elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Güneş Enerjili Köprüsü Hizmete Açıldı

Güneş enerjisinin uygulama alanlarının oldukça yaygınlaştığı günümüzde Londra'da bulunan ve dünyanın en büyük güneş panelli köprüsü olma özelliğini taşıyan Blackfriars Köprüsü resmi olarak hizmete girdi. Yapımında 4400 tane fotovoltaik panelin kullanıldığı köprü şehrin silüetine de ayrı bir güzellik katmakta. Detaylar haberimizde.



A- A+
08.02.2014 tarihli yazı 11664 kez okunmuştur.
Dünyanın en büyük solar panel köprüsü Londra merkezindeki, Thames nehrinin üzerinde bulunan Blackfriars Demiryolunda açıldı. Demiryolu üzerinde 4400 tane fotovoltaik panelle çatısı oluşturulmuş olan sistemde yılda yaklaşık 900,000 kWh enerji üretmesi planlanıyor.
 
Solar sistemin sağladığı bir diğer avantaj da yılda yaklaşık 511 ton CO₂ emisyonunun azalması olacaktır, bu da ortalama 89 000 aracın doğaya saldığı sera gazına eşdeğerdir. Güneş enerjisinin iklim konusunda önemli bir parametre olduğu gerçeği aşikardır. Blackfriars Demiryolu güneş enerjisinin her alanda kullanılabileceğini gösteren bir örnektir. Londra merkezli bu tren istasyonunun kurulum tarihi 1870 yıllarına dayanmaktadır.
 



►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjili 10 Harika Cihaz

 
İngiltere Enerji ve İklim Bakanı Greg Barker köprü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’ Blackfriars köprüsü yapılan çalışmalar neticesinde mimari güzelliğinin yanında güneş enerjisinden faydalanan ve bu alanda dünyanın en büyük güneş enerjili köprüsü olma özelliğini taşımaktadır.’’  Ayrıca çalışmada emeği geçen herkesi kutlayarak bu tür uygulamaların dünya üzerinde yaygınlaşması gerektiğini mesajını veren bakan yenilenebilir enerjinin iklim değişikliğinin önlenmesinde  oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
 


Mimari açıdan da şehrin siluetine simgesel bir öğe oluşturulacağına da vurgu yapılan solar köprünün 6000 metrekare alana sahip olduğu ,iki yılda tamamlandığı ve istasyon enerjisinin %50’sini karşılayacağı beklenmekte. 
 

Kaynak


►Treehugger 




Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.