elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Atık Kağıtlardan Nesne Üreten 3D Yazıcı Geliştirildi

Atık kağıtları hamur haline getirip nesne üretebilen 3D yazıcı geliştirildi. Yeni 3D yazıcı, çevre dostu üretim sağlayacak. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
09.11.2018 tarihli yazı 5912 kez okunmuştur.
Birkaç  istisna dışında, bir 3D yazıcı ile oluşturulan nesnelerin çoğu plastik kullanılarak üretiliyor. Ancak plastik, nesne olarak yararlı ömrünün sonunda çevremizi mahvedecek kötü bir yapıya sahip. Tasarımcı Beer Holthuis daha sürdürülebilir bir alternatif geleceğinde üç boyutlu nesneler oluşturmak için atı kâğıtları bir hamur şekline çevirip nesne üretmeyi sağlayan 3D yazıcı geliştirdi.
 

İlginizi Çekebilir: 3D Metal Yazıcılar ile Üretim

Proje için fazla malzemeye gerek duyulmadan nesne üretilebiliyor. Atık kağıtlar hamur hale getirilip hamurun birbirini tutması için hamura doğal bir bağlayıcı madde ile karıştırılıyor. Oluşturulan hamur kağıt elektrik motoru ile içinde bulunduğu kaba itiliyor ve kabın içindeki içine yine nesne borusuna itilmesi için bulunan tekerleği döndüren bir kayışı harekete geçiriyor. Bu şekilde hamur baskılanarak nesne borusuna geliyor ve oluşturulmak istenen nesneyi ortaya çıkarıyor.
 

İlginizi Çekebilir: Çoklu Malzemeli Ev Tipi:3D Yazıcı

Kağıt hamuru için gerekli kağıtlar, evsel atıklardan elde edilebilir ve böylece nesne olarak geri kazandırılabilir. Proje sahibi Holthuis kuruduğunda şaşırtıcı derecede dayanıklı olan bu nesnelerin zamanla evlerde de rahat bir biçimde kullanılabilecek bir cihaz olacağını öngörüyor.

 

Kaynak: 

►New Atlas

Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.