elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Intel Edison Projesi:
Mimo Bebek Monitörü

Intel'in giyilebilir teknoloji için geliştirdiği Edison kartlarıyla yapılan projeler insanları şaşırtmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan Mimo, Edison kartı ile bebeğin sıcaklığını, solunumunu, hareketlerini ve daha fazlasını sensörler ile izleyip, analiz ederek ebeveynlere düzenli bilgi gönderimi yapıyor.



A- A+
02.10.2014 tarihli yazı 15538 kez okunmuştur.

Mimo, anne ve babaların gönül rahatlığıyla dinlenebilmesi için bebeklerin hayati vücut değerlerini takip edip verileri onlar için analiz ediyor. Bebek eli büyüklüğündeki bir kaplumbağanın içine Intel Edison tabanlı mini bilgisayar ve tek parçalı pijama içerisine yerleştirilmiş sensörler yardımıyla çalışan ürün, harici bir cihaza gerek duymadan topladığı verileri ebeveynlerin akıllı telefonlarına gönderebiliyor.
 

 

Mimo tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

 

Rest Devices firması projeye Intel'in giyilebilir teknoloji için geliştirdiği Edison mini bilgisayarı ile başladı. Intel Edison anakartını bebeğin yutup boğulabileceği kadar küçük olmayan ve çiğnemesinde de hiçbir sakınca olmayan, su geçirmeyen bir kaplumbağanın içine yerleştiren firma, aktarım gücünü en aza indiren Bluetooth Smart sayesinde beşiğin yanına koyulan geleneksel bebek monitörlerine benziyor.
 

 
 

►İlginizi Çekebilir: Intel Edison Piyasaya Sürüldü

 
 
Edison kartını içeren kaplumbağa bebeğin sıcaklığını, solunumunu, hareketlerini ve daha fazlasını izleyen sensörlere sahip bebek ölçülerinde bir Kimono'ya takılarak kolay bir şekilde kullanılıyor. Bunların hepsi Intel Edison anakartına sahip ve asırlık sorunlara mükemmel çözümler sunmak için birbiriyle iletişim kuruyor. Bebekle ilgili bilgileri annenin ya da babanın akıllı cihazlarındaki bir uygulamaya göndermenin yanı sıra, bu verileri otomatik su ısıtıcısı ya da kahve fincanı gibi diğer bağlı cihazlarada gönderebilmenize imkan sağlıyor.



Kaynak:
►Intel

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar