elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni Raspberry Pi Model B+ Satışa Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Raspberry Pi yeni model single-board computer'ı olan Raspberry Pi Model B+ ürününü internet sitesinden duyurdu. Raspberry Pi Model B+ önceki modellere göre daha stabil, daha gelişmiş özellikleriyle single-board computer kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Yeni modelin fiyatı ve getirdiği yenilikler yazımızın devamında.



A- A+
20.07.2014 tarihli yazı 14733 kez okunmuştur.

Raspberry Pi, İngilterde bulunan Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenen; öğrenci, amatör ve hobi amaçlı kullanımına sunulan kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan oluşan mini bilgisayardır. Daha önce A ve B olarak iki farklı modelde Raspberry Pi mini bilgisayarı üreten vakıf geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü yeni modeli Raspberry Pi Model B+ ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

 

► İlginizi Çekebilir : Rasperry Pi Nedir? Arduino ile Farkları Nelerdir?


 

Geliştirme süreci sonunda eski modellerde var olan bir çok hatayı gidermiş olan şirket Raspberry Pi B modelinde olduğu gibi Model B+ ürününde de yine aynı fiyattan (35 dolar) satışa sunuyor. Raspberry Pi modeli olmaktan öte, mevcut Raspberry Pi’nin evrimini tamamlamış, daha stabil ve gelişmiş bir modeli olarak lanse ediliyor. Model B+, model B gibi yine BCM2835 çipini kullanmakta. Altyapı olarak aynı yazılımı kullanmakta ve de 512 MB belleğe sahip, fakat standart Raspberry Pi’ye göre bazı yenilikler içeriyor.
 


 

► Daha çok GPIO: Mevcut Raspberry Pi Model B’de 26 GPIO pini varken B+’da 40 pin bulunmakta.

► Daha çok USB Portu: Mevcut Raspberry Pi’de 2 adet USB2.0 portu varken bu modelde 4 adet USB2.0 portu var ve de bu portlar yapılan geliştirmelerle daha iyi aşırı akım kontrolü ve de hotplug desteklemekte.

► Micro SD Kart: Açık konuşmak gerekirse normal SD kart Raspberry Pi’de bence çok kaba duruyordu. Model B+’da SD kart yerine Mikro SD’ye geçilmiş olması cihazın hem daha kibar hem de çarpmalara karşı vs. kartın daha güvenli olmasını sağlayacak.


 

► İlginizi Çekebilir: GertDuino | Raspberry Pi İle Uyumlu Arduino Geliştirildi


 

► Daha az güç tüketimi: Mevcut Model B, bilindiği üzere 1W enerji kullanmakta idi, Model B+’da regülatör değişimi ile bu değer 0.5W’a kadar düştü. Bu da artık yarı yarıya daha az enerji harcaması, adaptörlerden dolayı akım yetmezliği gibi pek çok sorunun önüne geçilecek anlamına geliyor.

► Daha iyi ses çıkışları: Analog ses çıkışları dip gürültüsünden etkilenmekte, ve de kirli sese neden olabilmekteydi. Devrede yapılan değişiklik ile bu sorun giderildi.

► Daha derli bir board/devre düzeni: USB bağlantıları board’ın kenarlarına hizalandı, kompozit video 3.5mm jack ile beraber oldu ve dikdörtgen şeklinde 4 tane bağlantı deliği ayarlandı.
 


 
Henüz Türkiye’de satışı bulunmayan yeni modelin kısa bir süre içerisinde Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor. Meraklı Raspberry Pi kullanıcıları şimdiden yeni modelin yurt dışından siparişini gerçekleştiriyorlar.


Kaynak :

Raspberry Pi Türkiye


Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar