elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerjinin Kalbi 24-26 Nisan’da 28. kez ICCI’da Atacak

Türkiye’nin ilk ve en büyük enerji etkinliği olarak enerji sektörüne yön verenlerin buluşma noktası olan ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı bu yıl ‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ teması çerçevesinde 28. kez kapılarını ziyaretçilere açacak. 330’danen fazla oturum ve 12 Keynote konuşmacı ile gerçekleşecek paneller ile enerji sektörünün nabzını tutacak. 200’e yakın firmanın katılacağı fuara 8 bini yurt dışından olmak üzere toplamda 20 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Geçen yıl 25 milyar dolarlık bir büyüklüğe ev sahipliği yapan fuarda bu yıl geçen yılın rakamının aşılması hedefleniyor. 24-26 Nisan’da sektör katılımcı ve ziyaretçilerini buluşturacak olan ICCI, bu yıl ilk kez eş zamanlı gerçekleşecek Electricity Eurasia – Elektrik ve Elektrik Ekipmanları Fuarı’na da İstanbul Fuar Merkezi’nde ev sahipliği yapacak.



A- A+
09.04.2024 tarihli yazı 749 kez okunmuştur.
Yolculuğuna başladığı 1994 yılından bu yana gerçekleştiği her yıl enerji piyasasındaki yenilikleri ve son teknolojileri sektörün paydaşlarıyla buluşturan ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bu yıl da birçok yeniliğe sahne olacak. Dünyanın farklı noktalarından gelen sektör profesyonelleri ICCI Fuarı’nda enerji sektöründeki son teknolojileri, ürünleri ve yenilikleri yerinde gözlemleme fırsatı bulacak. Geçen yıl katılımcı firmalar ve ziyaretçiler nezdinde yaklaşık 25 milyar dolarlık bir büyüklüğe ev sahipliği yapan fuarda bu yıl geçen yılın rakamının aşılması hedefleniyor. 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ICCI Fuarı, aynı zamanda bu yıl ilk kez eş zamanlı gerçekleşecek Electricity Eurasia – Elektrik ve Elektrik Ekipmanları Fuarı’na da sahne olacak. TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel, ICCI Fuarı’nın global firmaların Türkiye pazarına giriş anahtarı ve Türk enerji firmalarının ise yurt dışına açılan kapısı olduğunu belirtti.
 

200’e yakın firma, 20 bini ziyaretçi, 30’dan fazla oturum, 12 keynote



 

Küresel enerji piyasasının buluşma noktası


ICCI Fuarı’nın enerji sektörü için önemine değinen Cem Şenel, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası enerji platformu olan ICCI’ın kamunun ve yatırımcıların yakından ilgilendiği global bir sektör buluşma noktası olduğuna dikkat çekti. 2000’li yılların başında ülke ihtiyacını güçlükle karşılayan elektrik kurulu gücünün, yılda ortalama yüzde 5 büyüyerek 2010 yılında 50.000 MW, 2023 yılında ise 100.000 MW’yi aştığını belirten Cem Şenel, “Son 10 yıla damgasını vuran gelişme yenilenebilir enerji alanında yaşandı ve hidroelektrik, rüzgar, güneş, jeotermal ve biyoyakıtllı elektrik santrallerinin toplam kurulu gücü 2023 yılı itibarıyla termik santral kurulu gücünü geride bıraktı. Dünya enerji piyasasının belki de en sıcak coğrafyasında yer alan Türkiye’nin uluslararası altyapı ve enerji alanlarında kısa vadede bölgesel ticaret olanaklarını artırması, yeni yatırımlarla enerji endüstrisini büyütmesi ve teknolojik dönüşümü piyasasına entegre etmesi bekleniyor. ICCI da etkin, saygın ve kaliteli bir iletişim ve etkinlik platformu oluşturarak bu büyüme ve gelişme sürecinin son 25 yılına katkı sağladı ve buna devam ediyor. Türkiye’de ve dünyada enerjiye yön veren firmaları bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

Enerji Piyasasının Vizyonu Oluşturulacak


Dünya enerji piyasasının önemli merkezleri arasında yer alan Türkiye’nin konumu ve sektörün tüm yenilikleri ise ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda ele alınacağını belirten ICCI Konferans İcra Kurulu ve KOJENTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın ise “Sektör profesyonelleri için önemli bir bilgi alışverişi platformu sunan bu konferans, bu yıl da geleceğe yönelik sürdürülebilir bir vizyon oluşturacak ve enerji alanında uzman ve bilge konuşmacıların katılımıyla Enerji dönüşümünün kritik adımlarını paylaşacak” dedi. Sektörün nabzını tutan etkinlikte her yıl güneşten rüzgara, nükleerden doğalgaza, hidrojenden yeşil enerjiye birçok çözüm öne çıkarken bu yıl bir ilk olarak deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali örneklerinin de yer alacağına değinen Yavuz Adın, “Elektrik ve enerji alanındaki tüm sektör paydaşlarını bir araya getiren fuar, trendleri takip etme ve yeni iş fırsatları keşfetme imkanı verirken dünyanın farklı bölgelerinden gelen profesyonellerle de iş birliği gerçekleştirme fırsatı sunacak” dedi.
 

‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ temalı fuar


Geçtiğimiz yıl iki salonda 6000 metrekarelik alanda 12 ülkeden 146 firmaya ve 45 ülkeden 16 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarda, bu yıl 10.000 metrekarelik alanda 200’e yakın firma katılımı ve 8 bini yabancı 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlanacak. Bu yıl ‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ temasıyla düzenlenecek olan etkinliğin odağında sürdürülebilirlik yer alırken enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, temiz teknolojiler ve çevre yönetimi gibi konularda güncel gelişmeler öne çıkacak.



 

Yenilikçi çözümleri teşvik ediyor


Elektrik ve enerji sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşmalarından olan ve eş zamanlı olarak gerçekleşecek ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı ile Electricity Eurasia – Elektrik ve Elektrik Ekipmanları Fuarı bu yıl da sektör paydaşlarını yenilikçi çözümlere teşvik edecek. Çeşitli konferans ve etkinliklerin gerçekleşeceği fuarlar enerji üretimi, dağıtımı ve kullanımıyla ilgili birçok ürün, jeneratörler, enerji tasarrufu ve verimliliği sağlayan cihazlar, aydınlatma sistemleri, güç iletim ve dağıtım ekipmanları, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, akıllı şebekeler, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji teknolojileri gibi yenilikleri ve en son trendleri yerinde inceleme imkanı sunacak.
 

TG Expo Hakkında


Kurulduğu 2008 yılından bu yana “Think Global – Küresel Düşün” mottosuyla Türkiye’de fuarcılık sektörüne yön veren TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş., uluslararası deneyimlere sahip güçlü kadrosuyla sektörün gelişimine destek vermektedir. Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinin uluslararası çatı derneği olan UFI ve dünya çapındaki kongre ve uluslararası toplantılar sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’ya üye olan TG Expo aynı zamanda T.C. Ticaret Bakanlığı’na da akredite olup, yurt dışı fuarların milli katılım organizasyonlarını da gerçekleştirmeye yetkilidir. 5 kıtada 35 ülkede bireysel ya da milli katılım organizasyonları ve Türkiye’de ana organizatörlüğünü üstlendiği fuarlar ile Türk firmalarının uluslararası pazarlarda ürünlerini tanıtmalarını ve ticaret hacimlerini genişletmelerini destek olmaktadır. Enerji, gıda, kozmetik, tekstil, mermer, otomotiv yan sanayi, yapı-inşaat, restorasyon, müzecilik, otel-konaklama gibi sektörlerde dünyanın en önemli uluslararası fuarlarının Türkiye katılımını üstlenen TG Expo, fuara kadar olan tüm süreçlerde danışmanlık, teşviklerle ilgili bilgilendirme ve takip, nakliye, konaklama, seyahat ve vize alımına ilişkin bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti de sağlamaktadır. Fuarcılık alanında profesyonel ekibiyle, ihracatçı firmalara uluslararası standartlarda fuarcılık deneyimi sunuyor.


Kaynak