elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Çatı Sistemlerinde Yeni Ürün |
Güneş Enerjisini Depolayabilen Çatı Kaplamaları

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması ve yatırımların artmasıyla, hayatımızdaki etkisi artıyor. Son olarak, güneş enerjili çatı sistemlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
17.01.2022 tarihli yazı 4556 kez okunmuştur.
Bir ev sahibi için çatıya güneş panelleri koyarak enerji üretmek son dönemlerde oldukça yaygınlaştı. GAF Energy isimli firmanın ortaya çıkarmış olduğu yeni güneş enerjisi depolayabilen çatı kaplamaları, özel bir ekipman veya teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kurulabilecek. Aynı zamanda tüm çatıya kaplanacağı için verimlilik ve elde edilen enerji bakımından da çok inovatif ve kârlı bir ürün olarak öne çıkıyor.

Yeni ve kolay erişilebilen ev tipi yenilenebilir enerji sistemi; geçtiğimiz ay eski tip güneş panellerine nazaran %22 daha fazla enerji toplayabilen çatı sistemi çıkaran Tesla için ciddi ve hatta onu gölgede bırakabilecek kadar önemli bir rakip gibi görünüyor.

GAF Energy, yeni sistem hakkında; herhangi bir kalifiye eleman tarafından evde bulunan günlük ekipmanlarla bile ürünün normal bir çatı kurar gibi kurulacağını ancak elektrik bağlantı kısımlarının üst kısma bakacak şekilde takılacağını belirtti. Kullanıcıların bu durumdan endişe duymasını gerektirecek bir durum olmadığını çünkü bu ürünün en az normal bir çatı kadar her türlü hava koşuluna dayanıklı olduğunu testlerle kanıtlandığını da belirtildi. Ayrıca ürünün temizlenmesi aşamasını da düşünen şirket; temizlenmesi gerektiğinde tereddüt etmeden üzerine basılabileceğinin de garantisini verdi. Üretici firma aynı zamanda bu kullanışlı ürünü sayesinde “Entegre Fotovoltaik Çatı Sertifikası”nı alan ilk şirket oldu.


İlginizi Çekebilir: Tesla Solar Roof Maliyetleri Azaldı
 
GAF Energy'nin yönetim kurulu başkanı, yeni güneş enerjisi depolayabilen çatı kaplamalarının güneş enerji depolama teknolojisinin mevcutta uygulanan çatı sistemlerine ve malzemelerine entegre ederek temiz enerjinin yaygın olarak konuşlandırılmasını sağlayan tek ürün olarak nitelendirdi. Şirket başkanının haklı olduğunun bir göstergesi ise ürünün; bu yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarında (Consumer Electronic Show, CES) “Akıllı Şehirler” kategorisinde “En İyi İnovasyon” ödülüne layık görülmesi oldu.

Kısacası bu ürün sayesinde artık güneş enerjili çatıların pahalılığı ve karmaşıklığı bir sorun olmaktan çıkıp ve herkesin kullanabileceği bir seçenek olacak gibi görünüyor. Ayrıca bu teknoloji yenilenebilir enerji kullanımına katkı sağlayarak iklim krizinin de önüne geçmeye yardım ederek insanlığa çok güzel faydalar sağlayabilir.


Kaynak:

interestingengineering.com
►techncrunchs.com
►thehackposts.com
Çağrı Yılmaz Çağrı Yılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.