elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Arduino CEO'sundan 3D Yazıcı Müjdesi

Geçtiğimiz hafta İtalya’da gerçekleştirilen “Maker Faire Rome” etkinliğinde Arduino kurucularından Massimo Banzi yeni projeleri olan Arduino markalı 3 boyutlu yazıcıyı duyurdu.



A- A+
30.09.2014 tarihli yazı 13173 kez okunmuştur.
Son yılların en çok kullanılan elektronik geliştirme kartı olan Arduinoaçık kaynak kodlu geliştirilmiş, isteyen herkesin baskı devresini basarak kendisinin hazırlayabileceği veya hazır yapılmış halde satın alabileceği, yazılım ve donanım tabanlı bir elektronik prototipidir. Basit hobi elektronik projelerden başlayıp, quadcopter veya uydu gibi komplex projeleri de hayata geçirmenizi sağlayan Arduino ürünleri her gün bir yeni platformu ile Arduino severleri şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta İtalya’da gerçekleştirilen “Maker Faire Rome” etkinliğinde Arduino kurucularından Massimo Banzi yeni projeleri olan Arduino markalı üç boyutlu yazıcıyı duyurdu.
 

Bir çok üç boyutlu yazıcı kontrol kartı olarak Arduino geliştirme kartlarını kullanmaktadır. Bu yüzden Arduino'nun üç boyutlu yazıcı üretimi yapacağı tahmin edilmekteydi. Resimde Ürün hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmazken, gelecek hafta Maker Faire Roma'da ürünün sunulacağı belirtiliyor. Ürün ile ilgili yeni gelişmeler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

 
►İlginizi Çekebilir: Arduino ile Melodi Geliştirmek

 
Üç Boyutlu Baskı Nedir?

Sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren cihazlara ise üç boyutlu yazıcı adı verilir. Baskılar birçok türde hammaddenin kullanılması ile yapılabilir. Normal kullanıcı bazında en yaygın kullanımı olan hammadde PLA ve ABS adı verilen sert plastiklerdir. Değişik türlerde ve tekniklerde baskı yapabilen üç boyutlu yazıcılar vardır. En yaygın kullanıma sahip olan üç boyutlu yazıcıların çalışma prensibi bilgisayar ortamında hazırlanmış herhangi bir üç boyutlu bir nesnenin sanal olarak katmanlara bölünmesine ve her bir katmanının eritilen hammadde dökülerek üst üste gelecek şekilde basılmasına dayanır.


Kaynak :
 
►  Arduino.cc
►  Makezine

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar