elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3 Boyutlu (3D) Yazıcılar için 5 Mobil Uygulama

3 Boyutlu yazıcılarla küçük somunlardan, karışık makine elemanlarına; kılıflardan mutfak eşyalarına; arabalardan evlere kadar çoğu şeyin basıldığını görüyoruz. Bunları yapmak için önce üç boyutlu bir tasarım yapmalıyız. Bunuda yine üç boyutlu tasarım uygulamalarıyla yapabiliriz. Mobil platformda hangi uygulamalar var dediğinizi duyar gibiyiz; işte sizin için 5 mobil uygulama...



A- A+
25.04.2015 tarihli yazı 21779 kez okunmuştur.

Düşün. Tasarla. 3 Boyutlu Yazıcıda Çıkart.

Mühendis, teknisyen veya ilgi duyan herkesin, kompleks parçaları, modelleri veya prototip ürünleri ortaya çıkarmak için 3 boyutlu yazıcıları kullanabileceği bir çağda yaşıyoruz. Bilgisayarlar veya mobil uygulamalarla tasarlanan ürünlerin görsel ve fiziksel olarak kolay bir şekilde 3 boyutlu yazıcılarla basılmasıyla değişik ürünlerin bir yenisi her gün görür olduk. 3 boyutlu yazıcıları kullanarak somunlardan, karışık makine elemanlarına; kılıflardan mutfak eşyalarına; hatta evlerden arabalara kadar hayal gücümüzle ve yazıcımızın gücüyle istediğimiz şeyleri yapabileceğimiz bir Dünya'ya doğru gidiyoruz...
 





 
Bunları yapmak için önce üç boyutlu bir tasarım yapmalıyız. Bunuda yine üç boyutlu tasarım uygulamalarıyla yapabiliriz. Bilgisayarlarda yapabileceğimiz bir çok uygulamaya sahibiz ama mobil ortamda birkaç uygulama var. Zaman geçtikçe daha da artacağı aşikar. Mobil platformda hangi uygulamalar var dediğinizi duyar gibiyim; işte senin için 5 mobil uygulama;

 

 

Autodesk 123D

Autodesk 123D, bulut bilişimde ücretsiz sunulan diğer üç boyutlu uygulama ailesinden birisidir. 123D kullanımı, mühendislerin kendi ürünlerini ve parçalarını tasarlayabileceği hatta diğer 123D tasarım kullanıcıları ile projeler yapabileceği şekilde düşünülmüş. Farklı açılardan iPhone veya iPad de bulunan fotoğrafları alarak 123D tasarım uygulaması ile bu fotoğrafları gerçekçi üç boyutlu modellere çevirebiliyoruz. Sonra, mobil cihazlar üzerinden fotoğraflar yakalanır ve Autodesk Cloud’a yüklenerek burada fotoğraflar üç boyutlu modellere dönüştürülür. Sonra modeller üzerinden oynamalar yaparak, üç boyutlu yazıcılarda basılmaya göndererek güzel bir çıktı alabiliriz.
 
Detaylı bilgi için Buraya tıklayınız.




►İlginizi Çekebilir: 3D Baskı Yapan Robot Kol

 

Morphi

Morphi, 3 boyutlu modelleri dokunmatik ekranı kullanarak basmak isteyenler için 3 boyutlu modelleme ve tasarım uygulamasıdır. Morphi bizlere üç boyutlu şekilleri basitten karmaşık yapıdaki katıların bulunduğu kütüphanesini rahatlıkla araştırabilme fırsatıda vermektedir. Bu uygulama, bizlere üç boyutlu modelleri yapmak için objeleri çevirmeye, çıkarmaya veya eklemeler yapmaya imkan tanıyan basit modelleme araçlarını kullanmamıza olanak sağlar. Kütüphanesini veya araçlarını kullanarak, oluşturulan üç boyutlu basılabilir modelleri .STL formatından (export etme) çıkartmamızı sağlayarak, basmak için hazır hale getirir.
 

 

eDrawings

Mühendisler ve tasarımcılar için geniş bir CAD programları sunan SolidWorks tarafından oluşturulan eDrawings, hem İOS hem de Android işletim sistemlerinde SolidWorks parçalarını, montaj ve teknik resim dosyalarını görmemize izin vermektedir. Mobil aygıtınızın kamerasını aktive ederek gerçek hayattaki durumlarda üç boyutlu tasarımları görsel olarak getirebilirsiniz. Dinamik görünüş ile herhangi SolidWorks parçalarını rahatlıkla yorumlayabiliriz. 
 



►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcı ile Jet Motoru Üretildi

 

SketchUp Mobile Viewer

Mimarlar, iç tasarım mimarları, inşaat ve makine mühendisleri için popüler üç boyutlu tasarım aracı SketchUp, ayrıca SketchUp Mobile Viewer ile üç boyutlu yazıcılar da basılacak modelleri oluşturmak içinde kullanılabilmektedir. Kullanıcılar, üç boyutlu modelleri hazırlayabilir, bulabilir ve araştırabilirler. Mühendisler, ayrıca sezgisel çoklu dokunma işaretlerini ve standart kamera görünüşlerini kullanarak kompleks modelleri gezebilirler. Üç boyutlu yazıcılarda basmak için bilgisayar versiyonu kullanarak modelleri çıkartabilirler. Bu uygulama hem iOS hem de Android işletim sistemleri için bulunmaktadır.

 

 

 

MakerBot Mobile

MakerBot uygulaması, beşinci jenerasyon MakerBot Replicator üç boyutlu yazıcıları ile tasarlanan farklı seviyelerde yapılabilecek çalışmalar sunmaktadır. MakerBot Mobile uygulaması ile de mühendisler akıllı telefonlarını kullanarak MakerBot Bulut Kütüphanesinden üç boyutlu yazıcılarda basabilmek için gereken dosyaları alabileceklerdir. Ayrıca MakerBot, yeni kullanıcılar için üç boyutlu yazıcılarda basabileceğimiz yeni protatipler uygulamamızı sağlamaktadır.   

 


 
Kaynak
►ASME

Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar