elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SIEMENS SCADA WinCC V7.3 Yazılımı Mobil Platformda

SCADA sistemi; “Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama” sistemi olarak adlandırılmaktadır. SCADA Sistemlerinde en çok tercih edilen SCADA WinCC, yeni versiyonu ile genişletilmiş ve mobil uygulamalar için yeni opsiyonlarda eklenmiştir.



A- A+
24.04.2015 tarihli yazı 21143 kez okunmuştur.

SCADA Sistemi Nedir?

Supervisory Control And Data Acquisition” kelimelerinin baş harflerinden oluşan SCADA sistemi;  “Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama” sistemi olarak adlandırılmaktadır. Temel olarak bir yazılımdır ve tek bir cihazdan kullanılabileceği gibi ağ bağlantılarıyla birden fazla bilgisayar ve taşınabilir cihazla kontrol ve izleme de yapılabilir.
 

En çok Tercih Edilen SCADA Sistemi SIEMENS Simatic WinCC

Otomasyon alanında lider firma olan Siemens’in Simatic WinCC SCADA yazılımı, SCADA sistemlerinde en çok tercih edilen SCADA sistemi ürünüdür. Çok yönlü ve çok dilli özellikleri ile dünyanın farklı yerlerinde kullanılabilen bir yazılım olan Simatic WinCC, Windows işletim sisteminin olanaklarını kullanarak otomasyon konusunda çözümler sunmaktadır.
 
 Simatic WinCC/WebUX V7.3 opsiyon paketi, scada uygulamalarına mobil erişim için artan talebi karşılıyor

 
Çoklu dokunmatik uygulaması, tasarım şablonları, mobil olarak çözümler sunabilmesi ve her türlü donanıma entegre olabilmesi gibi birçok avantajı barındıran Simatic WinCC SCADA yazılımı kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Sürekli güncellenen ve geliştirilen WinCC SCADA yazılımının birçok versiyonları mevcuttur. Kullanıcılara yapmak istedikleri tüm işlem akışının kolay bir yoldan tüm yönleriyle otomatik olarak gözleyip, kontrol edilmesine imkan tanır.
 



Üretim verilerine ve tesisinizdeki prosese mobil platformlardan erişilebilir
 

WinCC V7.3 SCADA Yazılımı Mobil Platformda Yerini Aldı     

Siemens Dijital Fabrika Fabrika Otomasyon Bölümü, Simatic WinCC Scada (supervisory control and data acquisition) yazılımının fonksiyonlarını, yeni versiyonu 7.3 ile genişletmiş ve mobil uygulamalar için Simatic WinCC/WebUX V7.3 opsiyonunu eklemiştir. Böylelikle Simatic WinCC V7.3 ile mühendisliği kolaylaştırmak hedeflenmiştir. Excel tablosu şeklinde kullanışlı editörlere sahip Configuration Studio ile değişkenlere ilaveten, mesajlar, arşivler, kullanıcı yönetimi ve metinler etkin bir şekilde konfigüre edilebilir. Ayrıca Simatic S7-1500 kontrolörle iletişim seçenekleri de genişletilmiştir. Artık kontrol ünitelerinin sistem mesajları ve sembolik adresleme ile tag’lar, kontrolörden transfer edilebilmektedir.

 



 Simatic WinCC V7.3 scada yazılımı mühendislik verimliliğini arttırıyor



 

Mobil Platforma ile Tesis Bilgilerine Sürekli Erişim

Siemens'in yeni Simatic WinCC/WebUX V7.3 opsiyonu, internet tabanlı mobil cihazlar kullanarak, tesis bilgilerine sürekli erişimi sağlama yönünde artan talepleri karşılamaktadır. Simatic WinCC/WebUX V7.3, günümüzde internet tabanlı ve mobil özellikler ile piyasaya sunulmuş olan normal kontrol merkezi çözümlerinin ötesine geçmekte, tesis verilerine esnek bir şekilde iletişim olanağı sağlamaktadır. Tüm endüstriyel sektörlerde kullanılabilecek bu opsiyon, şirketin farklı tipte kullanıcıları için uygundur. Yönetimden üretime, servisten bakıma kadar WinCC/WebUX V7.3, her yerden otomasyon verilerine etkin bir şekilde erişime izin vermektedir. Bireysel ihtiyaçları karşılamak üzere verilere mobil erişim, isteğe bağlı bir şekilde uyarlanabilir. 
 


Yenilikçi bakım konseptleri uygulanabilir, tesisin kontrolü veya tesis performans verilerine erişim, platformdan bağımsız olarak dilediğiniz bir yerden gerçekleştirilebilir. 

WinCC/WebUX opsiyonunda kullanılan HTML5 internet sayfalarının konfigürasyonu WinCC Graphics Designer aracılığıyla yapılmaktadır. WinCC uygulama geliştiricisi için özel bir eğitime gerek yoktur. Yenilikçi bakım konseptleri uygulanabilir, tesisin kontrolü veya tesis performans verilerine erişim, platformdan bağımsız olarak dilediğiniz bir yerden gerçekleştirilebilir.  Böylece,  örneğin yönetim dilediği zaman üretim verilerini izlerken, kalite güvence birimi arıza mesajları veya trendler ile anlık üretim süreçlerini takip edebilir. Ayrıca, yeni opsiyon paketi üretim prosesine uzaktan erişimi de desteklemektedir. Örneğin, kullanıcı uzaktan komut verebilir ve proses parametrelerini değiştirebilir.

 

 

Tarayıcıdan Bağımsız, İstemci Kurulumu Gerektirmiyor

Simatic WinCC/WebUX V7.3, platformdan veya tarayıcıdan bağımsızdır ve istemci kurulumu gerektirmez. Güvenli iletişim https ve SSL internet standartlarıyla gerçekleştirilir (HTML5, SVG de desteklenmektedir). Kullanıcı yönetimi WinCC’ye entegredir. Lisanslama modeli, ihtiyaç duyulan fonksiyon ve kullanıcı sayısına göre ölçeklendirilmektedir. Simatic WinCC V7.3 Runtime veya Runtime+Konfigurasyon lisansı, izleme amacıyla WebUX erişim lisansını içerir.



►  Siemens'in yeni Simatic WinCC/WebUX V7.3 opsiyonu, internet tabanlı mobil cihazlar kullanarak, tesis bilgilerine sürekli erişimi sağlama yönünde artan talepleri karşılamaktadır.
 

Kaynak

Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar