elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MATLAB Alternatifi Programlar |
3. Bölüm

Önceki bölümlerde sizler için incelediğimiz MATLAB alternatifi programlara bu bölümde yenilerini ekledik. Gelin bu programları beraber tanıyalım. Devamı yazımızda...



A- A+
07.02.2015 tarihli yazı 9998 kez okunmuştur.

►MAXIMA

Maxima, GNU özgür yazılım modeline göre geliştirilmiş, Common Lisp (CL) dili ile yazılmış bilgisayar destekli cebir sistemidir (BCS).
 


Maxima dünyanın ilk genel amaçlı BCS si olan Macsyma sistemine dayanır. Macsyma, MIT'de 1963'te başlatılan Yapay Zeka (AI) çalışmalarının 1968'de bilim dünyasına tanıtılan ürünüdür. 1982'de Macsyma'nın bir versiyonu Symbolics Inc. şirketine ve diğer bir versiyonu da Amerikan Enerji Bakanlığına satılmış ve DOE Macsyma adını almıştır. Enerji Bakanlığı ve bazı diğer devlet kuruluşları tarafından kullanılan ve desteklenen bu versiyon William Schelter tarafından geliştirilmiştir.

 
►İlginizi Çekebilir: Ücretsiz PCB Çizim Programları


MIT'deki Macsyma grubunun bir üyesi olan Wiliam Schelter, Maxima'yı kendi geliştirdiği Common Lisp (CL) diliyle tekrar yazmıştır. Schelter 1998'de enerji bakanlığından gerekli izinleri alarak Maxima'nın GNU Kamu Lisansı ile özgür yazılım statüsü kazanmasını sağlamıştır. Ölümüne kadar (2001) yine Schelter tarafından yönetilen Maxima projesi, bir çok Maxima gönüllüleri tarafından geliştirilmektedir.

 
 

►MICROSOFT MATHEMATICS


Microsoft Mathematics (önceki adıyla Microsoft Math), kullanıcılara matematik ve fen problemlerini çözmek için izin veren Microsoft Windows için tasarlanmış ücretsiz olarak indirilebilinen bir eğitim programıdır. Öğrencilere yönelik olarak piyasaya sürülmüştür.
 


Microsoft Mathematics kullanıcılara matematik ve bilim çalışmalarında yardımcı olmak için 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizim yapan bir grafik hesap makinesi özelliğine sahip olmakla beraber denklem çözümlerini adım adım kullanıcıya sunma özelliğine de sahiptir. Bunlarla beraber Microsoft Office programlarıyla uyum içerisinde çalışma özelliğine sahiptir.
 


 
Yazının birinci bölümü; MATLAB Alternatifi Programlar | 1. Bölüm

Yazının ikinci bölümü; MATLAB Alternatifi Programlar | 2. Bölüm

KAYNAK:

►GNU Maxima
►Microsoft Mathematics

HÜSEYİN BAYRAM HÜSEYİN BAYRAM Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar