elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hannover Fuarı 2015 |
Dijital Fabrika

Her yıl Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve Dünya’nın en önemli sanayi ve endüstri fuarı konumunda bulunan Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı’nın bu yıl en dikkat çeken firması; fuarda en büyük alana sahip olan Alman teknoloji devi SIEMENS oldu.



A- A+
28.05.2015 tarihli yazı 11443 kez okunmuştur.

Hannover Fuarı 2015

Her yıl Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve Dünya’nın en önemli sanayi ve endüstri fuarı konumunda bulunan Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı’nın bu yıl en dikkat çeken firması; fuar da en büyük alana sahip SIEMENS oldu. Alman teknoloji devi Siemens, Endüstri 4.0’a yönelik yeni yazılım ve çözümlerini de yine bu fuarda görücüye çıkardı.  
 


SIEMENS’in de yer aldığı fuar da, firmalar sanal ve fiziksel sistemlerin beraber kullanımına yönelik ürünlerini tanıttılar. SIEMENS’in elektriksel, otomasyon ve dijitalleşme alanında getirdiği ürünlerinin ve çözümlerinin de tanıtıldığı fuar, birbirinden değişik sistemlere ev sahipliği yaptı.   
 





 

Endüstri 4.0 | Dijitalleşen Şirket Kültürü

Endüstriyel otomasyon, enerji, enerji teknolojileri, rüzgar, mobil teknolojiler, sanayi malzemeleri gibi 13 adet sanayi ve endüstri odaklı uluslararası fuarı bünyesinde barındıran fuarda özellikle üretim ve entegrasyon teknolojilerinde kat edilen mesafe gözler önüne serildi.  SIEMENS’in üretim süreçlerinin birbiriyle bağlantı içinde olduğu 'Endüstri 4.0' sistemi öne çıktı.
 


SIEMENS’in özel olarak üzerinde durduğu ise üretim ve sürdürülebilir enerjinin geleceği konusununda dijitalleşmenin içine gömülmesiydi. SIEMENS, fuardaki standında parfüm şişelerine aynı anda, farklı ünitelerde, farklı içeriklerle ve gelen taleplere göre farklı etiketlerle dolum yapan robotlarını sergiledi.
 

Birbiriyle Konuşan Veriler

SIEMENS’den Sn. Karlheinz Kaul bu sürecin nasıl işlediğini şöyle izah etti;

“Bu sürecin tümü Siemens’in geliştirdiği bir yazılım ile çalışıyor. Üretim süreci de Siemens’in geliştirdiği bir yazılım ile planlandı ve bunun pratiğe geçirilmesi de yine Siemens'in yazılımı ile gerçekleşti. Çeşitli yazılım modüllerinin entegrasyonu sayesinde geliştirme aşaması kısa sürede tamamlandı. Eskiden farklı modüllerin ayrı ayrı kendi veri havuzları bulunuyordu. Şimdi ise bu veriler birbiriyle bağlantılı ve anında kullanmaya açık. Böylece verilerin her birine anında ulaşabileceğiniz bir model oluşturuldu ve öncekilerden çok daha verimli bir hale geldi.”

 


 

SIEMENS Türkiye

SIEMENS’in Türkiye’deki üretim ve Ar-Ge çalışmaları giderek artırdığını bu fuarla da görebilmekteyiz. Fuardaki birçok ürünün yazılım ve işletim sistemlerinin Türkiye’deki Ar-Ge departmanında yapılmaktadır. Siemens ayrıca, Ar-Ge çalışması Türkiye’de yapılan ve haziran ayında piyasaya çıkacak olan 1500C ve 1200F teknoloji ürünlerini de fuarda katılımcılarla paylaştı.
 
 

 
Kaynak

Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır