, TCP istemcisi, UDP, Gerçek COM, RFC 2217, Reverse Telnet, Eşleştirme Bağlantısı ve Ethernet modemi dahil olmak üzere çeşitli işletim modlarını destekler. Bu modlar ağ yazılımı için uyumluluk sağlar.
 
Cihazda Ethernet anahtar portları olarak kullanılabilecek iki adet Ethernet portu bulunmaktadır. Bu sayede her bir cihazın ayrı bir Ethernet anahtarıyla bağlanması gerekmez ve kablolama maliyetleri azaltılır.

 
 

Konektör Sistemi STEADYTEC
 
Modern endüstriyel uygulamalar için konektörler, süreçleri basitleştirecek ve daha hızlı veri iletimi ile baş edecek şekilde tasarlanmalıdır. Weidmüller’in Ethernet konektörleri bu bağlamda kullanıcılarını bir adım önde tutmaktadır. Bu ürünler sadece 10 gigabit için değil, IEC 61076-3-106 ve IEC 61076-3-117 için de standartlaştırılmıştır. Konektörler, plastik ve metalden yapılmış benzersiz bir versiyon seçeneğini ve bakır veya fiber optik kablolama için ek parçaları içermektedir. Tüm konektörler kullanım kolaylığı ve hızlı montaj için tasarlanmıştır ve modülerdir.
 
Weidmüller konektör sistemi kullanıcılara şu avantajları sunmaktadır:


10 GBit Sistem Sınıfı
Sahada aletsiz montaj
Çok çeşitli kombinasyonlar sayesinde sayısız varyasyon
Sınırsız uyumluluk, IEC 61076-3-106 standardına göre standartlaştırılmıştır
Pres döküm çinko kullanımı sayesinde güvenilir ve uzun ömürlü
IP 67 koruma sınıfı sayesinde endüstriye uygun
Weidmüller’in modüler sistemi sayesinde basit sipariş prosedürü ve düşük depolama maliyeti
 
Kablolama Çözümleri
 
 AdvancedLine
 
Weidmüller’in AdvancedLine kablolama çözümü, geniş kapsamlı fiş bağlantıları ile mümkün olan tüm kablo kombinasyonlarını sunar. Kullanılan bileşenler yüksek kaliteli, esnek ve sağlamdır. Ürün yelpazesi, standart kablolar ve müşteriye özel versiyonlardan oluşur. Müşteriye özel sürümler Çevrimiçi Ürün Asistanı kullanılarak serbestçe yapılandırılabilir. Tüm AdvancedLine kabloları özellikle endüstriyel kullanım için tasarlanmıştır.


Çok iyi teknik özelliklere sahip yüksek kaliteli kablolardır.
IP20'den IP67'ye zorlu uygulamalar için uygunluk gösterirler.
-40 ila +70 ° C arasındaki sıcaklıklar için uygunluk gösterirler.
Yüksek kaliteli koruma içerirler.
 

CabinetLine
 
Weidmüller'in CabinetLine kabloları, çeşitli ağlar arasında farklılıkları görselleştirmek için çeşitli renklerde tasarlanmıştır. Tüm CabinetLine kablolar, kabloları ve portları açıkça etiketlemek için Weidmüller TM markalama kılıfları ile donatılmıştır. CabinetLine’ın gri, mavi, kırmızı ve mor renkleri mevcut olmakla birlikte LSZH kılıf malzemesi içermekte ve  kategorisinde bulunmaktadır. CabinetLine ayrıca yeşil renkte ve PUR veya PVC kılıf malzemesi ile Cat.5'te de mevcuttur. Tüm varyantlar, bir kablo kanalından çekilmesini kolaylaştıran korumalı klipslerle donatılmıştır. CabinetLine 0 ile +60 ° C arasındaki sıcaklıklar için uygundur.
 



 
Kaynak: 


Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar