elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kadınlar Gününe Özel Anlamlı Program |
KOU IEEE

Kocaeli Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu WİE Komitesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel Why Not? programı düzenlendi. Programda kadınların sektördeki yeri ve çektikleri zorluklar hakkında konuşuldu. Detaylar haberin devamında.



A- A+
11.03.2022 tarihli yazı 11278 kez okunmuştur.
7 Mart Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından bu yıl 7.’si  düzenlenen “Why Not?” etkinliği çeşitli sektörlerden bilinen firmalardan kadın yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte kadın hakları, kadınların iş hayatındaki yeri ve önemi, ülkemizde kadın istihdam oranları gibi konular başta olmak üzere konuklar tarafından katılımcılara 3 oturumluk bir seminer verildi.
 

Program komite başkanı Gülfem Dayanan’ın programın ve kadınlar gününün anlam ve önemine dair konuşmasıyla başladı. Ardından ilk konuk olarak Ford Otosan’dan Üretim Planlama Lideri Bilgehan Ekşioğlu Tıkız sözü alarak öncelikle sektör ve şirketi hakkında genel bilgiler verdikten sonra bir kadın lider olarak buralara nasıl geldiğini, sektörde neler yaşadığını, çalışma hayatında kadın erkek ilişkileri gibi konular başta olmak üzere çok çeşitli konular hakkında konuştu ve sözlerini tamamladı.
 

Oturum bitiminin ardından sözü Mercedes Benz Almanya’dan Kamyon Geliştirme Uzman Mühendisi Gizem Şenol aldı. Şenol konuşmalarında özellikle kadın mühendis olarak neler yaşadığını ve okul hayatında kadın olmak gibi konular, çalışan bir kadın olarak aile hayatında neler yaşandığı hakkında bilgiler vermekle birlikte şirketi ve sektör hakkında da öğrencileri aydınlatarak sözlerini tamamladı.
 

Son olarak Yönetim Kurulunda Kadınlar Derneği Kurucusu Selen Okay Akçalı sözü alarak ülkemizde kadınların çalışma oranları, ülkemizde kadınların dünya genelindeki durumları, çalışma ve yönetimde kadınların yeri, bir anne olarak çalışmak, kadınlara iş hayatında ve gerçek hayatta yaşanan mobbing başta olmak üzere tüm işini bırakarak kurduğu dernekle kadınlara nasıl destek olduğu ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından konuklara teşekkür edilerek katılım plaketleri takdim edilmesiyle birlikte program tamamlandı.

Çağrı Yılmaz Çağrı Yılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.