elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KuzeyDoğu Anadolu Bölgesine Güneş Teşviği

Türkiye güneş enerjisi bakımından ciddi potansiyel barındıran bir ülke. Bu potansiyeli değerlendirmek üzere son günlerde kamu kurum ve kuruluşlarının çabasıyla birçok çalışma yapılmakta. Bunun en güzel örneği de Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen Erzurum ilindeki güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi. KUDAKA bölgedeki güneş enerjisi yatırımlarını artırmak amacıyla yatırımcılara birçok teşvik fırsatı sunuluyor.



A- A+
14.12.2013 tarihli yazı 16076 kez okunmuştur.
Yenilenebilir enerji potansiyeli açısından oldukça avantajlı olan ülkemizde son günlerde artan teşviklerle birlikte bu potansiyelin değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla yola çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı güneş enerjisi yatırımlarının yapacağı bölgeleri ve şehirleri belirleyerek yatırımcıların bilgisine sundu. Yeni hazırlanan ve yayınlanan haritaya göre güneş enerjisinden elektrik üretmek için 27 bölgede 38 izin çıktı. 
 
Bu illerden birisi de Erzurum oldu. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yılın neredeyse 300 günü güneşli geçen Erzurum  en çok güneş gören iller sıralamasında önemli bir yerde bulunmakta. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere enerji ve elektrikle ilgili tüm kamu kurumlarının yenilenebilir enerji konusunda son dönemde yaptığı yoğun çalışmalar Erzuruma'da önemli katkılarda bulunacak. 
 

Yenilenebilir enerjinin kullanımını artırmak ve desteklemek amacıyla geliştirilen projelere Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) %50 destek verecek. Bütün bunların yanında hayvancılığın merkezi olan Erzurum'da biyogazın kullanımının artmasını da sağlayacak. 5 metreküplük biyogaz tesisinin 13- 15 bin liralık maliyetinin yarısını da projelendirilmesi şartıyla KUDAKA karşılayacak.
 

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan bögenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla bu tür projelere destek vererek yerel potansiyeli harekete geçirmeyi hedeflemektedir.
 
Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.