elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcıdan Çıkan Roket Uzaya Gidiyor!

Günümüz teknoloji dünyasının en büyük yeniliklerinden biri olan, protez kol, silah hatta hibrit otomobil bile çıkartabilen 3D yazıcılar harikalar yaratmaya devam ediyor. The Register isimli teknoloji sitesi 3D yazıcılardan çıkardıkları roketi uzaya göndermeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
19.10.2014 tarihli yazı 11421 kez okunmuştur.
Protez kol, suni organ, hatta hibrit otomobil bile çıkarabilen, teknolojinin yeni gözdelerinden 3D yazıcılar savunma sanayii alanında da harikalar yaratmaya devam ediyor.  Silah üretiminde yeni ve pratik çözümler üreten 3D yazıcılardan, The Register isimli teknoloji sitesi portatif bir roket çıkartmayı başardı. Üstelik yakın zamanda da uzaya yollamaya hazırlanıyor!
 
 
 
 ►İlginizi Çekebilir:  Arduino CEO'sundan 3D Yazıcı Müjdesi
 
 
Titanyum, çelik, plastik gibi birçok farklı türde materyallerle çalışabilen 3D yazıcılar ile aklınıza gelebilecek her türlü cihaz ve aracı tasarlayabilir ve çıkartabilirsiniz. The Register isimli teknoloji sitesi de 3D yazıcılar ile küçük bir roket çıkartmayı başardılar. Üstelik önümüzdeki aylarda bu roketi uzaya fırlatmaları bekleniyor. Roketi, ABD’nin New Mexico eyaletinden uzaya göndermeyi planlayan ekip, roketi 20 bin metre yüksekliğe balonla çıkarmayı, bu noktadan sonra da ateşlemeyi hedefliyor.

 
 
 
 
 
Teknoloji dünyasında bir ilk olarak görülen bu olay, 3D yazıcılar ile neler yapılabileceğini, herşeyin aslında hayal gücünüze kaldığını gösteriyor. Aşağıdaki videodan ekip ile yapılan röportajı ve rokete dair detayları izleyebilirsiniz.
 
 
 
►The Register


 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.