elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

HAVELSAN ABD Menşeli Quantum3D Şirketini Satın Aldı

Türkiye'nin yazılım ve sistem entegrasyonu alanında milli gururu HAVELSAN askeri ve sivil kapsamda simülatör ve eğitim sistemlerinde kullanılan görüntü üreteçlerini üreten Quantum3D firmasını satın aldı. Satınalma süreci sonunda HAVELSAN, Quantum3D'nin tüm ürün gruplarını ve fikri haklarını elde edecek ve San Jose ile Orlando'da ofisler açacak.



A- A+
14.05.2015 tarihli yazı 9900 kez okunmuştur.
Türkiye'nin yazılım ve sistem entegrasyonu alanında milli gururu HAVELSAN askeri ve sivil kapsamda simülatör ve eğitim sistemlerinde kullanılan görüntü üreteçlerini üreten Quantum3D firmasını satın aldı. Satınalma süreci sonunda HAVELSAN, Quantum3D'nin tüm ürün gruplarını ve fikri haklarını elde edecek ve San Jose ile Orlando'da ofisler açacak. Alım gerçekleştikten sonra ABD menşeli Quantum3D firması kendi marka adını kullanarak şu an çalışmakta olan deneyimli personeliyle iş yapmaya devam edecek.

 



►İlginizi Çekebilir : EFE|Yerli İnsansız Hava Aracı 
 

Quantum3D'nin en dikkat çekici ürünleri arasında gerçek zamanlı görsel simülasyon alanında ödüllü yazılım Mantis, Independence IDX Serisi Görüntü Geliştiriciler ve dünya çapında görsel veritabanı ürünlerinden GeoScapeSE serisi bulunuyor.

 


Alım sürecine yönelik açıklamalarda bulununan HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO Sadık YAMAÇ, "HAVELSAN olarak simülasyon ve eğitim alanındaki faaliyetlerimizin büyük öneme sahip bir büyüme potansiyeli var. Quantum3D ürünleri de gerçekçiliği ve yüksek performansı ile tanınıyor. Bu açıdan, stratejilerimizi Quantum3D ürünleri ile birleştirerek yeni fırsatlar ortaya koyabileceğimize ve Mantis'i piyasadaki en çığır açıcı çözüm haline getireceğimize inanıyoruz." dedi ve "Quantum3D'den elde edeceğimiz yetkinliklerle sadece var olan temel yeteneklerimizi dünya çapında güçlendirmekle kalmayıp Amerikan pazarı içerisinde de eksiksiz eğitim çözümleri sunacağız." yorumunda bulundu. HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel ÖZTEKİN de satınalma süreci ile ilgili "ABD pazarına girmek ve Quantum3D ile yüksek teknoloji ürünleri üretmek HAVELSAN için stratejik bir hareket" vurgusunu yaptı.
 


 
Kaynak
►Havelsan
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.