Yeni Raspberry Pi Model B+ Satışa Çıktı
Geçtiğimiz günlerde Raspberry Pi yeni model single-board computer'ı olan Raspberry Pi Model B+ ürününü internet sitesinden duyurdu. Raspberry Pi Model B+ önceki modellere göre daha stabil, daha gelişmiş özellikleriyle single-board computer kullanıcılarını heyecanlandırıyor. Yeni modelin fiyatı ve getirdiği yenilikler yazımızın devamında.
Raspberry Pi, İngilterde bulunan Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenen; öğrenci, amatör ve hobi amaçlı kullanımına sunulan kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan oluşan mini bilgisayardır. Daha önce A ve B olarak iki farklı modelde Raspberry Pi mini bilgisayarı üreten vakıf geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü yeni modeli Raspberry Pi Model B+ ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.
► İlginizi Çekebilir : Rasperry Pi Nedir? Arduino ile Farkları Nelerdir?
Geliştirme süreci sonunda eski modellerde var olan bir çok hatayı gidermiş olan şirket Raspberry Pi B modelinde olduğu gibi Model B+ ürününde de yine aynı fiyattan (35 dolar) satışa sunuyor. Raspberry Pi modeli olmaktan öte, mevcut Raspberry Pi’nin evrimini tamamlamış, daha stabil ve gelişmiş bir modeli olarak lanse ediliyor. Model B+, model B gibi yine BCM2835 çipini kullanmakta. Altyapı olarak aynı yazılımı kullanmakta ve de 512 MB belleğe sahip, fakat standart Raspberry Pi’ye göre bazı yenilikler içeriyor.
► Daha çok GPIO: Mevcut Raspberry Pi Model B’de 26 GPIO pini varken B+’da 40 pin bulunmakta.
► Daha çok USB Portu: Mevcut Raspberry Pi’de 2 adet USB2.0 portu varken bu modelde 4 adet USB2.0 portu var ve de bu portlar yapılan geliştirmelerle daha iyi aşırı akım kontrolü ve de hotplug desteklemekte.
► Micro SD Kart: Açık konuşmak gerekirse normal SD kart Raspberry Pi’de bence çok kaba duruyordu. Model B+’da SD kart yerine Mikro SD’ye geçilmiş olması cihazın hem daha kibar hem de çarpmalara karşı vs. kartın daha güvenli olmasını sağlayacak.
► İlginizi Çekebilir: GertDuino | Raspberry Pi İle Uyumlu Arduino Geliştirildi
► Daha az güç tüketimi: Mevcut Model B, bilindiği üzere 1W enerji kullanmakta idi, Model B+’da regülatör değişimi ile bu değer 0.5W’a kadar düştü. Bu da artık yarı yarıya daha az enerji harcaması, adaptörlerden dolayı akım yetmezliği gibi pek çok sorunun önüne geçilecek anlamına geliyor.
► Daha iyi ses çıkışları: Analog ses çıkışları dip gürültüsünden etkilenmekte, ve de kirli sese neden olabilmekteydi. Devrede yapılan değişiklik ile bu sorun giderildi.
► Daha derli bir board/devre düzeni: USB bağlantıları board’ın kenarlarına hizalandı, kompozit video 3.5mm jack ile beraber oldu ve dikdörtgen şeklinde 4 tane bağlantı deliği ayarlandı.
Kaynak :
► Raspberry Pi Türkiye
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır
- Kontaktör ve Termik Röle Seçimi & Uygulamaları