elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Küresel Rüzgar Kapasitesi 318 GW’a Ulaştı

Son yıllarda rüzgar enerjisi sektöründeki gelişmelere paralel olarak dünya rüzgar enerjisi kurulu gücü 2013 yılında %12.4 oranında artarak 318 GW'a ulaştı. Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) verilerine göre rüzgar enerjisinden elektrik üretimi ilerleyen yıllarda daha da katlanarak artacak. Haberimizin detayları yazımızda.



A- A+
15.02.2014 tarihli yazı 10945 kez okunmuştur.
Çin ve Kanada öncülüğündeki sanayi verilerine göre dünya rüzgar enerjisi kurulu gücü 2013 yılında %12.4 oranında artarak 318 GW’a ulaştı.  Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) 2012 yılı verilerinin yaklaşık 218 GW olduğunu ve bir yıl içinde önemli oranda bir artış gerçekleştiğini açıkladı. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tesislerin kurulumunda ise artış oranına göre  yaklaşık 10 GW’lık bir azalma gözlendi.
 
Yine GWEC (Global Wind Energy Council) genel sekreteri Stece Sawyer’ın açıklamalarına göre; geçen yılda Avrupa ve Amerika dışında global pazar  Çin ve Kanada önderliğinde güçlü bir büyüme gösterdi. Çin’in büyüyen pazarı ise dünya endüstrisi için oldukça önemli bir konumda. Çin hükümetinin rüzgar gücünde 2020 hedefi ise 200 GW kurulu güce sahip olmak. Ülkede 2013 yılının sonunda rüzgar kurulu gücü 91.4 GW kapasiteye sahip.
 


►İlginizi Çekebilir: Türkiye'de Rüzgar Enerjisi ve Gelişimi
 
Kanada ise rüzgar gücüne 1.6 GW kapasite ekleyerek Amerika’dan daha fazla bir büyüme gerçekleştirdi. Gelişmekte olan ülkelerin pazarlarında özellikle Afrika, Asya ve Latin Amerika’da büyüme oldukça hızlı olurken Avrupa’da büyüme daha yavaş gerçekleşti. Avrupa’da ise toplam kurulu güç miktarı 121.5 GW.
 


►İlginizi Çekebilir: Rüzgar Türbinlerinin Topraklanması
 
Türkiye’de ise rüzgar kurulu gücünde önemli oranda artışlar meydana geldi. 2012 yılında 2.312 MW olan kurulu gücümüze 2013 yılında 646 MW eklenerek toplam kurulu gücümüz 2.958 MW’a ulaştı. 
 

Kaynak


►Reuters


Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.