elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Liseli Gençlerin Bilim ve Teknoloji Sergisi Bu Yıl Bursa Uludağ Üniversitesi'nde

Türkiye genelinde lise öğrencilerinin mühendislik ve bilim alanlarında proje üretmelerine olanak sunan Elif Gizem Akkaya Projesi’nin bu seneki sergi günü 4 Mayıs 2019 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.



A- A+
15.04.2019 tarihli yazı 91576 kez okunmuştur.

IEEE(Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) Türkiye Şubesi Öğrenci Kolları tarafından 2016 yılında Ankara Güvenpark’ta şehit olan Elif Gizem Akkaya anısına başlatılan projede ülke genelinde lise öğrencileri ücretsiz teknik eğitimler alarak robotik, kodlama, enerji ve biyomedikal gibi alanlarda teknik projeler üretiyor.

Her yıl Nisan – Mayıs ayları döneminde organize edilen sergi gününe Türkiye’nin birçok ilinden yüzlerce lise öğrencisi projelerini sergilemek için katılım sağlıyor. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan yüzlerce insanın ziyaret ettiği sergide bu sene 25 farklı şehirden 40’ı aşkın proje sergilenecek.

IEEE Türkiye Şubesi’nin destekçisi olduğu projeye yurt dışından da ilgi oldukça yüksek. Yurtdışında çeşitli dergi ve medya araçlarında haberi yapılan Elif Gizem Akkaya Projesi bu sene de yurtdışından misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

4 Mayıs’ta düzenlenecek Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknolıji Proje Sergisi’ne katılmak ve projeleri ziyaret etmek için egap.ieeetrsb.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.