elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Programlanabilir Saat |
Chronos

Kendi saatinizi kendiniz programlamak istemez misiniz? Eğer bu soruya cevabınız evet ise bunu dünyanın ilk giyilebilir geliştirici kiti Chronos ile yapmak oldukça basit. Akıllı saatlerden önce de var olan bu teknolojinin detayları yazımızda...



A- A+
06.06.2014 tarihli yazı 12387 kez okunmuştur.
Texas Instruments'in geliştiriciler için ürettiği bir saat olan eZ430-Chronos içerisinde MSP430 mikrodenetleyici barındırmaktadır. Chronos robot kontrol projelerinden, ev otomasyon sistemlerine kadar bir çok projede kullanılabilirliği ile göze çarpıyor. 
 

Chronos Hakkında

TI eZ430-Chronos dünyanın ilk giyilebilir geliştirici kiti olmakla bilinen en iyi programlanabilir saatlerden birisidir. 30 metre derinliğe kadar su geçirmeme özelliğine sahip olan chronosta dahili olarak üç eksenli ivme, basınç, sıcaklık, ve gerilim sensörleri bulunmaktadır. Dahili olarak 16-bitlik MSP430 entegresi barındıran Chronos için birçok derleyici ve entegre geliştirme ortamları olmasına rağmen en çok tercih edilenler arasında IAR Embedded Workbench KickStart ve Code Composer Studio derleyicileri vardır. Chronos için projeler de kaynak ve herhangi bir kod boyutu kısıtlamalarını önlemek için önceden derlenmiş kütüphane seçenekleri mevcuttur.

 

Kitin İçerisinde Neler Var

  • Saat
  • Tornavida
  • Yedek Vidalar
  • USB RF(Radio Frequency) Dongle
  • USB FET Programlayıcı
  • Tanıtım Materyaleri


 

Chronos Control Center

Chronusun bilgisayar üzerinden kontrolünü basitleştirmek adına TI tarafında yapılmış bu yazılım ivme grafiği, sunum yönetimi, mouse imlecini hareket ettirme, zaman/irtifa senkorizasyonu ve kablosuz yazılım güncelleme gibi işlemleri çok rahat bir şekilde yapmanızı uygun kılıyor. 
 


Chronos ve arduino ile yapılmış ufak bir proje;

 



KAYNAK:
 
►Texas Instruments

HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.