elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin Silikon Vadisi Seneye Hayat Bulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "İnşallah nisan ayı içinde inşaat ihaleleri yapılacak. Ondan sonra da önümüzdeki yıl itibariyle Bilişim Vadisi'nde hayat başlayacak" dedi.



A- A+
19.04.2015 tarihli yazı 11751 kez okunmuştur.

Bilişim Vadisi

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçmesi planlanan bir yer olması düşünülmektedir.
 



►İlginizi Çekebilir: Samsung'un Silikon Vadisindeki Yeni Kalesi
 

Bilişim Vadisi’nin ruhunu oluşturacak olan toplumdaki üretken ve yaratıcı tüm insanlar, özellikle zeki ve başarılı öğrenciler, üretken bilim insanları, girişimciler, yatırımcılar, araştırmacılar, danışman-mentörler, teknisyenler ve diğer profesyoneller ile birlikte “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi” olacağı öngörülmektedir.
 


►İlginizi Çekebilir: Bursa'da Yazılım Vadisi Kuruluyor
 
 

Önümüzdeki Yıl Bilişim Vadisi’nde Hayat Başlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "İnşallah nisan ayı içinde inşaat ihaleleri yapılacak. Ondan sonra da önümüzdeki yıl itibariyle Bilişim Vadisi'nde hayat başlayacak" dedi. Bilişim Vadisi'nde faaliyet gösterecek firmalarla yer tahsisleri için görüşmeler yaptıklarını anlatan Işık, "Konseptini, inşaat ihalesini yaptıktan ve bazı çalışmalarımızı nihayete erdirdikten sonra görüşmelere başlayacağız. Gayet iyi ilgi var ama önemli olan, arzu ettiğimiz konsepte uygun firmaların burada yer almasıdır" diye konuştu.
 

Işık, Bilişim Vadisi Projesi'yle Türkiye’nin yaratıcılık faylarını harekete geçireceklerine dikkati çekerek, "Uluslararası firmalar, ulusal ve yerel firmalar da ilgi gösteriyor. Çok acelemiz yok. Önce inşaatın mesafe almasını bu noktada önemsiyoruz. Şu anda burada, teknoloji geliştirme bölgelerine ve Ar-Ge merkezlerine verilen tüm teşvikler var ama daha ileri adımlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" bilgisini paylaştı.
 

 
 

İnovasyon ve Ar-Ge Merkezleri

Işık, projeyle paydaşlar ve disiplinler arası teknolojik araştırma ve iş birliğini arttırarak "yeni gelişim iklimi" oluşturacaklarını vurguladı. Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu dev projemiz, genç girişimcilerimizle birlikte 'start up' ve 'spin off' yeni küçük işletmelerin doğmasının ve büyümesinin önünü açacaktır. Bilişim Vadi'mizde inovasyonun gelişimi için bilgi temelli rekabet eden yeni nesil girişimciler yetiştireceğiz. Ülkemizin inovasyon ve büyüme sürecinde büyük payı olacak tüm aktörlerin pratik ve sonuç odaklı, rekabet öncesi iş birliği yapabilecekleri en önemli adres hiç kuşkusuz ki Türkiye’nin Bilişim Vadisi olacaktır.

Bilişim Vadisi, kuluçka, uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, test ve prototip atölyeleri gibi yüksek katma değer üretecek birçok tesisle donatılacak. Bilişim Vadisi, yakın gelecekte sadece Türkiye’nin değil, global ölçekte bölgedeki en önemli inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinden birisi olacaktır. Gelecek, Bilişim Vadisi'dir."

Kaynak

► Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.