elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YouTube’a Yüklenen İlk Video “Hayvanat Bahçesindeyim”

Bundan on yıl önce kurulan Dünya’nın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’a ilk video 23 Nisan 2005 tarihinde yüklendi. sitenin kurucularından Jawed Karim’in “me at zoo” (Hayvanat Bahçesindeyim) videosu 18 saniye boyunca sürdü.



A- A+
25.04.2015 tarihli yazı 12676 kez okunmuştur.

YouTube – Dünya’nın En Büyük Video Paylaşım Sitesi

YouTube ana merkezi San Bruno, Kaliforniya’da bulunan video paylaşım sitesidir. Bu site üç PayPal çalışanı tarafından Şubat 2005 yılında kurulmuştur. Kasım 2006 yılında, Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan YouTube, Google’ın bu kadar parayla satın aldığı ilk satın alımıdır. Şuan site kullanıcılara, videoları yükleme, izleme ve paylaşma imkanı tanımaktadır.  Kullanıcıların oluşturduğu geniş bir görüntülemeyi ve tüzel medya işlemlerini Adobe Flash Video ve HTML5 teknolojisini kullanarak yapar.

 


Bundan on yıl önce kurulan Dünya’nın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’a ilk video 23 Nisan 2005 tarihinde yüklendi.  sitenin kurucularından Jawed Karim’in “me at zoo” (Hayvanat Bahçesindeyim) videosu 18 saniyeydi ve o zamanlar yeterli paraları olmadığı için birkaç ay sonra sitelerine yüklemeyi başarabilmişlerdi.
 



►İlginizi Çekebilir: Youtube'un Yeni Tercihi | HTML5


Şuan YouTube'a dakikada 300 saatlik video yükleniyor. Bu kadar veriyle başa çıkmak için ise Google Dünya’nın dört bir yanında bulunan 8 büyük veri işleme merkezini kullanıyor.
 
YouTube yüklenen ilk video;

 

Kaynak
►YouTube
►WikiPedia
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.