elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nestle Waters Akıllı Fabrikası İçin VLT FlexConcept

Sanpellegrino grup İtalya Castrocielo’da Nestle Vera Naturae mineral su şişeleme tesisi açılışını yaptı. Yeni tesis için geleceğin şişeleme tesislerine örnek oluşturacak tesis açıklaması yapıldı. Tesis; çevresel sürdürülebilirliği en üst seviyeye ulaştırıp enerji tüketimini en aza indirecek şekilde tasarlandı. Tesis; enerji optimizasyonu ile Nestle Waters’ın en öne çıkan tesislerinden biri olarak kabul edilmekte. Detaylar haberin devamında...



A- A+
28.11.2016 tarihli yazı 9692 kez okunmuştur.
ACMI S.p.A. İtalyan şirketi yüksek teknoloji şişeleme üretimi ve paketleme hatları imalatında uzman bir şirket. Ayrıca Danfoss Drives’ın önemli bir OEM müşterisi. Nestle Waters, yeni sürdürülebilir yüksek enerji tasarruflu fabrikasının PET şişeleme hatları için ACMI S.p.A yi tercih etti (saat başı 44.000 şişe kapasitesiyle). ACMI, PET şişeleme hattında kullanılmak üzere AC sürücü ve dişli motorları üzerinde en teknolojik, inovatif ve efektif çözümü sunabilmesi ile bilinen teknolojiyi en iyi kullanabilen dünya nın bu konuda önde gelen firmalarından. ACMI Nestle Waters’a karşı enerji çözümlerinde yükümlülüklerini yerine getirmek için en efektif çözümün Partneri Danfoss Drives VLT® FlexConcept® konveyör çözümünde olduğuna karar verdi.

 

 

Yüksek Verimli Konveyör Sürücü Sistemi


Günümüzün şişeleme hatları gerçek ve aktif olarak devam eden maliyet azaltmada başarı sağlamak için yüksek verimliliğe, daha fazla esnekliğe ve daha fazla güvenilirliğe ihtiyaç duymakta. Konveyörlerin etkili motor kontrolü proses performansını ve güvenilirliğini artırmak için oldukça önemli hale gelmekte. VLT® FlexConcept® konveyör sürücü çözümü enerji tüketimini en uygun hale getiren ve bakım maliyetlerini minimuma indiren koordine edilmiş ve standartlaştırılmış bir sistem oluşturmak için en son motor kontrolü bileşenleriyle entegre edilmiş modern motor teknolojilerini birleştiriyor.

VLT® FlexConcept®; VLT® OneGearDrive®, VLT® Decentral Drive FCD 302 ve VLT® AutomationDrive FC 302 birleşiminden oluşuyor. Projede, Nestle Waters 98 adet VLT® OneGearDrive® (Dişli motor ,üç dişli oranı ile birlikte) ve 98 adet VLT® DecentralDrives FCD 302’yi içeren merkezi olmayan Saha tipi bir donanımdır.

 

Arttırılmış Hijyen Seviyeleri


VLT® OneGearDrive® yüksek sistem verimliliği sunuyor. Maliyeti ve enerji tasarrufu sağlamada konvansiyonel (geleneksel) sistemlerle karşılaştırıldığında enerji tasarrufunu %40’ın üzerine çıkarıyor. Sorunsuz hijyen koruması ile şişe doldurma hatlarında çok önemli olan hijyen seviyelerini de en üst seviyeye taşıyor. Klasik sistemlerde motor üzerinde biriken kirler ve mikrop barındıran partiküllerin motor fanını çalışması ile birlikte tesis şişeleme hatlarının üzerine şişeleme prosesinde dolum ürününe karışabilme ve havaya salınma riski bulunmaktaydı. VLT OneGearDrive çözümünde Hava Çıkışı (Ventili) bulunmamakta. Bu sayede üretim sürecinde Hijyen Riskini minimum seviyeye indirerek üretime katkı sağlanmakta. Benzersiz tasarımı sayesinde su ve kir tutmayan özel tasarımı ile kir ve su kalıntılarının oluşmasını ve bu tip kir birikme risklerin oluşmasını tamamen ortadan kaldırmakta
 

 

Devreye Alma Süresinde Azalma


VLT® DecentralDrive FCD 302 merkezi olmayan sürücüleri seçerek ACMI bütün konveyör sistemi sürücülerini panolardan çıkarak konveyör üzerine taşımakta. Bu sayede Kurulum sonrasında devreye alma süresinden tasarruf sağlanmakta üretim hattını test ederken kullanılan pahalı uzman araç gereç vb. ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Uzun güç ve endüstriyel haberleşme kabloları kullanılmadan kısa mesafede basit bir şekilde bağlantı sağlanarak devreye alma süreleri azalıyor ve sistem çözümü sunuluyor.
 

Decentral sürücüler ile konveyor sürücüleri pano ve odalarından çıkarılmakta ve konveyör sisteminde motor yanındaki boşluğa yerleştirerek ilk maliyetler büyük ölçüde düşürmekte. VLT® Decentral Drive FCD 302’de ki giriş/çıkış kablo değişim soket metodolijisi ile (yöntem bilimi) uzun kablolama gereksinimlerini minimuma indirmekte ve maliyetleri azaltmakta. Bakım işlemi kolayca takılıp sökülebilen VLT sürücülere özgü tasarımıyla hızlı bir şekilde sağlanabilmekte.
 

Maliyet Düşüyor


VLT® FlexConcept® tek bir tasarım ile sadece 3 farklı dişli kutusu oranlarıyla Nestle Waters gibi tesislere tüm motorları için stok ile depo maliyetlerini düşürmekte ve stoklarda bulunan motor yedek parça sayısını azaltmakta. Bu sayede %70’in üzerinde stok maliyeti tasarrufu sağlanmakta. Birleştirilmiş kullanıcı arayüzü ile personel eğitim maliyetlerini de azaltıyor. VLT® FlexConcept® ile ister merkezi ya da merkezi olmayan (decentral) tesislerde tasarımına bakmaksızın proje, planlama, stok, devreye alma ve bakım işlemlerini kolaylaştırıyor. Danfoss VLT® FlexConcept® ile düşük işletme maliyetleri ve büyük enerji tasarrufu iddiasını açıkça uyguluyor ve ortaya koyuyor.
 

Danfoss Drives Servis Konsepti


ACMI SPA için Danfoss’tan aldıkları OEM katma değeri ve Servis hizmeti de çok önemliydi. Danfoss Drives Servis Konsepti özel ihtiyaçlar üzerinde odaklanıyor. Sürücü uygulamalarındaki geniş çaplı bilgi ve tecrübeyle konsept; uygulama bilgisi, devreye alma, servis, tamir ve eğitimi konularını kapsayarak hizmet vermekte. Danfoss, farklı dillerde büyük oranda kullanıcı tarafında da servis kılavuzu ve elle uygulamaya uygun hale getirilmiş tasarımları ile servis mühendisleri için eğitim imkanı da sunuyor. Uygun ve sorunsuz bir şekilde sürücülerin işleyişini sağlamak için dünya çapındaki uzmanlardan oluşan servis ekibi 7/24 hazır durumda.

Nestle Waters Proje Müdürü Angelo projeyi; “Yeni şişeleme tesisimizde konveyörler için sürücü çözümünü seçmeden önce uzun bir araştırma ve en iyi teknolojilerin derin bir analizi için Üretim Teknoloji Merkezimiz ile iş birliği yaptık. Son kararımız sadece enerji ve su tasarrufunda değil aynı zamanda toplam yönetim maliyetlerinde de büyük ölçüde sınıfının en iyisi olduğunu kanıtladığı için Danfoss VLT® FlexConcept® oldu. Çözüm mükemmel bir şekilde çevre sürdürülebilirliği ve ekonomik büyümenin birleştirilmesi fikrimizle eşleşiyor” şeklinde aktarıyor.

Kaynak:

Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır