elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MATLAB Alternatifi Programlar |
2. Bölüm

MATLAB çok popüler ve yaygın olarak bilim adamları, araştırmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılmaktadır. Fakat akademik ve öğrenci kullanımı için oldukça pahalı olduğundan ücretsiz alternatiflere yönelmek zorunda kalıyoruz. Bu yazımızda MATLAB ile oldukça uyumlu ve benzeri özelliklerin çoğunu sağlayan bazı ücretsiz ve açık kaynak alternatifleri keşfedebilirsiniz. Devamı yazımızda...



A- A+
26.01.2015 tarihli yazı 15604 kez okunmuştur.

SAGE

Sage matematiksel denklemleri çözme ve grafik ekranında gösterme özelliklerine sahip açık kaynaklı matematiksel bir yazılımdır. 24 Şubat 2005 tarihinde Genel Kamu Lisansı koşulları altında açık kaynak kodlu olarak Washington Üniversitesinde William Stein tarafından yapılmıştır. 
 


Sage yazılım dili olarak PYTHON dilini kullanmaktadır. Sage kullanarak hesaplamalar yapabilmek için için PYTHON dilini bilmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca Sage geliştiricileri gönüllü çalışmalar ve hibeler ile desteklenmektedir.

Desteklediği platformlar; Windows, Linux, Mac OS

 

SCILAB

Scilab açık kaynak kodlu sayısal hesaplama paketi ve bir üst düzey sayısal hesaplama programlama dilidir. Scilab sinyal işleme, istatistiksel analiz, görüntü geliştirme, akışkan dinamiği simülasyonları, sayısal optimizasyon, modelleme ve, açık ve kapalı dinamik sistemlerin ve sembolik manipülasyonlar simülasyonu için kullanılabilir.
 


Bir çok açıdan, Scilab iyi bir Matlab alternatifidir. Güçlü bir dökümantasyon altyapısına sahip olan Scilab windows kullanıcıları için direk olarak açık kaynak kodları yayınlamaktadır. Scilab yazılış olarak MATLAB benziyor, Scilab MATLAB kodlarını kendine uyarlamak için bir kaynak kodu dönüştürücü içermektedir. Scilab da modelleme özelliği bulunmaktadır. Scilab açık ve kapalı dinamik sistemlerin simülasyonu için Xcos adlı ücretsiz bir paket içerir. Xcos Mathworks'ün Simulink'i ile karşılaştırılabilir.

Desteklediği platformlar; Windows, Linux, Mac OS
 
 

FREEMAT

FreeMat MATLAB ve GNU Octave programlarına benzer Genel Kamu Lisansı altında ücretsiz ve açık kaynak kodlu sayısal hesaplama ve programlama dilidir. Birçok MATLAB fonksiyonları ve bazı IDL işlevlerini desteklemenin yanı sıra, C, C ++, Fortran yazılım dilleri ile algoritma geliştirme için arayüz ve 3D görselleştirme özelliklerine sahiptir.
 


Desteklediği platformlar; Windows, Linux, Mac OS



Yazının birinci bölümü; MATLAB Alternatifi Programlar | 1. Bölüm
Yazının üçüncü bölümü; MATLAB Alternatifi Programlar | 3. Bölüm

KAYNAK:

►SciLab
►Sage

HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar