elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2.3 GW'lık Rüzgar Enerjisi Projesi!

2.3 GW'lık dev rüzgar enerjisi projesi için resmi adımlar atılmaya başlandı. Total ve Macquarie'nin Güney Kore ortaklığıyla yürütülecek proje, türünün en büyük rüzgar projesi olacak.



A- A+
11.09.2020 tarihli yazı 8578 kez okunmuştur.
Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü'nden yapılan basın açıklamasına göre, Macquarie'nin Yeşil Yatırım Grubu ve Fransız enerji grubu Total, Güney Kore için beş büyük açık deniz rüzgar projesi geliştirmek için ortaklık kurdu. Total, Macquarie Güney Kore rüzgar projeleri için ekip oluşturdu. Reuters, Total gibi petrol şirketlerinin fosil yakıtlara küresel bağımlılığı azaltmayı ve düşük karbonlu yatırımlara olan bağlılıklarını artırmayı umarak yenilenebilir projelere yatırımlarını artırdığını bildirdi.


Ortaklık, yaklaşık 2.3 gigawatt (GW) potansiyel birleşik kapasiteye sahip rüzgar projelerini içeriyor ve Macquarie ve Total, yaklaşık 500 megavatlık ilk projeyi 2023 sonundan önce inşa etmeyi hedefliyor. Reuters CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanné, "Güney Kore'deki yüzer açık deniz rüzgar bölümüne girişimiz, Total'in dünya çapında karlı bir şekilde yenilenebilir enerji geliştirme ve net sıfır hedefimize katkıda bulunma stratejisiyle uyumludur" dedi.

Yazma tarihi itibarıyla Total, kabaca 5 GW yenilenebilir enerji kapasitesine sahip olmayı ve 2025 yılına kadar 25 GW sağlamayı umuyor. Güney Kore, kömüre olan bağımlılığı azaltmak ve 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmak için geleceğe dönük bir teklif olarak yenilenebilir enerji santrali paketini genişletmekle ilgileniyor.


Açık Deniz Rüzgar Platformlarında Artan Endüstriyel İlgi

Güney Kore'de her şirket beş ayrı projede % 50 hisse alacak. Green Tech Media, şirketlerin ortak zaman çizelgesinin hırsı ve kapsamı, bunu dünyanın şimdiye kadar gördüğü ilk endüstriyel ölçekli yüzer açık deniz rüzgar çiftliği yapıyor. Sayıları giderek artan yüzer rüzgar pilot projeleri, birden fazla petrol şirketinin ilgisini çekmiştir. 2022'de, Equinor'un Hywind Tampen tanıtım projesi, 88 megawatt ile dünyanın en büyüğü ödülünü almak için planlanıyor.

Yüzer Rüzgar Enerjisi Yeni Küresel Pazarlar Açabilir

Tipik, zemine sabitlenmiş alt yapıların aksine, yüzer rüzgar enerjisi projeleri, Güney Avrupa, Doğu Asya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Kıyısı'nda yeni pazarlar açabilecek elverişsiz deniz tabanı koşullarına sahip alanlarda daha fazla genişleme ve gelişmeye izin verecektir.



Küresel iklim krizi, dünyadaki orman yangınlarına yoğun kasırgalar, Sibirya'da patlayan tundralar ve daha birçok büyüyen felaketin katılmasıyla ciddi ilgi çekmeye başladı. Sadece Total ve Macquarie ortaklığınınki gibi çabaların dünyanın fosil yakıtlara olan bağımlılığını eninde sonunda telafi edeceğini umabiliriz.


 
Kaynak:

► interestingengineering.com

► greentechmedia

Yazar: Yağmur Tarım

 

Yağmur Tarım Yağmur Tarım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.