elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Cihazlara Ek Gümrük Vergisi Geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde elektronik cihazlara ek gümrük vergisi gelebileceğini söyledi. Mevcut vergilerle diğer ülkelere göre daha pahalı satılan ürünlerin fiyatlarında değişiklik olması bekleniyor.



A- A+
03.07.2015 tarihli yazı 10713 kez okunmuştur.
Yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde çok önemli ürün gruplarının da ithalat anlamında Ekonomi Bakanlığı tarafından gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde, anti damping soruşturmalarıyla özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz." diyen Nihat Zeybekci, ithal edilen elektronik ürünler için ek gümrük vergisinin geleceğini açıkladı. 
 
 
 

Yurtiçindeki üretimi koruyacak ve rekabet gücünü artıracak bir uygulama olacağını belirten Nihat Zeybekci, bu uygulamanın elektrik, elektronik, cep telefonu, tablet bilgisayar gibi ürün gruplarına geleceğini, kimya gruplarıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi. 
 
 
 
 
Nihat Zeybekci uygulamanın faydalarını, "Bu vergi değil koruma diyelim. İçerideki üretimi koruma amacıyla geliştirilen bir şey. İçerideki üretimi teşvik eden, üretimin rekabet gücünü arttıran bir uygulama. Yani cep telefonlarını yerli üretim aldığınız zaman daha cazip hale getiren daha ucuz vatandaşımızın kullanımına sunan bir uygulama. İlave bir artış olacak. Uluslararası standartlarda biz bunlara vergi demiyoruz, anti-damping uygulaması diyoruz." cümleleriyle aktardı. 
 
 
Kaynak: 
►BigPara
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.