elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows'u Tekrar Kurmadan Bigisayarı Hızlandırmanın Yolları

Eğer bir Windows bilgisayar kullanıyorsanız zamanla performansın azaldığını fark edersiniz. En son artık elektronik postanızı bile kontrol edemeyecek duruma gelirsiniz. Bu durumda sıklıkla başvurulan yol windowsu yeniden kurmaktır. Ancak bu her zaman kolay değildir ve bu nedenle Windows'u yeniden kurmadan bilgisayarınızı hızlandırmanızı sağlayacak bir liste derledik. Detaylar yazımızda



A- A+
19.08.2014 tarihli yazı 12073 kez okunmuştur.
Buradaki kilit nokta tutarlı olmak ve aşağıdaki açıklanan bütün yerleri kontrol etmeyi sürdürmektir.

10. Kullanılmayan Programlar

Hala neden çalışıyorlar?! Kullanmadığınız bütün uygulamaları temizleyin. Bunlar ekranınızda sağ alt köşede saat ve tarihin bulunduğu yerin hemen solunda yer alır. Daha sonra MSCONFİG adlı uygulamayı açın ve başlangıcınızı minimum uygulamayı içerecek şekilde yapılandırın. Bu daha hızlı bir başlangıç sağlar. Aynı zamanda işlemleri daha iyi kavrayabilmek ve onları durdurabilmek için Process Explorer'i veya görev yöneticisini kullanabilirsiniz. Yada oyun oynarken donmalara ve kasılmalara son vermek için ücretsiz bir program olan IObit Game Booster (oyun hızlandırma programı)'ı tercih edebilirsiniz. Belli bir program çalışırken tüm arka plan uygulamalarını sorunsuz bir şekilde temizler.


 

 

9.Görüntü ve Performans

Windows'un görüntü moduna ihtiyacınız yok, sistem performansında daha iyi sonuçlar elde edebileceğiniz performans ayarını tercih edin. Sadece 3D tuşlarından mahrum kalacaksınız. Bize güvenin, onlara gerçekten ihtiyacınız olmayacak. Bunlar hafızayı gereksiz yere meşgul eden görsel geliştirmeler ve size hiçbir katkısı olmayacak .


 


8.Bilgisayarı Kapatın

Hepimiz işimize olabildiğince çabuk kaldığımız yerden devam edebilmek için uyku veya hazırda beklet modunu kullanırız. Ancak düzenli bir kapatıp açma işlemi Windows'un hafızasını yenilemesi ve daha iyi çalışabilmesi için gereklidir.


 
7.Geri Dönüşüm Kutusu

Basit bir silme işlemi geri dönüşüm kutusunu boşaltmadıkça gerçek bir temizleme sağlamaz. SHIFT+DELETE tuşlarına birlikte basarak kalıcı bir silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Böylece bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

6.Program kaldırma

Daha önceden yüklediğiniz ancak şu anda işinize yaramayan programları kaldırmak bilgisayarınızda boş yer açar ve hızlanma sağlar.

5.Hata Kontrolü

Bu seçenek bir sebep için var. Bilgisayarınızı yavaşlatan hataları yok etmenizi sağlar. Bu arada bu SSD(Katı Hal Sürücü) sürücüleri için gerekli değildir.


 

 
►İlginizi Çekebilir : Bakır Köpük İle Soğuyan Bilgisayar


4.Disk Birleştirme

Bunu rutine dönüştürün, ayda bir veya iki kez maksimum performans için disk birleştirin.


 


3.Anti Virüs

Virüslerle mücadele için iyi bir antivirüs programına ihtiyacınız var. Bilgisayarınızı güvenli hale getirmek sizi gereksiz aksaklıklardan uzak tutar.

2.Geçici Dosyalar

Genellikle çok fazla yer işgal eden bilgisayarınızın hafızasını ve boş yerleri gasp eden sahipsiz geçici dosyaları(*.tmp) bulun ve silin.

1.Enerji Ayarları

Eğer laptop veya netbook kullanıyorsanız o zaman bu mevcut eylemi gerçekleştirmenin nedenlerinden biri olabilir. Laptoplar güç tasarrufu modundayken genellikle işlemci çalışmasını sınırlar ki bu da facia kullanıcı deneyimlerine yol açar. Yüksek performansı tercih etmelisiniz ve güç tasarrufunu parlaklığı azaltmak vb. yollarla kendiniz sağlamalısınız.


 


Kaynak :

WonderfulEngineering

 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar