elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Honda 3D Yazıcı ile Otomobil Üretti

Günümüzde otomotiv ve 3D yazıcı sektöründe önemli iş birlikleri yapılıyor. Honda, bu alanda yaptığı çalışmayla 3D yazıcı ile otomobil üretti. Otomobilin ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
15.10.2016 tarihli yazı 9646 kez okunmuştur.
3D yazıcı sektörü tahmin edilenin ötesine geçerek hayal edileni gerçekleştirme yönünde ilerliyor. Daha önce 3D yazıcı ile ev, bisiklet, otomobil gibi baskılar alınmış olsa da bunlar modüler bir tasarıma sahip olmadığı için sadece deneme aşamasında kalmıştı. Honda bu kez 3D yazıcıyla ürettiği otomobili ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Japonya’daki en büyük teknoloji fuarı olan CEATECH 16’da gösterimi yapılan otomobil teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.
 

Yaklaşık 2,5 m yüksekliğinde ve 1,3 m genişliğinde olan otomobil sıradan araçlara kıyasla daha küçük olduğu için ‘mikro otomobil’ olarak adlandırılıyor. Mikro otomobil 600kg ağırlığa sahip. Elektrikli araç teknolojisinin kullanıldığı ve elektrikle çalışan otomobil tam dolu batarya ile 80 km’lik yol gidebiliyor. Şehir içinde kullanılacak olan mikro otomobilin ulaşabildiği maksimum hızı ise 70 km ile sınırlı. Elektrikli otomobiller için kritik önem taşıyan şarj konusunda iki farklı tercih seçeneği bulunuyor. 200V’luk ünite ile 3 saatten kısa sürede tam şarj olabiliyorken, 100V’luk ünite ile bu süre yaklaşık 7 saate ulaşıyor.
 


►İlginizi Çekebilir: 3D Printer'dan Nasıl Çıktı Alınır?

Honda yöneticileri bu aracın prototip ile sınırlı kalmayacağını, yakın zamanda yollara çıkacağını belirtiyor. Bagaj kısmı özel olarak raflı şekilde tasarlanan mikro otomobil, bir kurabiye şirketi için teslimatta kullanılacak. 3D yazıcı ile üretilmiş olması sayesinde daha düşük maliyetli olması ve elektrikli olmasıyla da yakıt tasarrufu sağladığı için yakın geleceğin teslimat araçları olarak gösteriliyor.

Kaynak:


engadget

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.