elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Intel Edison Piyasaya Sürüldü

Intel, daha önce giyilebilir cihazlarda kullanılmak üzere hazırladığı işlemcisini çevreleyen, Edison adlı ürününü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. "What will you make?" sloganıyla kullanıcılara ulaşan ürünün tüm detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.



A- A+
30.09.2014 tarihli yazı 15209 kez okunmuştur.

Intel® Edison geliştirme platformu; nesnelerin internetinde (Internet of Things) faaliyet gösteren profesyonel geliştiricilerden tüketici elektroniğine ve endüstriyel şirketlere kadar her türlü girişimci için yeni bir dünyanın önündeki engelleri azaltan, düşük maliyetli, üretime hazır, genel amaçlı bilgi işlem platformları serisinin ilk örneğidir.
 

Intel® Edison paket açılımı videosunu izleyebilirsiniz...

 

Intel® Edison küçüklüğüne aldırmadan güçlü özellikleri bünyesinde barındırır; harika bir performans, dayanıklılık ve geniş kapsamlı G/Ç ile yazılım desteği sunar. Bu çok yönlü özellikler, sayısız müşterinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur.

 


 

Özellikler

► Çift çekirdekli CPU ve tek çekirdekli mikro denetleyici de (MCU) dahil, lider 22 nm Silvermont mikromimarisine dayanan Intel® Atom™ özellikli tek yongada sistem (SoC)

► Entegre Wi-Fi, Bluetooth LE, bellek ve depolama.

► Bir konektör (70 iğneli) yoluyla, sektör standardında 30'u aşkın G/Ç arabirimi için destek.

► Yocto Linux, Arduino, Python, Node.js ve Wolfram desteği.

► Devreye almayı kolaylaştıran ve üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine, tüketiciler için yeni uygulamalar yaratma konusunda ilham veren açık kaynaklı topluluk yazılımı araçları.
 

Boyutlar: 35.5 × 25.0 × 3,9 mm (1,4 × 1,0 × 0.15 inç) 



Küçük boyut, güç, zengin özellikler ve ekosistemin benzersiz birlikteliği yaratıcılığa kapı açar ve her ölçekten her türlü girişimci için inovasyondan üretime olanak tanıyan hızlı inovasyon süreçleri sunar.

Kaynak
 

► Sparkfun

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar