elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefonla Komuta Edilebilen Quadcopter

Viyana Teknoloji Üniversitesi son günlerde kullanımı oldukça artan, akıllı telefonla kontrol edilebilen quadcopter geliştirdi. Tüm işlem ve kontrol mekanizması yalnızca bir akıllı telefon tarafından yürütülmekte. Haberimizin detayları yazımızda.



A- A+
25.08.2013 tarihli yazı 13937 kez okunmuştur.

Viyana Teknoloji Üniversitesi’nde tasarlanan ve tüm işlem gücünü sadece bir akıllı telefondan alan quadcopter geliştirildi. Daha önceleri üretilen uzaktan kontrollü robotik sistemlerin aksine tamamen bağımsız ve harici bir bilgisayara gerek duymadan kullanılabilmekte.
 




►İlginizi Çekebilir: Uçmak İsteyenlere " Multicopter

 

Otonom Makineler

Quadcopterler , akademik araştırmalarda popüler bir oyuncak haline gelmiştir. Dört elektrik motoru ile güçlendirilmiş küçük uçaklar, onları sürekli ve güvenli bir şekilde uçurmak için  gelişmiş geri besleme kontrol sistemleri, test etmek için ideal ekipmanlara sahiptir.  Ama bunun ötesinde, quadcopters  makinelerin, çevre algılama ve özerk olarak hareket kabiliyeti test edilmektedir. Üzerine yerleştirilen kameralarla çevre algısı arttırılmış ve diğer modellere göre geniş bir görüş alanına sahip olmuştur.
 



 

Akıllı Telefon Göz ve Beyin Gibi Davranıyor

Quadcopteri üreten takım, pahalı sistemler yerine düşük maliyete sahip fonksiyonel bileşenlerden yararlandı. Sistemdeki en pahalı bileşen yalnızca bir akıllı telefon. Akıllı telefonun kamerası görsel veri ve işleme sağlamaktadır. Yani tıpkı beyin ve göz gibi. Bunların yanında bütün işlemleri yönetecek bir uygulama tasarlandı ve buna göre rotor hızı ayarlanarak istikrarlı ve dengeli uçuşlar gerçekleştirildi. Ayrıca diğerlerine göre bir diğer avantajı da kapalı alanlarda kullanılması. Bir oda düşünün etrafta duvarlar var ve görsel verilerle sorunsuzca uçabiliyor. Açık alanda değişen aerodinamik özelliklere de çözüm olabilecek kendine sanal bir harita oluşturup ona göre bir uçuş belirleyebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Teknoloji ile Çobanlığın Bir Araya Geldiği Nokta
 

Birçok alanda kullanılabilecek olan teknolojinin özellikle yanan bir binaya gönderilip itfaiye için 3d bina yapısı çıkartma , labirent ya da karmaşık yapılarda insanı doğru yere gönderme ve girilemeyecek alanları gözleme gibi farklı alanlarda kullanılması bekleniyor. Maliyetinin ise 1000 £ dan az olduğu ancak elektronik tasarımın ve bilgisayar programlarının hesaba dahil edilmediği söyleniyor.
 

Kaynak


tuwien.ac.at
Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.